24 / 04 / 2024

Sincan ve Çayyolu Metrosu'na EGO ring seferleri başlıyor!

Sincan ve Çayyolu Metrosu'na EGO ring seferleri başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, yeni açılan Sincan ve Çayyolu Metro Hatlarına ring seferlerini 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü başlatıyor. Ring seferlerinin Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir yolu trafiğini rahatlatması bekleniyor.



Başkent toplu taşımında yeni bir soluk getiren Sincan ve Çayyolu metro hatlarına “ring seferleri” 23 Ağustos Cumartesi günü başlıyor.


Yeni düzenleme ile bu bölgelerden kent merkezine yapılan otobüs seferleri de metroya yönlendirilerek, Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir Yolu’ndaki trafik yoğunluğu büyük ölçüde rahatlatılacak.


EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilere daha konforlu, hızlı ve güvenli hizmet vermek için toplu taşımda yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor.


Sincan Metrosu ile Çayyolu metrosunun hizmete girmesi, yolcu alışkanlıklarının değişmesi, daha çok yolcunun metro taşımacılığına yönlendirilmesi, kent merkezi trafiğinin rahatlatılması gibi nedenlerle otobüs seferlerinde yeni bir düzenlemeye giden  Ankara  Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankaray ve Batıkent metrosunda olduğu gibi yeni metrolara da ring seferleri başlatıyor.


ODTÜ VE Hacettepe kampüsleri başta olmak üzere 8 yeni ring hattı


Bu kapsamda 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren Eskişehir Yolu güzergahı başta olmak üzere; Sincan ve Çayyolu metrosu durakları ile civarlarındaki bazı hatlar ringe dönüştürülecek. Bu sayede de son durakları Kızılay ya da Ulus olan bu otobüsler, sadece en yakın metro duraklarına yolcu taşıyacaklar.


Ayrıca ODTÜ ve Hacettepe kampusları başta olmak üzere metro bağlantılı bölgelere 8 tane de yeni ring hattı açılacak. Çevredeki semtlerin uç noktalarına kadar ulaşım imkanı sağlanırken, bazı hatlardaki ulaşım verimliliği de arttırılmış olacak.


Kent trafiği rahatlayacak


Yeni düzenleme kapsamında özellikle Metro güzergâhı ile aynı güzergâhta olan otobüs hatları iptal edilerek, toplu taşımacılığı raylı sisteme yönlendirme amacıyla otobüs seferleri de yeniden düzenlenecek. Uygulamanın başlamasıyla birlikte metro ile ulaşımın mümkün olduğu veya aynı güzergahta farklı toplu taşım aracı bulunan bazı hatlar da iptal edilecek.


Ayrıca EGO Genel Müdürlüğü’nün yeni ring uygulaması ile bu bölgelerden kent merkezine olan otobüs seferlerinin iptal edileceğinden Eskişehir yolu basta olmak üzere Kızılay, Ulus ve Bakanlıklar bölgesindeki trafik yoğunluğu da büyük ölçüde rahatlayacak.


İlk transfer ücreti alınmayacak


Yeni uygulama kapsamında M2 (Çayyolu-Kızılay)  ve M3 (Sincan-Batıkent) metrolarından yeni açılan ring hatlarına, ring hatlarından da bu hatlara 75 dakika içerisinde yapılacak aktarmalardan 1. transferde ücret alınmayacak.


EGO'dan hat listesi!


Ankara EGO, yeni açılan, ringe dönüştürülecek olan ve iptal edilen hatların listesini yayımladı. İşte o hatlar;


Sincan ve Çayyolu Metrosu na EGO ring seferleri başlıyor!


Sincan ve Çayyolu Metrosu na EGO ring seferleri başlıyor!


Sincan ve Çayyolu Metrosu na EGO ring seferleri başlıyor!


Geri Dön