26 / 04 / 2024

Sinpaş Beyaz Rusya'da 10 bin konutluk projeye başlayacak

Sinpaş Beyaz Rusya'da 10 bin konutluk projeye başlayacak

Beyaz Rusya'da 10 bin konutluk projeye başlayacaklarını söyleyen Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Çelik "Türk inşaat şirketleri çok ilerledi, birçok ülkeden işbirliği teklifi alıyoruz" dedi



Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, yurtdışından çok sayıda işbirliği teklifi aldıklarını söyleyerek "Türkiye'deki inşaat şirketleri çok ilerledi. Eskiden işgücümüzü, amelelerimizi yurtdışına taşırdık. Şimdi know-how'ımızı (tecrübemizi) taşıyoruz" diye konuştu. Çelik, Beyaz Rusya devleti ile birlikte 10 bin konuta imza atacak bir projeyi hayata geçireceklerini kaydetti. Talebin Beyaz Rusya devletinden geldiğini belirten Çelik "Ön anlaşma yaptık. 10 bin konutu içinde alan bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalar sürüyor" diye konuştu. Komşu ülkelerden üst düzeyde başka teklifler de aldıklarını söyleyen Çelik, "Ancak daha anlaşma imzalamadığımız için bunları açıklamıyoruz" dedi. Sinpaş'ın 35. yılı nedeniyle düzenlenen konserler dizisi kapsamında bugün Kuruçeşme arenada yapılacak Küba asıllı Latin şarkıcı Gloria Estefan konserinin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Çelik, dünyanın ünlü sanatçılarını Türk izleyiciler ile buluşturduklarını kaydetti.

SIRADA MARMARİS VAR
Çelik, Gloria Estefan'ın gayrimenkul yatırımcısı olan eşi Emilio Estefan ile de yatırım için görüştüklerini kaydetti. Çelik, Marmaris İçmeler Kızılkum Mevkiinde hayata geçirecekleri 39 bin konutluk projede sadece yerli değil yabancı yatırımcıları da hedeflediklerini, projede Emilio Estefan ile inşaat ve işletmeler anlamında ayaküstü görüştük' dedi. Toplantıda hazır bulunan sanatçı Gloria Estefan ise aralarında Miami, Disney, Cancun'un da bulunduğu yerlerde 3 otel ve 7 restoran işlettiklerini belirterek Türkiye'deki projeler ile de ilgilendiklerini söyledi. Estefan, "Şu anda adlandırabileceğimiz bir proje yok. Ancak sınırların ötesine geçerek faaliyetlerimizi geliştirmek istiyoruz. Türkiye'deki yatırımları da yakından takip ediyoruz" diye konuştu.
Sabah

Sinpaş, Rusya'da 10 bin konutluk projeye başlıyor

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Beyaz Rusya'da yaklaşık 10 bin konutluk bir "kent parçası" projesi çalışmalarına başladıklarını bildirdi

 Çelik, Sinpaş Grubu'nun 35. yıl kutlamaları çerçevesinde bir konser verecek olan Kübalı sanatçı Gloria Estafan ve eşi Emilio Estefan'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda konuştu.
Julio Iglesias ile Gloria Estefan'ın, benzer yönleri olduğuna dikkati çeken Çelik şunları kaydetti: "Julio'nun da Gloria'nın da eşleriyle birlikte yaptıkları gayrimenkul geliştirme projeleri var. Julio bana, yıllık gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını gayrimenkul projelerinden elde ettiğini söyledi. Gloria'nın eşi Emilio Estefan'ın da Küba müziğinin icra edildiği yerlerde geliştirdiği bir konsept var.
Marmaris'te 2 kilometrelik sahili olan yaklaşık 2 bin konutun yer alacağı bir kent parçası inşa edeceğiz. Buranın içindeki bazı alanların da işletilmesinde Julio ile yaptığımız ayak üstü sohbetler var. Ancak bunlar şu an somut değil."
"Türkiye'de ilgilendiğiniz bir gayrimenkul projesi var mı?" sorusu üzerine Gloria Estefan, "Farklı şirketlerle de çeşitli imkanlar ortaya çıkarsa, bunları değerlendirmek isteriz. Şu an 3 otelimiz, 7 restoranımız var. Yakın zamanda da Singapur'da bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Türkiye'de de uygun şartlar olursa turizme yatırım yapmayı düşünebiliriz" dedi.
Milliyet

Beyaz Rusya'da 10 bin konut yapacak Iglesias ve Estefan yanında olacak

35'nci yıl kutlamaları dünyaca ünlü şarkıcılarla devam eden Sinpaş GYO, yeni yatırım planları da yapmıyor.

Samandıra'daki Lagün projesinde Küba asıllı Latin şarkıcı Gloria Estefan ve eşi Emilio Estefan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında yeni yatırımlarına değinen Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik, Beyaz Rusya'da 10 bin konutluk bir proje gerçekleştirmek için çalışmaları olduğunu ve Marmaris'te 2 bin konutluk proje gerçekleştireceklerini söyledi. Çelik ayrıca, Julio Iglesias ve Gloria Estefan ile de işbirliği çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Çelik, şunları söyledi: "Yabancı yatırımcılar yarattığımız know-how'ı kendi ülkelerine götürmek istiyorlar. Beyaz Rusya'dan devlet ölçeğinde bir talep oldu. Orada 10 bin konutluk bir `kent parçası' çalışmalarına başladık."

Çelik, Julio Iglesias'ın da önemli gayrimenkul projelerinin bulunduğunu hatırlatarak, "Julio Iglesias bana gelirinin yüzde 90'ını gayrimenkul yatırımlarından, yüzde 10'unu da sesinden kazandığını söyledi. O da önemli bir gayrimenkul yatırımcısıdır. Julio Iglesias'la da bir işbirliği müzakeremiz bulunuyor. Kesinleştiğinde ondan da söz edeceğim" dedi.

Turizm yatırımı yapmak isteriz

Bir çok otel ve gayrimenkul yatırımlarının olduğunu ifade eden Gloria Estefan ise, "Yatırımlarımız arasında 7 restoran ve 3 otel bulunuyor. Yakın zamanda da Singapur'da bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Ben bir çok kez Türkiye'nin güney sahillerinde tatil yaptım. Türkiye'de de turizm yatırımı yapmak isteriz. Çeşitli şirketlerle işbirliği yapmaya hazırız. Emlak alanında her türlü yatırıma açığız" diye konuştu.
Hürriyet

Sinpaş Grubu Beyaz Rusya'da 10 bin konutluk bir şehir kuracak
Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Beyaz Rusya'da yaklaşık 10 bin konutluk bir "kent parçası" projesi çalışmalarına başladıklarını bildirdi

Sinpaş Grubu'nun 35. yıl kutlamaları çerçevesinde bir konser verecek olan Kübalı sanatçı Gloria Estafan ve eşi Emilio Estefan'ın katılımıyla Lag ün Evleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelik, Türkiye'deki inşaat şirketlerinin bugüne kadar yurt dışına yatırım yaparken sadece işçilerini götürdüklerini belirtti.

Sinpaş Grubu'nun, bu durumu değiştirdiğini öne süren Çelik, geldikleri noktada özellikle komşu ülkelerden olmak üzere birçok ülkeden gayrimenkul geliştirme projeleri teklifleri aldıklarını söyledi.

Çelik, gayrimenkul projeleri konusunda görüştükleri bir çok ülkenin olduğunu ve talebin kendilerinden değil, o ülkelerden geldiğini anlatan Çelik, "Beyaz Rusya ile devlet ölçeğinde bir temasımız oldu. O temaslar bir ön sözleşmeye bağlandı ve şu an projesi üzerinde çalışıyoruz. Beyaz Rusya'da yaklaşık 10 bin konutluk bir kent parçası projesi çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Çelik Marmaris'te 2 kilometrelik sahili olan yaklaşık 2 bin konutun yer alacağı bir kent parçası inşa edeceklerini ifade etti. Çelik, bu projeyi, sadece Türkiye'de satmayacaklarını dünyada üst gelir grubunu Türkiye sahillerine çekmek istediklerini ifade etti.
Vatan

Sinpaş Beyaz Rusya'da kent parçası yapacak!
Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Beyaz Rusya'da yaklaşık 10 bin konutluk bir "kent parçası" projesi çalışmalarına başladıklarını söyledi

Sinpaş Grubu'nun 35. yıl kutlamaları çerçevesinde Kübalı sanatçı Gloria Estefan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelik, "Beyaz Rusya ile devlet ölçeğinde bir temasımız oldu. Şu an bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi. Gloria Estefan da Türkiye'de uygun şartlar olursa turizme yatırım yapabileceklerini dile getirdi.
Posta


Geri Dön