26 / 04 / 2024

Sincan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binası Türkiye'nin ilk yeşil binalarından olacak!

Sincan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binası Türkiye'nin ilk yeşil binalarından olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuda yeşil bina için ilk adımı attı. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü projede çalışmalar başladı. Sincan'da yapılacak olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası Türkiye'nin ilk yeşil binalarından biri olacak




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuda 'yeşil bina' uygulaması için kollan sıvadı. İlk örnek bina olarak inşa edilecek  Ankara  Sincan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası, yağmur sularını toplayarak bahçe sulamasında kullanılmasını sağlayacak, lavabolarda kullanılan suyu toplayarak tuvalet sifonlarına aktaracak. Yeşil çatı uygulaması ile ısı kayıplarının önleneceği projede, labirent sistemi ile yazın ön soğutma, kışın ön ısıtma sağlanacak. Proje ile enerji maliyetleri diğer binalara göre 5'te 1 oranında düşürülecek. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen projenin. 20 gün içerisinde maliyet işlemleri sonlandınlacak ve inşaat çalışmaları başlayacak. 


GÜNEŞ ENEJİSİNDEN ELEKTRİK 

Bakanlık, yaptığı inceleme ve araştırmalardan sonra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küresel Çevre Fonu desteği ile Sincan'da yapılacak hizmet binasını 'örnek bina' olarak seçti. Yeşil binada bulunacak olan fotovoltaik paneller sayesinde güneş enerjisinden elektrik elde edilerek. binanın elektrik tüketimi azaltılacak. 


Gazete Arena


Geri Dön