25 / 04 / 2024

Sinpaş Avangarden sitesinde gökdelen itirazı!

Sinpaş Avangarden sitesinde gökdelen itirazı!

Ümraniye’de bulunan Sinpaş Avangarden sitesinin çocuk parkı olarak kullanılan alanına 35 katlı gökdelen yapılacağı iddia ediliyor. Karara tepki gösteren site sakinleri evini satma kararı aldı.



İstanbul Ümraniye’de bulunan lüks bir sitede çocuk parkı olarak kullanılan yeşil alana 35 katlı gökdelen yapılmasına izin verildi. 


Sitede yaşayan vatandaşlar projeye itiraz etti. Site sakinleri,  inşaatı engelleyemeyince toplu halde evlerini satma kararı aldı.


Ev sahipleri tarafından asılan  “Mağdurlarından komple satılık Avangarden sitesi” yazılı afiş, inşaat firmasının mahkeme yaptığı başvuru sonrasında kaldırıldı.


Site de yaşayan T.K. olayı şu şekilde açıkladı: “Burada büyük bir hukuksuzluk var. Bu evler bize satılırken çocuk parkı olan alanın yeşil alan olduğu ve site sakinlerine ait olduğu söylenmişti. İçinde çocuk parkının bulunduğu yeşil alan dışında birkaç yer için belediyeye verilmiş. Buralara cami yapıldı. Firma zararı karşılamak için park olan alana 35 katlı bir gökdelen yapmayı amaçlıyor. Parkı yıktılar, arkadaşlarımıza saldırdılar. Direnen arkadaşlarımızla evlerimizi satma kararı aldık. İlan verdik ama kimse böyle bir sitede oturmak istemiyor.” 


Bir başka sitede oturan M.G ise şu ifadeleri kullandı:  “Alan hakkında inşaat firmasının bize 2009’da gönderdiği metinde ‘6785 nolu parsel yapılaşmaya kapalıdır. Şirketimizin bu parsel ile tasarrufu; bu alanın tamamen site sakinlerinin kullanımına bırakılması yönündedir’ ifadeleri yer alıyor. Firma protestolarımıza karşı ortak alanda kullandığımız suyu da kesti.”


İnşaat firmasından yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Sinpaş Avangarden sitesinin komşu parselleri olan arsamızda inşa edeceğimiz projemizin 24.03.2017 tarihinde ruhsatı alınmıştır. Arsamıza site sakinleri iş makineleriyle izinsiz girmiş ve sonrasında müteahhit firmaya bağlı güvenlik görevlileri ile tarafınıza ulaşan görüntülerdeki olaylar yaşanmıştır. İyi niyet çerçevesinde çözülmesini dilediğimiz, bunun için uzun süre çaba sarf ettiğimiz halde, kendi parselimiz üzerinde provakatif davranışlarla müteahhit firmamızın çalışanlarının iş ve çalışma faaliyetleri engellenmiştir. Israrla “Burası yeşil alan olarak satıldı” denilerek kamuoyuna bilerek yanlış iddialarda suçlamalarda bulunuyorlar. Onlara satılan bağımsız bölümler başka parsellerde bulunmaktadır.”



Milliyet


Geri Dön