26 / 04 / 2024

Sincan Şahintepesi'nin yeni spor kompleksi ihale için gün sayıyor!

Sincan Şahintepesi'nin yeni spor kompleksi ihale için gün sayıyor!

Ankara Sincan Osmanlı Mahallesi'nde bulunan Şahintepesi’ne inşa edilecek olan spor kompleksi ihale için gün sayıyor. Yeni tesiste; şehir stadı, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yer alacak.



Sincan Osmanlı Mahallesi’nde bulunan Şahintepesi’ne yapılacak olan şehir stadı, kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun proje hazırlıkları bitti. Dev kompleks için bakanlığın 20 Nisan’da ihale yapacağını belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Sincan’dan yeni şampiyonlar çıkacak” dedi. Tesislerin ihalenin ardından 1.5 yılda tamamlanacağını kaydeden Başkan Tuna şöyle konuştu:


“Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor tesisi yapılmasının talimatını verdi. Sincan’a yakışır bir tesis olacak. Projeleri hazırlandı. 20 Nisan’da ihalesi yapılacak. İhale inşallah düzgün bir müteahhite denk gelir, hızlı bir şekilde de Sincan dev spor kompleksine kavuşmuş olur. Yer tesliminden sonra yapım süresi 550 gün, 1.5 sene kadar. Bir futbol sahası, 2 bin 500 kişilik çok amaçlı spor salonu, basketbol, voleybol sahaları ayrıca kapalı spor salonunun altında da yüzme havuzu olacak. Sincan’a kazandırılacak güzel bir tesis olacak. 


YENİ ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK

Mevcut kapalı spor salonu yıpranmış vaziyette. Hem statik açıdan hem de diğer açılardan ciddi bir tadilat görmesi gerekiyordu, çok eski bir spor salonu. Yeni spor salonu yapılınca burası kalkacak. İmar değişikliği yapıldı, eski spor salonunun olduğu alan rekreasyon ve sportif alan olarak düzenlenecek. Meydan şeklinde şehrin nefes alacağı bir alan olacak. Sincan’da genç nüfus fazla. Gençler de burada kendilerini yetiştirecek. Sincan’dan yeni şampiyonlar çıkacak. Başta Bakanımız olmak üzere emeği geçenlere Sincan adına teşekkür ediyoruz.”


Hürriyet 


Geri Dön