29 / 03 / 2024

Sincan’a 480 yataklı hastane inşa edilecek!

Sincan’a 480 yataklı hastane inşa edilecek!

Sincan Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna, Sincan’ı anlattı. Canlı yayınına katılan Başkan Tuna, Kentsel Yenileme Projesindeki son durumdan bahsetti..



Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ilçedeki ilerleme ve gelişmeyi bir TV kanalında yayınlanan Başkanlar Konuşuyor programın da izleyicilerle paylaştı. Hasan Ergin’in sorularını yanıtlayan Başkan Tuna, Sincan’ın Ankara’nın batı koridoruna açılan en önemli değeri haline geldiğinin altını çizdi.  Ankara  Çayının temizlenmesinden siloların kaldırılmasına, Güngörmüşler Konağından Hanımlar Konağına, Demokrasi Parkından Kent Meydanına, Kentsel Yenileme çalışmalarından ulaşım projelerine kadar pek çok hizmeti izleyicilerle paylaşan Başkan Tuna, twitter ve facebooktan gelen izleyici sorularına da cevap verdi.


‘Saraycık Mahallemizde Kentsel Yenileme projemizi hayata geçiriyoruz’


Kentsel Yenileme Projesi ile Sincan’ın gelişimin ve ilerlemesinin önünün açılacağını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, vatandaş görüşmelerinin tamamlandığını söyledi. Ulubatlı Hasan Mahallesinde vatandaştan gerekli onayı alamadıklarını belirten Başkan Tuna Saraycık’ta %91’lik bir onay aldıklarını belirtti. 


Ulubatlı Hasan Mahallesindeki Kentsel Yenilemenin iptal olduğunu belirten Tuna, “Saraycık Mahallemizde Kentsel Yenileme projemizi hayata geçiriyoruz. Hak sahiplerinin büyük bir teveccühü ile %91’lik bir oranla çalışmalara başlıyoruz. Aynı orana Ulubatlı Hasan Mahallemizde ulaşamadık. Biz vatandaşımızın istemediği hiçbir hizmete imza atmayız. O yüzden projeyi  TOKİ  ile görüşerek iptal ettik. Saraycık’taki çalışmalarımız ise devam ediyor.” dedi.


‘Yeni Küçük Sanayi Sitemizin arazilerini satın aldık’


Sincan Sanayisinin dönüşümü için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Tuna, “Sincan Sanayimizde yanıcı ve yakıcı maddeler yan yana buda büyük sorun oluşturuyor. Yeni Küçük Sanayi Sitemizin arazilerini satın aldık, düzenli ve modern bir sanayi içinde dönüşüm başlayacak. Esnafımız ile el ele vererek bu soruna da çözüm bulacağız.” dedi. 


Sağlık Bakanlığı’nın Sincan’da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini de yakından takip ettiklerini belirten Başkan Tuna, “Sincan’da mevcut olan iki devlet hastanesinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı’nın Ayaş yolu üzerine 160 bin m2’lik alana yapacağı yepyeni hastane aynı zamanda Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan’a da hitap edecek. İhale aşamasında olan hastanenin inşaatı da ihale sonunda başlayacak. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na ve ekibine de gayretli çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


Sincan bir hayaline daha kavuşuyor. Yıllardır özlem duyulan Kongre ve Kültür Merkezini Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, hayata geçiriyor. Sincan Kültür Evinin yanına yapılacak olan Kültür ve Kongre Merkezi, 30 bin m²’lik kapalı alanı ile Sincan’ın yükselen değerine değer katacak.  

Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olacak olan Merkezi Duru TV izleyicisi ile paylaşan Başkan Tuna; “1500 kişilik düğün ve konferans salonunun yer alacağı Dev Kongre ve Kültür Merkezimizde 35 derslik ve 200’er kişilik kültür ve sanat salonları da yer alacak. Projelerini ve yerini hazırladık, inşaata yakında başlayacağız.” dedi.


‘Yakında Karayolları Genel Müdürlüğümüz inşaata başlayacak’


Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 5-10 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bağlantı yolları projemiz birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. İkinci bir çevre yolunun ilk adımı olacak diyebiliriz. İhale süreci devam ediyor. Yakında Karayolları Genel Müdürlüğümüz inşaata başlayacak. ” dedi.


Haber Vaktim


Geri Dön