29 / 03 / 2024

Sinop'un yeni imar planı tartışmaya açılıyor!

Sinop'un yeni imar planı tartışmaya açılıyor!

Sinop'un yeni imar planını konunun uzmanlarının katılacağı bir panelle kamuoyu önünde tartışmaya açmak isteyen Sinop Çevre Dostları Derneği, bu konuda bir basın açıklaması yaparak 22 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek panele tüm Sinop halkını davet etti.



Sinop Çevre Dostları Derneği adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hale Oğuz, çevrenin korunmasını ve çevresel değerlere saygıyı esas alan ekolojik temelli planlama anlayışını savunan bir demek olarak Sinop'un yeni imar planı ile ilgili eleştirileri olduğunu ve bu eleştirileri Sinop Belediyesi'ne yazılı olarak ilettiklerini; benzer eleştirilerin birçok sivil toplum kuruluşu ve kişiden de geldiğini duyarak yeni imar planının kamuoyu önünde tartışılması gerekliliğine inandıklarından bu paneli düzenlediklerini ifade etti. 


Sinop'un geleceğine yön verecek yeni imar planını büyük bir merakla beklediklerini, ancak planın askı sürecinde yaşananlardan başlayarak içeriği ve rant yaratmaya dayalı kararları nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. 

Planın çevresel değerler üzerinde yaratacağı baskılar ve kente getireceği yükleri değerlendiklerinde karamsarlığa kapıldıklarından belirten Hale Oğuz, yeni imar planına eleştiriler getiren diğer sivil toplum kuruluşlan ve kişilerle görüştüklerinde plana karşı ortak bir tepki geliştiği sonucuna vardıklarını, Sinop Çevre Dostları Derneği olarak kamuoyunu bu süreç karşısında bilgilendirmek istediklerini ve bu tartışma ortamını halka açık bir panelde sağlamaya karar verdiklerini söyledi. 


Sinop Çevre Dostları Derneği tarafından Sinop Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda 22 Ekim cumartesi günü saat 13.30'da, Şehir ve Bölge Plancısı Akın Atauz'un yönetiminde gerçekleştirilecek panele; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman, Şehir ve Bölge Plancısı ve Kamu Yönetimi Doktoru Ümit Özcan, Şehir ve Bölge Plancısı Erkan Uçkun ve Şehir ve Bölge Plancısı Oya Asak'ın konuşmacı olarak katılacağı ifade edildi. 


Sinop'un geleceğinin tartışılacağı panele katılmanın bir kentlilik görevi olduğunu söyleyen Hale Oğuz, "Yaşanılabilir Çevre için Kente ve Kentliye Saygılı İmar Planı" başlığıyla düzenledikleri bilgilendirme ve tartışma amaçlı panele tüm Sinop halkını davet ettiklerini, çevresine ve kentine duyarlı her bireyin orada bulunacağına inandıklarını ifade etti. 


Bizim Karadeniz


Geri Dön