18 / 04 / 2024

Sinay Enerji ve Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Sinay Enerji ve Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Sinay Enerji ve Yapı Anonim Şirketi, Özge Söylemezoğlu Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Eylül'de Beşiktaş, Lale Sokak, No:15/1'de kuruldu.



Sinay Enerji ve Yapı Anonim Şirketi, Özge Söylemezoğlu Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 30 Eylül'de kuruldu. 


Sinay Enerji ve Yapı Anonim Şirketi iş konusu; 1. Yurt içi ve yurt dışında her türlü gayrimenkul, inşaat, enerji işlerini taahhüt etmek, 2. Mühendislik müşavirlik ve kontrollük hizmetleri yapmak, 3. Projeler yapmak yaptırmak proje yapımı taahhütlerinde bulunmak, 4. Konusu ile ilgili tesisler kurmak ve bu tesislerin imalatını yurt içinde veyahut yurt dışında pazarlamak, konusu ile ilgili olarak maden ocakları açmak ve işletmek, 5. Konusu ile ilgili yurt içinde ve dışındaki kuruluşların temsilciliğini acentalığını almak gayesine uygun olarak yerli ve yabancı şirketlerle adi ortaklık veya benzeri iştiraklerle ihalelere gerek pilot gerekse tali firma olarak katılmak ve taahhütlere girmek, 6. Sermaye şirketlerine kurucu olarak katılabilir. Kurulmuş ve kurulacak yurtiçi ve yurtdışındaki sermaye şirketlerinin hisse senetlerini ve paylarını aracılık faaliyeti ve portföy işletmeciliği faaliyetinde olmamak suretiyle satın alabilir ve satabilir. 7. Sermaye şirketlerinin tahvillerini satın alabilir. 8. Konusu ile ilgili her türlü mümessillikleri almak ithalat ihracat ve dâhili ticaret yapmak, yurt içinde ve yurt dışında şirketler kurmak ve şubeler, irtibat ofisleri açmak, 9. Her nevi konut, toplu konut inşaatı yapar, yaptırır, satar, kiraya verir, şehirler kurar, İşhanları, yol, köprü, baraj, enerji santralleri, kanal, tünel, fabrika binaları, hava alanları, otel, motel, kamping, her türlü turistik tesis, alışveriş merkezi, spor tesisleri, spor sahaları ve her türlü inşaat işlerini yapar, her türlü gayrimenkul alım satım ve ticaretini yapar. 10. Gerek kendi arsa ve arazileri gerekse özel ve tüzel kişilere veya hazineye ait arsa ve araziler üzerinde her türlü konut, toplu konut, turistik tesis, tatil köyleri ve konaklama tesisleri inşaa eder, bunları kiralar, kiraya verir, işletir, satar, satın alır ve üçüncü şahıslara devreder. 11. Konu ile ilgili olarak devlet kurum ve kuruluşları ile katma ve özel bütçeli dairelerle, belediyelerin, hakiki ve hükmi şahısların açacağı ihalelere iştirak eder, taahhütlerde bulunur ve bu taahhütleri tamamlar. 12. Konu ile ilgili her türlü inşaat malzemeleri araç ve teçhizatları, iş makinaları ve teçhizatlarının yurt içi alım ve satımlarını ve ithalat ve ihracatlarını yapar. 13. Şirket iştigal konuları ile ilgili olarak fabrikalar, sanayii siteleri kurabilir, işletebilir, kurulmuş olanları satın alabilir. 14. Otel, motel, kamping, mokamp, pansiyon, tatil köyü, dinlenme evleri, termal istasyonları, plaj, restaurant, kafeterya, alışveriş merkezi gibi konaklama, dinlenme, gezme, eğlenme, yiyecek içecek yerleri, gümrüklü veya gümrüksüz turistik eşya satış yerleri inşaa eder, açar, işletir, kiralar, kiraya verir, satın alır veya satar.



Geri Dön