23 / 04 / 2024

Sinop'ta sokak ve caddeler genişletilecek!

Sinop'ta sokak ve caddeler genişletilecek!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’u modern bir şehir yapmak için yola çıktıklarını belirterek, uluslararası ölçüleri ve çağdaş şehirleşme dinamiklerini göz önünde bulundurarak projeleri ürettiklerini ifade etti.



Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’u modern bir şehir yapmak için yola çıktıklarını belirterek, uluslararası ölçüleri ve çağdaş şehirleşme dinamiklerini göz önünde bulundurarak projeleri ürettiklerini ifade etti. Ergül, kısa sürede yapılacak yatırımlarla birlikte turist sayısında da artış beklediklerini vurguladı.


TÜİK’in yaptığı “Yaşam Memnuniyet Araştırma-sı”nda Türkiye’nin en mutlu şehri seçilen Sinop’ta  ilklerin hayata geçtiğini belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, “Sinop artık hak ettiği çağdaş, ileriye dönük ve modern şehircilik anlayışına büyük adımlar atmıştır.” dedi. Özellikle daha temiz ve çağdaş bir Sinop için yapılan çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Ergül, Sinop’un içme suyundan derin deniz deşarjına, imar planlarından asfalt çalışmalarına, yeni kapalı pazar yerimizden kültür etkinliklerine kadar her projelerinin büyük emekler sonucunda ortaya çıktığına dikkat çekti. “Son yıllarda üzerinde titizlikle çalışılan projelerimizden içme suyu projemizi tamamlayarak hizmete sunduk.” diye konuştu.


“EVSEL ATIK SORUNU TARİH OLACAK”


Sinop içme suyu projesinin hemen ardından il genelinde büyük sorun teşkil eden ve kanayan yara haline gelen evsel atık sorununa da el attıklarını hatırlatan Başkan Ergül, bu iki çalışmanın hem kalkınan hem de hedefini turizm ve eğitim ile şekillendiren Sinop’un en büyük sorunlarının çözümü olduğunu dile getirdi. Ergül, “Yaklaşık 7 milyon liraya mal olan ‘Derin Deniz Deşarjı’ çalışmaları ile Akliman mevkii atıksu arıtma tesisi ile  derin deniz deşarjı projemiz hayata geçerek sağlıksız bir şekilde bertaraf edilen evsel atık sorunu tarih olacak.” dedi


“SOKAK VE CADDELER GENİŞ OLACAK”


Gelecekte yapılması planlanan projelerden de bahseden Ergül, “Önceliğimiz vatandaşlarımızın yaşam alanlarını genişleterek yeni rekreasyon alanları oluşturmak. Yıllar önce yapılan ama artık  ömrünü tamamlayan ve  hem alışveriş için hem de yaya ve araç trafiğinin rahatlaması için merkezde yer alan Sakarya Caddesi’nin yaya kaldırımlarının genişletilmesi ve yer kaplamalarının yenilenmesi projemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Çocuklarımız için oyun alanları ve yine en büyük çalışmalarımızdan biri olan Karakum yolu rekreasyon alanımızın devamı için çalışmalarımızı hızlandıracağız.” dedi.


“HEDEF GÜNÜ KURTARMAK DEĞİL”


“Belediyecilik anlayışı ne yazık ki günümüzde altyapısı olmayan yol, kaldırım ve yaşam alanlarının renkli ışıklar ile süslenmeleri üzerine olup, bu anlayış asla ve asla bizim belediyecilik anlayışımız ile bağdaşmamaktadır.” diyen Ergül,  “En kısa sürede belediyenin kendisine  ait bir asfalt plenti kurup kendi imkânları ile sokak ve caddeleri sıcak asfalt ile buluşturacağız.”  diye konuştu.


“TURİST SAYISINDA ARTIŞ BEKLİYORUZ”


Gelecek yıllarda turist sayısında büyük artış beklediklerini ifade eden Başkan Ergül, Sinop’un en önemli sahillerinden olan Akliman ve Karakum sahillerini yeni düzenlemeler ile turizme kazandıracaklarını anlattı.


Zaman


Geri Dön