25 / 04 / 2024

Sinpaş, Bosphorus City Ortaköy'de teleskop hediye edecek

Sinpaş, Bosphorus City Ortaköy'de teleskop hediye edecek

Ortaköy'deki Göl Kule Residence'larda ev alanlara Sinpaş, Küçükçekmece gölüne de uğrayan kuşların göçlerini izleyebilmeleri için teleskop hediye ediyor



Sinpaş'ın 1.3 milyar TL satış cirosu beklediği konut projesi Bosphorus City'ye geçtiğimiz ay Ortaköy Etabı ve Saraylar Bölgesini ekledi. Nisan ayında satışına başlanan Ortaköy Etabı'nda 225 adet ile konutların yüzde 66'sı satıldı. Ortaköy'deki Göl Kule Residence'larda ev alanlara Sinpaş, Küçükçekmece gölüne de uğrayan kuşların göçlerini izleyebilmeleri için teleskop hediye ediyor. Sinpaş GYO Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer ile, Ortaköy Etabı ağırlıklı olarak Bosphorus City projesini konuştuk.

Bosphorus City'nin Ortaköy kısmını eklediniz. Genel özellikleriyle projeyi anlatır mısınız?

Türkiye'nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City projemiz ile dünyaca ünlü İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini modern ve geleneksel mimari ile yorumlayarak Halkalı'ya taşıdık. Dünyaca ünlü İstanbul Boğazı, Boğaziçi Köprüleri, Ortaköy Meydanı, Beylerbeyi, Kanlıca ve Yeniköy gibi birçok Boğaz semtleri, parkları, koruları, meydanları ve ayrıcalıklı yaşam tarzları ile projemizin bir parçası oldu. 12 Mayıs 2009  tarihinde satışa sunduğumuz yeni etapta şimdi de meydanından, çeşmesine, modern mimari ile yorumlanan Ortaköy camisinden ta ki dükkanlarına, mağazalardan gösteri alanına ve iskelelerine kadar Ortaköy Semti'ni işliyoruz. Ortaköy, 10 bin metrekare kapalı, 11 bin 500 metrekarelik açık alanıyla hizmet verecek. Ortaköy Etabı ile birlikte 2.793 konuttan oluşan proje Ekim ayında satışa sunulacak olan Saraylar Bölgesi ile yaklaşık 3.300 konuta ulaşacak.

Konutların özellikleri ve büyüklükleri nedir?  

Projede 68 ile 615 metrekare aralığında değişen 63 konut tipi bulunuyor. Ortaköy Residences hareketli şehir yaşamını benimsemiş insanlara kat bahçeli bir yaşam mekanı sunuyor. Stüdyo daireler 60 metrekare ve her birinin kat bahçesi bulunuyor. Ayrıca Ortaköy Residence'larda 2 bahçeli 2 teraslı jakuzi havuzlu 2+1 delux daire tipleri bulunuyor. 2 adet Göl Kule Residence'ın bulunduğu Ortaköy Etabı'nda yüksek katlarda dahi bahçe keyfini yaşatıyoruz. Kuşların göç yolu üzerinde bir kuş cenneti olan Küçükçekmece Gölü'ne bakan Göl Kule Residence'larda doğal göl manzarasını ve çeşitli aralıklarla buraya gelen farklı kuş türlerini seyretmek mümkün olacak. Biz de Göl Kuleler'den göl manzaralı ev alan müşterilerimize bu doğal güzellikleri yakından görmeleri için birer teleskop hediye ediyoruz.

Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz

Bosphorus City projemizde ev fiyatları 178 bin 393 ile 2 milyon 507 bin 280 TL arasında değişiyor. 

Satışlara ne zaman başladınız? Yüzde kaçı satıldı. İlgi nasıl?

Bosphorus City projesi ilk günden beri büyük bir ilgi görüyor. Dünyaca ünlü sanatçı Julio Iglesias ile lansmanı yapılan projemizde 1 haftada toplam rekor düzeyde 700 ev sattık. Bugüne dek portföyümüzdeki 2150 konutun 1970 tanesini sattık, yaklaşık 800 milyon TL ciro elde ettik. Ortaköy Etabı ve Saraylar Bölgesini de ekleyince Bosphorus City 3 bin 300 konutluk dev bir projeye dönüştü. Nisan ayında satışına başladığımız Ortaköy Etabı'nda ise yüzde 66'sının satışını tamamladık ve bu satıştan 87.5 milyon TL'lik ciro elde ettik.

Projenin büyüklüğü nedir?

Projenin Saraylar Bölgesi ile beraber toplamda 1 milyar TL'nin üstünde bir satış cirosu hedefleniyor.

Yeni projeleriniz var mı?

Geniş arazi bankamız içerisinde yer alan araziler üzerinde hızla projeler geliştiriyor ve geliştirdiğimiz projeleri pazardaki rekabet koşulları ve müşteri davranışlarını analiz ederek gündemimize alıyoruz. Kampanyalarımızla sağladığımız başarı ve hedeflerimize ulaşmamızın sonucunda Sinpaş GYO olarak önümüzdeki 4 yıl için yapılacak 23 projenin iş planlarını hazırladık. Yaptığımız bu planlarla gerek devlete, gerek sektöre, gerekse de istihdama ne kadar katkımız olduğunu hesapladık. Bu hesaplara göre önümüzdeki dönemde toplam 23 projenin startını verdik. Bu 23 projede yaklaşık 2 milyon metrekare inşaat yapıp, 11 bin 328 adet konut üreteceğiz. Önümüzdeki 4 yılda toplam 2.4 milyar yatırım yapacağız.
Demet Cengiz BİLGİN/Hürriyet Emlak


Geri Dön