25 / 04 / 2024

Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi kentsel yenileme için el ele verdi!

Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi kentsel yenileme için el ele verdi!

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna arasında Taşınmaz Geliştirme, Kentsel Dönüşüm, Araştırma, Eğitim ve Danışmanlık İşbirliği Çerçeve Protokolü imzalandı.



Ankara Üniversitesi ve Sincan Belediyesinin işbirliğiyle, Sincan geleceğe saı lam adımlarla ilerliyor. Şehrin daha planlı gelişimi ve bu gelişimin bilimsel olarak da takip ve kontrolü için Sincan Belediyesi  Ankara  Üniversitesinle el ele verdi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna arasında Taşınmaz Geliştirme, Kentsel Dönüşüm, Araştırma, Eğitim ve Danışmanlık İşbirliği Çerçeve Protokolü imzalandı. 


'SİNCAN'IN BAMBAŞKA NOKTALARA GELECEĞİNE İNANIYORUM' 


Bu protokol bir ilk niteliği taşıyor. Türkiye'de ilk kez bir üniversite ve belediyenin böyle kapsamlı işbirliği gerçekleştirdiğini ifade eden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, "Biz Sincan Belediyesi ile işbirliği içinde, Sincan'ın gelişimini bilimsel çalışmalara dayandırarak, hem Türkiye'de bir ilke imza atıyor, hem de bu işbirliği ile diğer belediyelere örnek oluyoruz. İnşallah kısa sürede akademik çalışmalarımızla Ankara'ya ve Sincan'a değer katacak, üniversitemize katkıda bulunmuş olacağız. Bu Protokolün asıl mimarı aslında Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'dır. Başkanımızın bir şehrin imarına bu kadar bilimsel ve profesyonel yaklaşımı bizi bu noktalara kadar getirdi. Başkanımızın bu gayretleriyle Sincan'ın bambaşka noktalara geleceğine inanıyorum" dedi. 


Haber Vaktim


Geri Dön