27 / 04 / 2024

Sincan Saraycık'ta dönüşüm devam ediyor!

Sincan Saraycık'ta dönüşüm devam ediyor!

Ankara Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinin durdurulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bölgedeki ilk çalışmalar 2011 yılında başlamıştı.



Ankara Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinin durdurulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. 


Başkan Tuna, "Proje, tam aksine çok hızlı bir şekilde yol alıyor" dedi.


Sincan'ın Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerinde kentsel dönüşüme ilişkin proje çalışmaları 2011 yılında başlamış, 2014 yılında Sincan Belediyesi ile  TOKİ  arasında kesin protokol imzalanarak çalışmalara başlanmıştı.



Haber Vaktim - Emlak Kulisi


Haber Milliyet Ankara'da şu şekilde yer aldı;


Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin durdurulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Proje, tam aksine çok hızlı bir şekilde yol alıyor" dedi. 

Katıldığı bir televizyon programında Sincan'da yapılan yatırım ve çalışmaları değerlendiren Tuna, 2016 yılında gerçekleştirilecek önemli projeler hakkında bilgiler verdi. Bugüne kadar toplumun tüm kesimleriyle el ele birbirinden önemli projelere imza attıklarını kaydeden Tuna, "Sincanlı vatandaşlarımız gerçekten takdire şayan... Yapılanı, yapılmayanı bilen, vefakar, cefakar, sağduyulu, pırıl pırıl insanlar. 

Sincanlı vatandaşlarımıza ne kadar hizmet götürülse az" diye konuştu. 

Sincan'da gerçekleştirilecek önemli projelerden bir kısmının tamamlanma aşamasına geldiğini de belirten Başkan Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin durdurulduğu iddialarına da açıklık getirdi. Saraycık Mahallesi Yenileme Projesi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Tuna, "Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, normal seyrinde, hiçbir aksama olmadan ve olabileceği kadar da hızlı bir şekilde ilerliyor. 

Şuan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin tapu işlemleri devam ediyor. Tapu işlemleri tamamlandıktan sonra da TOKİ inşaatların ihalesine başlayacak. Çalışmalar olması gerektiği gibi" dedi. 

Hastane hızlandırıldı Başkan Tuna, 480 yatak kapasiteli yeni Sincan Devlet Hastanesi için de çalışmaların hızlandırıldığını müjdeledi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüyle yaptığı görüşmeleri aktaran Başkan Tuna, "Sağlık Bakanlığımız konuya ilişkin ciddi çalışmalar yürütüyor. 

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor Bir aksilik çıkmazsa, hastanenin temelinin 2016 yılında atılmasını planlıyoruz. Sincan halkı hastane projesi ile rahat bir nefes alacak. 

Sincan'da yapılacak olan 480 hastane sadece Sincan değil, aynı zamanda Beypazarı, Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde yaşayan vatandaşlara da sağlık hizmeti verecek" dedi. 


Milliyet Ankara 


Haber  Ankara  24 Saat'te şu şekilde yer aldı;


Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nin durdurulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Başkan Tuna, “Proje, tam aksine çok hızlı bir şekilde yol alıyor” dedi. Başkan Tuna terör örgütü PKK’ya destek veren akademisyenlere de sert eleştirilerde bulundu. Başkan Tuna: “Bunları gördüğümde akademisyenliğimden hicap duyuyorum.”

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kanal 5’te canlı olarak yayınlanan “Tuba Nergiz Er ile Öznesi Kadın” programına konuk oldu. Sincan’da yapılan yatırım ve çalışmaları değerlendiren Başkan Tuna, 2016 yılında gerçekleştirilecek önemli projeler hakkında bilgiler verdi. Bugüne kadar toplumun tüm kesimleriyle el ele birbirinden önemli projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Tuna, “Sincanlı vatandaşlarımız gerçekten takdire şayan… Yapılanı, yapılmayanı bilen, vefakar, cefakar, sağduyulu, pırıl pırıl insanlar. Sincanlı vatandaşlarımıza ne kadar hizmet götürülse az” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ

Sincan’da gerçekleştirilecek önemli projelerden bir kısmının tamamlanma aşamasına geldiğini de belirten Başkan Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nin durdurulduğu iddialarına da açıklık getirdi. Saraycık Mahallesi Yenileme Projesi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Tuna, “Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, normal seyrinde, hiçbir aksama olmadan ve olabileceği kadar da hızlı bir şekilde ilerliyor. Şuan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin tapu işlemleri devam ediyor. Tapu işlemleri tamamlandıktan sonra da TOKİ inşaatların ihalesine başlayacak. Çalışmalar olması gerektiği gibi” dedi.

Güncel genel siyasetle ilgili soruları da yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, terör örgütüne destek veren akademisyenlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Vakfı Kurucu Başkanı da olan Doç. Dr. Mustafa Tuna “Bunları görünce akademisyenliğimden hicap duyuyorum. Bir akademisyen nasıl böyle bir bildiriyi onaylayabilir? Üzüntü duyuyorum. Kelime söyleyerek aslında onlara değer vermekten imtina ederim” diye konuştu.

HASTANE MÜJDESİ

Başkan Tuna, 480 yatak kapasiteli yeni Sincan Devlet Hastanesi için de çalışmaların hızlandırıldığını müjdeledi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüyle yaptığı görüşmeleri aktaran Başkan Tuna, “Sağlık Bakanlığımız konuya ilişkin ciddi çalışmalar yürütüyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir aksilik çıkmazsa, hastanenin temelinin 2016 yılında atılmasını planlıyoruz. Sincan halkı hastane projesi ile rahat bir nefes alacak. Sincan’da yapılacak olan 480 yataklı hastane sadece Sincan halkına değil, aynı zamanda Beypazarı, Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde yaşayan vatandaşlara da sağlık hizmeti verecek” dedi.


Ankara 24 Saat


Haber Anadolu'da şu şekilde yer aldı;


SİNCAN Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin durdurulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. 

Başkan Tuna, "Proje, tam aksine çok hızlı bir şekilde yol alıyor" dedi. Başkan Tuna terör örgütü PKK'ya destek veren akademisyenlere de sert eleştirilerde bulundu. 

Başkan Tuna: "Bunları gördüğümde akademisyenliğimden hicap duyuyorum."


SİNCANLILARIN HİZMETİNDEYİZ

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kanal 5'te canlı olarak yayınlanan "Tuba Nergiz Er ile Öznesi Kadın" programına konuk oldu. Sincan'da yapılan yatırım ve çalışmaları değerlendiren Başkan Tuna, 2016 yılında gerçekleştirilecek önemli projeler hakkında bilgiler verdi. Bugüne kadar toplumun tüm kesimleriyle el ele birbirinden önemli projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Tuna, "Sincanlı vatandaşlarımız gerçekten takdire şayan... Yapılanı, yapılmayanı bilen, vefakar, cefakar, sağduyulu, pırıl pırıl insanlar. Sincanlı vatandaşlarımıza ne kadar hizmet götürülse az" diye konuştu. 

ÇALIŞMALAR OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ 

incan'da gerçekleştirilecek önemli projelerden bir kısmının tamamlanma aşamasına geldiğini de belirten Başkan Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin durdurulduğu iddialarına da açıklık getirdi. Saraycık Mahallesi Yenileme Projesi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Tuna, "Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, normal seyrinde, hiçbir aksama olmadan ve olabileceği kadar da hızlı bir şekilde ilerliyor. Şuan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin tapu işlemleri devam ediyor. 

Tapu işlemleri tamamlandıktan sonra da TOKİ inşaatların ihalesine başlayacak. Çalışmalar olması gerektiği gibi" dedi. Güncel genel siyasetle ilgili sorulan da yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. 

Dr. Mustafa Tuna, terör örgütüne destek veren akademisyenlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. istanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Vakfı Kurucu Başkanı da olan Doç. Dr. Mustafa Tuna "Bunları görünce akademisyenliğimden hicap duyuyorum. Bir akademisyen nasıl böyle bir bildiriyi onaylayabilir? Üzüntü duyuyorum. Kelime söyleyerek aslında onlara değer vermekten imtina ederim" diye konuştu. 

HASTANE MÜJDESİ

Başkan Tuna, 480 yatak kapasiteli yeni Sincan Devlet Hastanesi için de çalışmaların hızlandırıldığını müjdeledi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüyle yaptığı görüşmeleri aktaran Başkan Tuna, "Sağlık Bakanlığımız konuya ilişkin ciddi çalışmalar yürütüyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Bir aksilik çıkmazsa, hastanenin temelinin 2016 yılında atılmasını planlıyoruz. Sincan halkı hastane projesi ile rahat bir nefes alacak. 

Sincan'da yapılacak olan 480 yataklı hastane sadece Sincan halkına değil, aynı zamanda Beypazarı, Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde yaşayan vatandaşlara da sağlık hizmeti verecek" dedi. 


Andolu


Haber Anayurt'ta şu şekilde yer aldı;


Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin durdurulduğu yönündeki iddialann gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bugüne kadar toplumun tüm kesimleriyle el ele birbirinden önemli projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Tuna, "Sincanlı vatandaşlarımız gerçekten takdire şayan... Yapılanı, yapılmayanı bilen, vefakar, cefakar, sağduyulu, pırıl pırıl insanlar. Sincanlı vatandaşlarımıza ne kadar hizmet götürülse az. Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, normal seyrinde, hiçbir aksama olmadan ve olabileceği kadar da hızlı bir şekilde ilerliyor." diye konuştu. 


Anayurt


Haber Ticari Hayat'ta şu şekilde yer aldı;


 Sincan'da gerçekleştirilecek önemli projelerden bir kısmının tamamlanma aşamasına geldiğini de belirten Başkan, Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin durdurulduğu iddialarına da açıklık getirdi. 

Saraycık Mahallesi Yenileme Projesi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Tuna, "Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, normal seyrinde, hiçbir aksama olmadan ve olabileceği kadar da hızlı bir şekilde ilerliyor. 

Şuan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin tapu işlemleri devam ediyor. Tapu işlemleri tamamlandıktan sonra da TOKİ inşaatların ihalesine başlayacak. Çalışmalar olması gerektiği gibi" dedi. 

Sincan'a devlet hastanesi geliyor SİNCAN Belediye Başkanı Doç. 

Dr. Mustafa Tuna, Kanal 5'te canlı olarak yayınlanan "Tuba Nergiz Er ile öznesi Kadın" programına konuk oldu. Sincan'da yapılan yatırım ve çalışmaları değerlendiren Başkan Tuna, 2016 yılında gerçekleştirilecek önemli projeler hakkında bilgiler verdi. Bugüne kadar toplumun tüm kesimleriyle el ele birbirinden önemli projelere imza attıklarını kaydeden Tuna, "Sincanlı vatandaşlarımız gerçekten takdire şayan... Yapılanı, yapılmayanı bilen, vefakar, cefakar, sağduyulu, pırıl pırıl insanlar. 

Sincanlı vatandaşlarımıza ne kadar hizmet götürülse az" diye konuştu. 


Başkan Tuna, 480 yatak kapasiteli yeni Sincan Devlet Hastanesi için de çalışmaların hızlandırıldığını müjdeledi. Tuna, "Sağlık Bakanlığımız konuya ilişkin ciddi çalışmalar yürütüyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir aksilik çıkmazsa, hastanenin temelinin 2016 yılında atılmasını planlıyoruz. Sincan halkı hastane projesi ile rahat bir nefes alacak. Sincan'da yapılacak olan 480 yataklı hastane sadece Sincan halkına değil, aynı zamanda Beypazarı, Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde yaşayan vatandaşlara da sağlık hizmeti verecek" dedi. 


Ticari Hayat


Haber Anadolu Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Söyleşinin sonunda gençler birbirleriyle, Başkan Tuna ile fotoğraf çekilebilmek için yarışa girdi. Başkan Tuna hiçbir lise öğrencisini geri çevirmedi. 


SİNCAN Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. 

"Başkan Tuna Gençlerle Baş Başa" programı kapsamında bugüne kadar binlerce öğrenciyle bir araya gelen Başkan Tuna, son olarak Sincan Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini ağırladı. Sincan Kültür Evi'nde gerçekleşen buluşmada Başkan Tuna, öğrencilerin Sincan'a ilişkin sorularını yanıtladı. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tuna, eğitim öğretim hayatındaki anılarına da kısa bir yolculuk yaptı. 


TEK AMACIMIZ HİZMET 

Sıcak bir ortamda gerçekleşen programda öğrenciler, peş peşe yönelttikleri sorularla Başkan Mustafa Tuna'dan iş ve siyaset hayatındaki başarının sırlarını öğrenmeye çalıştı. Siyasette, dürüst, şeffaf ve adil olmanın gerekliliğine vurgu yapan Başkan Tuna, tek amacın ise hizmet olması gerektiğini ifade etti. Adaletin önemine değinen Başkan Tuna, "Adil olmazsan zaten iflah olmazsın. Yapabileceğin bir şeyi birine yapıp bir diğerine yapmıyorsan, adam kayırıyorsan, farklı muamele gösteriyorsan bu siyaset olmaz. Ben bunu asla yapmadım, yapmam" diye konuştu. 


DÖNÜŞÜM HIZLA DEVAM EDİYOR 

Sincan'da gerçekleştirilecek önemli projelerden de bahseden Başkan Tuna, Saraycık Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Başkan Tuna, Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) ile hak sahibi vatandaşların tapu ve kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Başkan Tuna, "Saraycık Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin hak sahibi vatandaşımız var. Tapu işlemleri hassas bir şekilde ve olabildiğince hızlı gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın burada 1 metrekarelik bile yeri olsa tapuda muamele yapılıyor. Şuan işlemler belli bir seviyeye ulaştı. Tapu ve kamulaştırma işlemleri tamamlanır tamamlanmaz inşaatlar başlayacak" dedi. 


Anadolu


Geri Dön