29 / 03 / 2024

Sinanlı-Yiğit Grup Fikirtepe Maritaş adasında son durum!

Sinanlı-Yiğit Grup Fikirtepe Maritaş adasında son durum!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde belkide en gözde ve istasyon mekanlarından birisi olan bir adayla anlaşan Maritaş adasında son durum ne? Sinanlı - Yiğit Grup ortaklığı olarak değişen projenin ortaklarından Reşit Sinanlı'nın açıklamaları şöyle:



Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde belkide en gözde ve istasyon mekanlarından birisi olan bir adayla anlaşan Maritaş  adasında son durum ne? Yeni kurulan  güçlü bir ortaklıkla beraber ismi Sinanlı - Yiğit Grup ortaklığı olarak değişen projenin ortaklarından Reşit Sinanlı ile sizler için özel bir mülakat gerçekleştirdik. Fikirtepe Metrobüs durağının hemen karşısında yıkımına başlanılan ve hızla devam edilen bu proje adasında ki son gelişmeler, ortaklık yapısı, son imza durumu ve boşaltım - yıkım süreci hakkında detaylı bir araştırma yaptık, FİKİRTEPEHABER.com objektifleriyle sizler için görüntüledik. İşte tüm detayları ve görüntüleriyle beraber Sinanlı-Yiğit, namı diğer Maritaş adasındaki son gelişmeler .... 


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde uzun süren bazı bürokratik belirsizlikler ve bunun üstüne ada bütünlüğünün sağlanamamış olmasından dolayı uzun bir süredir bekleyen bir çok adada işler hızlandı. Bunlardan bir tanesi de, Sinanlı-Yiğit Grup Ortaklığı yani, namı diğer Maritaş adası. Maritaş adasında özellikle yapılan son proje ortaklığı sonrası isim değişikliğine gidilerek SİNANLI - YİĞİT İnşaat olarak gerçekleşmiş oldu.


Geçen haftalar FİKİRTEPEHABER.com olarak yaptığımız haberlerin de etkisiyle, boşaltılan binalarda gerekli önlemlerin alınarak, seri bir yıkım işleminin başlamış olduğunu gördük.


Bu gözlemimizin de etkisiyle, seri bir şekilde işe başlayan ve yoğun bir şekilde yıkım işlemi gerçekleştiren Sinanlı - Yiğit İnşaat Ortaklarından Reşit Sinanlıyı ziyaret ettik. Kendisiyle FİKİRTEPEHABER.com olarak özel ve samimi bir mülakat gerçekleştirdik. Adadaki gelişmeler başta olmak üzere Fikirtepe geneli bazı hususlar hakkında görüşlerini sorduk.


Tabi tüm bunların yanında Fikirtepe (Maritaş) Sinanlı-Yiğit adasında, imza atmış veya atmamış vatandaşlardan bize yöneltilen, vatandaşların kafasına takılan ya da merak edilen sorular ilk önceliğimiz oldu. Mülakat boyunca açık yüreklilikle sorularımıza verdiği cevaplardan ve samimiyetinden dolayı Reşit Sinanlı'ya teşekkür ediyor, Sinanlı - Yiğit Grup olarak yapacakları projede başarılar diliyoruz.


İşte sorduğumuz sorular ve Reşit Sinanlı'dan aldığımız cevaplarla Sinanlı-Yiğit adasındaki son durum hakkında kısa ve net bilgiler ...


Yasin BEKTAŞ   : Reşit Bey Fikirtepe'de tek ada ile anlaştınız ve başka bir adaya da girmediniz. Bunun sebebi nedir ? 


Reşit SİNANLI  : Öncelikle biz istanbul'da yapacağımız örnek bir proje ile kendimizi göstermek istedik. Yapacağımız bu büyük projeden sonra, bizim kim olduğumuzu ve proje bazında neler yapabileceğimizi herkesin görmesinden sonra devamının geleceğinden eminiz.


Y.B. : Maritaş olarak buraya girdiniz ve imza almaya başladınız. Son olarak kurulan yeni bir ortaklıkla Şirket ve proje isim değişikliği yapıldı ve yeni ortaklık adı Sinanlı Yiğit Grup Ortaklığı oldu. Bu ortaklıkta sizin ortaklık payınız nedir? Firma Ortaklığı detaylarından ve son durum hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?


R.S. : Yapacağımız bu projede yanımıza güçlü bir ortak alarak daha sağlam ve güçlü bir şekilde projeye giriş yapmaktan dolayı sevinçliyiz. Bu noktada vatandaşların en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Kimsenin mağdur olmadan evlerini teslim almasını istiyoruz. Firma ortaklığı noktasında ortağımız ve vatandaşlar arasında her hangi bir sıkıntımız da bulunmamaktadır. Tamamen projenin başlamasına ve yapılmasına odaklanmış bulunuyoruz. Sinanlı - Yiğit Grup Ortaklığında ortaklık payımız yarı yarıya eşit orandadır.


Y.B. : Ada bütünlüğü açısında imzalar ne durumda , bitti mi ? İmza atmayan kaç kişi var ? İmza atmayanların talepleri nedir ve bu noktada son durum nedir?


R.S. : Adada yüzde yüz bütünlük noktasında hemen hemen bitti diyebiliriz. Kalan bir kaç hissedar var çok büyük bir metraj da oluşturmamaktalar. Kalan diğer imzaların çoğunluğu atılmış bulunmakta. İmza atmamış bu parselllerle de görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu imzaları da kısa sürede tamamlayacağımızdan şüphemiz yok. Aramızda anlaşmamıza her hangi bir engelde görmüyoruz. Anlaşma noktasında kalan son imza asahibi vatandaşlarımzın hızlı hareket ederek kalan imzaları tamamlayacaklarını ve süreci sağlıklı bir şekilde bitireceğimizden şüphemiz yok. Zaten bu güvenle adayı boşalttık, ödemeleri gerçekleştirdik ve sizin de gördüğünüz gibi şu anda da yıkım işlemini hızla gerçekleştirmekteyiz. Bize göre her hangi bir problem yok.


Y.B. : Avan proje , belediye ve bakanlıkla ilgili ne durumdasınız ?


R.S. : Avan Projemiz hazır ve resmi tüm evraklarımız hazır. En kısa süre içerisinde de avan projemizi onaylatıp ruhsatımızı alacağız. Bu konuda da hiç bir problem bulunmamaktadır.


Y.B. : Adada son durum nedir?


R.S. : Boşalt kararından sonra evlerin tamamına yakını boşaltıldı, diğerleride kısa süre içerisinde boşaltılacak. Boşaltılan bina sahibi vatandaşlarımızla ilgili hiç bir mağduriyet söz konusu değildir.


Y.B. : Yıkıma başlamışsınız, hayırlı olsun.


R.S. : Evet boşaltılan binalarla ilgili tüm güvenlik önlemlerini aldık. Hızlı ve emniyetli bir şekilde ara vermeden yıkımı gerçekleştiriyoruz.


Y.B. : Son olarak sizin özel olarak açıklamak istediğiniz bir şeyler varsa buyurunuz.


R.S. : Fikirtep'de iş yapamayacak firma olduğunu sanmıyorum. Belki bir iki tane olabilir ama bunu da tüm Fikirtepeye maal etmemek lazım. Herkes sürecin sağlıklı bir şekilde tamamlanması ve kimsenin mağdur olmadan projelerin gerçekleşmesi için uğraşmalıdır. Fikirtepe Sürecinin başından beri vatandaşların mağdur olmamaları için doğrudan bakan nezdinde bile bir çok kere girişimlerde bulunduk. Yanlış kararların alınmaması için etkili girişimlerde ve görüşmelerde bulunduk. Fikirtepelilerin kaybetmemesi ve mağdur olmamaları için bizim firma olarak çabalarımızda mevcut. Fikirtepelilerin de bu konuda duyarlı olmalarını ve ellerindeki bu fırsatı çok iyi kullanmalarını süreci tıkayıcı , yaralayıcı değil hızla ilerlemesi için yardımcı ve destek olmalarını istiyoruz.



Geri Dön