20 / 04 / 2024

Sinpaş 4 yeni projeye başlayacak!

Sinpaş 4 yeni projeye başlayacak!

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Faruk çelik, özel sektörün en büyük firması olduklarını belirterek, bu yıl 2'si Ankara'da olmak üzere 4 yeni projeye başlayacaklarını açıkladı...  



Halen devam eden 5 projeyle 6 bin konut üretmekte olan Sinpaş GYO bu yıl ikisi Ankara'da olmak üzere 4 yeni projeye start verecek İş dünyasından 5 genç temsilci tarafından kurulan San Kırmızı İş Platformunun sohbet toplantısına katlan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk çelik, özel sektörün en büyük firması olduklarını söyledi. Hem şirketin hem de muhasebeciİikten başladığı kariyerinde kendi kişisel başarısının sırlarını paylaşan çelik, şu değerlendirmeleri yaptı:

* Bu yıl başlamayı düşündüğümüz projeler Bomonti, şžamandıra ve Ankara. Ankara'da 2 ayn proje gerçekleştireceğiz.
İstanbul'da kalmak niyetinde değiliz, Bursa, Gaziantep ve Ankara'ya yöneldik Marmaris'te arsamız var. Zamanla başka uygun şehirlerde de olacağız. Ankara'da 3 arsamız var. İncek, Dilman ve Büyükesat'ta...Önce Büyükesat'a başlayıp, 600 konut yapabiliriz.

Farklı konsept arıyoruz
* Türkiye'ye 2000'i yılların başında su konseptini biz getirdik. Su kıtlığının da olduğu zamanlar çok eleştirilmiştik ama şimdi her projenin içinde su var. Biz daha farklı konsept arayışına girdik. Bir de yeni projelerimizde komşuluk ilişkilerini artırmak amacıyla daha fazla sosyal alan yapmayı düşünüyoruz.

* Alt gelir grubuna biz ev yapamayız. Devlet şirketlerinin arsa, vergi, harç ve imar planında ayrıcalıkları varken biz o pazarda rekabet edemeyiz.
* Ataköy, Sinpaş Yapının projesi. Orada satışlara 2012 Eylül gibi başlayacağız.
* Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki sorunların kısa sürede düzeleceğine inanıyorum. Libya'dan getirilen işçilere yeni iş imkanları yaratmak gerek. Bölgedeki gelişmeler şimdilik'etkilemez ama petrol 200 dolara çıkarsa o zaman Türkiye 2008 sonrası kazandıklarını geri vermek zorunda kalabilir.
* İstanbul gelecekte yeniden merkeze doğru kayacak. çünkü çevresi çok büyüdü. Ama merkezdeki binalar da çok niteliksiz ve sağlıksız. Gökdelenlerin yanında gecekondular var. 25-30 yıllık binalar var. Bunların mutlaka yıkılmasında hemfikiriz. Yıkılıp yeniden yapılmalı ama mevzuat iyileşmeden biz kentsel dönüşümlerle ilgilenemeyiz. çünkü tüm mülk sahiplerini ikna edemezseniz işe başlayamıyorsunuz, ya da işe başlıyorsunuz bir süre sonra belediye gelip burayı yeşil alan ilan ettim diyor, zarara uğruyorsunuz. Bunları disipline eden koordinatör kurum gerekiyor.

3 konudan pişmanım
* 3 konudan pişmanım. Keşke okusaydım, en az iki yabana dil bilseydim ve sigaraya hiç başlamasaydım.
* Mükemmel şirketler hata olduğunda aynaya, basan olduğu zaman dışanya bakar. Ayağınıza taş takıldığı zaman bu taş nerden geldi diye sormaktansa nerede hata yaptım diye düşünmelisiniz.

Bugün/Selma şženol

 


Geri Dön