25 / 04 / 2024

Sincan Cezaevi Kampüsü'ne duruşma salonu inşa edilecek!

Sincan Cezaevi Kampüsü'ne duruşma salonu inşa edilecek!

Sincan Cezaevi Kampüsü'nde duruşma salonu yapılması hazırlıkları başladı. 900 kişilik duruşma salonu inşaatı için ihaleye çıkılacak.



Türkiye genelinde FETÖ/ PDY mensuplarına yönelik darbe girişimi soruşturmaları kapsamında binlerce kişi gözaltına alınırken, bunların önemli bir kısmı tutuklandı. Şüphelilerin bu sürede tutulacağı yer de belirlendi. Sincan Cezaevi jandarma bölgesinde devasa bir çadır kuruldu. Bu çadırın üzerine de Jandarma Genel Komutanlığı Gözaltı Merkezi yazıldı. Darbecilerin yargılanması için Sincan Cezaevi Kampusu'nda duruşma salonu yapılması hazırlıkları başladı. 900 kişilik duruşma salonu inşaatı için ihaleye çıkılacak. Darbe soruşturmaları şu an her ilde ayrı ayrı yürütülüyor. Soruşturmalar tamamlandığında tüm davalar Ankara'da birleşecek. Bu davalar için özel mahkeme düşünülmüyor. Çünkü HSYK ihtisaslaşma adına Ankara'da 3 mahkemeyi terör ve örgütlü suçlara bakmakla daha önce görevlendirmişti. Darbecilerin yargılamasını da bu mahkemelerde halihazırda görevli olan hâkimler yapacak. Darbe yargılamalarının ne zaman başlayacağı henüz kestirilemiyor.




Habertürk




Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı;


Türkiye'de binlerce sanık, sanık avukatları, yakınları ve basının tamamını alabilecek bir salonunun bulunmadığına dikkati çeken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sadece Ankara'daki yargılamalar için Sincan'da bir mahkeme salonu yapma konusunda hemen ihale yaptık. Şu anda müteahhit firma çalışmaya başladı. Kısa süre içerisinde, dava açılana kadar bu hazır edilmiş olacak." ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön