28 / 03 / 2024

Sincan’da atıl tribün korkusu!

Sincan’da atıl tribün korkusu!

Sincan Stadyumu’nun, yıllardır inşaat halinde kalan atıl haldeki tribünleri, alkol ve uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldi. Çevre sakinleri, “Yıkılsın ya da tadilattan geçirilsin" diyor.,



Sincan İlçe Stadyumu’nun, yıllardır inşaat halinde kalan atıl haldeki tribünleri, alkol ve uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldi.


Amatör Lig’de mücadele eden Sincan Belediyespor’un müsabakalarına ev sahipliği yapan kent merkezindeki stadyumun, atıl tribünlerinin altında yer alan kapalı alana giren bağımlıların geceleri ateş yaktığını belirten çevre sakinleri, “Yıkılsın ya da tadilattan geçirilip, hizmete açılsın” diyor.


Ankara Hürriyet, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine atıl haldeki tribünleri ve gece alemlerinin yapılıp, ateş yakılan yerleri fotoğrafladı.


Uzun yıllar futbol maçlarının oynandığı statta şeref tribünün yer aldığı bölüm kullanılabiliyorken, diğer tribün inşaatı tamamlanmadığı için dökülüyor. Atıl durumdaki tribünün çevresi uyuşturucu içiminde kullanılan ve ‘kova’ olarak adlandırılan düzeneğe ait pet şişeler, alkol şişeleri, cam kırıkları ile plastik çöplerle dolu. Duvarlarından bazıları yıkılan, bazılarında da çatlaklar oluşan tribünün üzerlerine devrilmesinden korkan vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Sincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Sincan Anadolu Lisesi’nin yanı başındaki stadın semt sakinlerini korkuttuğunu dile getiren vatandaşlar, şunları söylüyor:


“Karşı tribünler kullanılır durumdayken, diğer taraf yıkılıyor. Bağımlılar mesken tuttu. Spor amacıyla yapılan bir tesis korku veriyor. Yan tarafı lise. Gençler için de tehlikeli bir durum. Uzun yıllar bakım yapılmadığı için aniden yıkılmasından korkuyoruz. İnşaat halinde bıraktılar. Niye tamamlanmadı bilmiyoruz ama bu haliyle hiç sağlıklı değil. Yıkılacaksa yıkılsın ya da tadilattan geçirilip, hizmete açılsın.”



Hürriyet Ankara




Geri Dön