29 / 03 / 2024

Sinpaş Ankara'da 14 bin konut için kollarını sıvadı!

Sinpaş Ankara'da 14 bin konut için kollarını sıvadı!

40 yıl önce Ankara'da temelleri atılan Sinpaş, doğduğu şehirde dev yatırım hamlesi başlatıyor. Son 5 yılda 12 bin konut satarak 7 milyar ciro elde eden şirket, başkentte 14 bin konut için kolları sıvadı




Sinpaş Holding, 40 yıl önce yola koyulduğu Ankara'da yatırım atağına devam ediyor. 2015'te grubun iştiraklerinden Sinpaş GYO, yılın ilk çeyreğinde Gaziosmanpaşa ve Çankaya'da, Servet GYO ise ikinci çeyrekte Oran projelerini satışa çıkaracak. Bugüne kadar başkentte 5 bin konut ürettiklerini söyleyen Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Şehrin 2015'e kadar planlanan 430 bin konuta daha ihtiyacı var. Proje geliştirmeye devam ederek toplamda 14 bin konuta ulaşacağız" diye konuştu. Ahmet Çelik, önümüzdeki yıl 6 milyar lira değerinde 10 projeyi satışa sunacaklarını, bunlardan 4'ünün Sinpaş Yapı, 6'sının ise Sinpaş GYO'ya ait olacağını ifade etti. Çelik, bugüne kadar Gaziantep, Denizli gibi Anadolu şehirlerinde de var olan Sinpaş'ın gelecek yıl 3 yeni şehirde daha yatırım yapacaklarını açıkladı. 


5 YILDA 7 MİLYAR CİRO YAPTI 

Bu yıl seçim sürecinin de etkisiyle konut satışlarında ilk iki çeyrekte düşüş yaşandığını belirten Ahmet Çelik, "Bu durum satışlarımızı etkilemedi. Ekim ayında 2014 hedefimizi tutturduk. 1.2 milyar lira değerinde 2 bin 504 konut sattık. Yüzde 20 oranında da büyüdük" dedi. Ankara'daki Altınoran ve İncek projelerinin bu büyümede büyük payı olduğunu vurgulayan Çelik, son 5 yılda 12 bin konut satışıyla 7 milyar TL'yi aşan ciroya ulaştıklarını ve bunun Sinpaş'ı liderliğe taşıdığını söyledi. 


BÖLGEYE ÖNCÜLÜK ETTİK

İstanbul'da Çekmeköy ve Halkalı'da yatırım yapan ilk markalardan olduklarını anlatan Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, aynı öncülüğü Ankara'da da yaptıklarını söyledi. Gacemer, "Bizden önce İncek'te konut projesi yoktu ve 2 yıl içinde onlarca şirket bölgeye adım attı. 40'ncı yılımızda İncek Blue ve İncek Green projelerimizi de satışa sunduk. 2015'te ise Çankaya ve GOP projelerimizi satışa sunacağız" dedi. Gacemer, "Yılsonunda 700 milyon ciro ve bin 400 konut satışı hedefliyoruz" dedi. 


DÖRT MEVSİM KAYAK İMKâNI

SİNPAŞ Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Altınoran projesinin dünyada benzerine az rastlanır bir konseptte tasarlandığını belirtti. Toplam 1 milyon 850 bin metrekarelik alana sahip Altınoran'ın Türkiye'nin en büyük temalı yaşam projesi olduğunun altını çizen Çelik, şöyle devam etti: "Yatırım en fazla sosyal donatıyı bünyesinde taşıyan proje olma özelliğine de sahip. Ankaralılar'a yılın 4 mevsimi kayak yapabilecekleri bir Kayak Vadisi sunuyoruz. Skywalk ile Grand Canyon'daki gibi gökyüzünde yürüme deneyimini yaşatacağız. Altınoran, Ankara'nın yeni bir merkezi, yeni bir ikonu olacak." 



Sabah




Geri Dön