20 / 04 / 2024

Sinpaş, Gaziantep'teki konut projesine Ekim'de başlayacak

Sinpaş, Gaziantep'teki konut projesine Ekim'de başlayacak

Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul işbirliğiyle gerçekleştirilecek projenin ilk etabına Ekim 2010’da başlanacak



Gelişen ekonomisiyle ve nüfus bakımından altıncı büyük şehir olmasıyla yatırımcıların gözdesi haline gelen Gaziantep’te 1,2 milyar dolarlık yatırım değeriyle bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi hayata geçiriliyor.

Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul işbirliğiyle gerçekleştirilecek projenin ilk etabına Ekim 2010’da başlanacak. Toplam 3,467 konutun bulunduğu projenin ilk etabında 600 konut yapılacak ve 2012’de teslim edilecek.

Kızılhisar bölgesinde 500 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Zirve Üniversitesi’ni de içine alacak şekilde toplam 1 milyon metrekarelik alanı kapsayan proje, yapay bir göletin etrafında yalılar, villalar ve konutları ile bir araştırma ve uygulama hastanesi, ticari alanlar ve sosyal-kültürel donatıları içeriyor.

Paralel Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İpek Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Zirve Üniversitesi’nin 2009 yılında eğitime başladığını anımsatarak, bu vakıf üniversitesini yaşatmak ve gelir etmesini sağlamak için İpek Vakfı’nın Paralel Gayrimenkul’u kurduğunu belirtti.

Taner Nakıboğlu, "Bilkent Üniversitesi’nde olduğu gibi bir vakıf üniversitesini en iyi şekilde yaşatmak için Paralel Gayrimenkul’u kurduk. Konut projesini geliştirdik. Bu, tamamen üniversitenin hayatiyetini sürdürmesi için yapılmış bir proje. 500 bin metrekare arsa Zirve Üniversitesi’nin, 500 bin metrekare arsa Paralel Gayrimenkul’un. Paralel Gayrimenkul, bu konutlardan zamanla gelecek karı üniversitenin devamı için kullanacak" dedi.

"İSTANBUL, BURSA VE ANKARA’DAN SONRA İLK TEMATİK PROJE"
Sinpaş Yapı’nın konut projesini hazırladığını, tanıtımını ve satışını yapacağını ifade eden Nakıboğlu, projenin yapımında ilk finansmanı Paralel Gayrimenkul’un koyacağını, daha sonra satılan konutlardan gelen parayla projenin tamamlanacağını kaydetti. Nakıboğlu, şu bilgileri verdi:

"Sinpaş Yapı, İstanbul’daki tecrübesini burada bizlere aktaracak. Bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olacak. İstanbul, Bursa ve Ankara’dan başka böyle tematik bir site yok. Suyunun güzelliğinden ve bolluğundan dolayı eski adı "Ayıntap (suyun gözü)" olan Gaziantep’in bu özelliği projeye yansıtılacak. Proje kapsamında yapay bir göletin etrafında sıra evler,  villalar ve yalılar yer alacak. Yüzme havuzları, fitnes salonu, cafe restoranlar, alışveriş merkezleri, ilk yelken ve golf kulüpleri, anfi tiyatro, seyir terasları, piknik yerleri olacak. Ayrıca, Güneydoğu bölgesine ve Ortadoğu’ya hitap edecek bir araştırma ve uygulama hastanesi yapmayı planlıyoruz."

Projenin ilk etabının Ekim 2010’da başlanacağını belirten Nakıboğlu, "İlk etapta gölet ile 600 konut olacak, konutlar 2012’in sonunda teslim edilecek. Şu anda başvuralar devam ediyor, çok güzel gidiyor" dedi.

-"LÜKS KONUT İÇİN BÜYÜK POTANSİYEL VAR"-
Projedeki toplam 3,467 konutun beş etapta tamamlanacağını bildiren Nakıboğlu, "Projenin toplam yatırım değil 1,2 milyar dolar. Bu, üniversite, hastane tüm yatırımları içeriyor. Bölge yeni bir cazibe noktası haline gelecek. Bu tür yatırımlarla hem sosyal-kültürel hem maddi açıdan bu bölgenin zenginleşmesiyle, terör ve diğer her türlü sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Onun için Güneydoğu Anadolu’ya yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bölgede en çok tercih edilen yatırım aracının gayrimenkul olduğunu, ayrıca lüks konut sektörü için büyük potansiyel ve talep bulunduğunu belirten Nakıboğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Konut sektörü Gaziantep’te canlı. Krizin etkisiyle ertelenmiş bir talep var, Ramazan bayramından sonra çok hareketlilik bekliyoruz. Türkiye’de ekonomi çok iyi gidiyor. 3 ay bir durgunluk oldu, ama şimdi bütün tüketimde bir canlanma var. Krizden çıkış başladı. Türkiye’nin geleceği çok parlak."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gaziantep’e 1.2 milyar $’lık yatırım

Gelişen ekonomisiyle ve nüfus bakımından altıncı büyük şehir olmasıyla yatırımcıların gözdesi haline gelen Gaziantep’te 1.2 milyar dolarlık yatırım değeriyle bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi hayata geçiriliyor. Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul işbirliğiyle gerçekleştirilecek projenin ilk etabına Ekim 2010’da başlanacak. Toplam 3.467 konutun bulunduğu projenin ilk etabında 600 konut yapılacak ve 2012’de teslim edilecek. Kızılhisar bölgesinde 500 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Zirve Üniversitesi’ni de içine alacak şekilde toplam 1 milyon metrekarelik alanı kapsayan proje, yapay bir göletin etrafında yalılar, villalar ve konutları ile bir araştırma ve uygulama hastanesi, ticari alanlar ve sosyal-kültürel donatıları içeriyor.
Türkiye

Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul, Gaziantep'e bölgenin ilk temalı konut projesini yapıyor. Zirve Üniversitesi'ni de içine alan yapay göletli projede yalı, villa, konut, AVM ve bir de hastane olacak

Gaziantep'e 1.2 milyar dolarlık 'yalılı hastaneli' dev proje

Gelişen ekonomisiyle ve nüfus bakımından altıncı büyük şehir olmasıyla yatırımcıların gözdesi haline gelen Gaziantep’te 1.2 milyar dolarlık yatırım değeriyle bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi hayata geçiriliyor. Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul işbirliğiyle gerçekleştirilece projenin ilk etabına Ekim 2010’da başlanacak. Toplam 3 bin 467 konutun bulunduğu projenin ilk etabında 600 konut yapılacak ve 2012’de teslim edilecek.

Kızılhisar bölgesinde 500 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Zirve Üniversitesi’ni de içine alacak şekilde toplam 1 milyon metrekarelik alanı kapsayan proje, yapay bir göletin etrafında yalılar, villalar ve konutlarıyla bir araştırma ve uygulama hastanesi, ticari alanlar ve sosyal-kültürel donatıları içeriyor.

Üniversiteyi yaşatacak
Paralel Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, yaptığı açıklamada, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İpek Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Zirve Üniversitesi’nin 2009 yılında eğitime başladığını hatırlatarak, bu vakıf üniversitesini yaşatmak ve gelir elde etmesini sağlamak için İpek Vakfı’nın Paralel Gayrimenkul’u kurduğunu söyledi. Taner Nakıboğlu, “Bilkent Üniversitesi’nde olduğu gibi bir vakıf üniversitesini en iyi şekilde yaşatmak için Paralel Gayrimenkul’u kurduk. Konut projesini geliştirdik. Bu, tamamen üniversitenin hayatını sürdürmesi için yapılmış bir proje. 500 bin metrekare arsa Zirve Üniversitesi’nin, 500 bin metrekare arsa Paralel Gayrimenkul’un. Paralel Gayrimenkul, bu konutlardan zamanla gelecek kârı üniversitenin devamı için kullanacak” diye konuştu.

Antep’in suyunun güzelliği ilham oldu
Sinpaş Yapı’nın konut projesini hazırladığını, tanıtımını ve satışını yapacağını ifade eden Nakıboğlu, projenin yapımında ilk finansmanı Paralel Gayrimenkul’un koyacağını, daha sonra satılan konutlardan gelen parayla projenin tamamlanacağını kaydetti. Nakıboğlu, şöyle devam etti: “Sinpaş Yapı, İstanbul’daki tecrübesini burada bizlere aktaracak. Bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olacak. İstanbul, Bursa ve Ankara’dan başka böyle tematik bir site yok. Suyunun güzelliğinden ve bolluğundan dolayı eski adı ‘Ayıntap’ (suyun gözü) olan Gaziantep’in bu özelliği projeye yansıtılacak.

Toplam 3 bin 467 konut yapılacak
Proje kapsamında yapay bir göletin etrafında sıra evler,  villalar ve yalılar yer alacak. Yüzme havuzları, fitnes salonu, kafe-restoranlar, alışveriş merkezleri, ilk yelken ve golf kulüpleri, anfi tiyatro, seyir terasları, piknik yerleri olacak. Ayrıca, Güneydoğu bölgesine ve Ortadoğu’ya hitap edecek bir araştırma ve uygulama hastanesi yapmayı planlıyoruz.” Projenin ilk etabına Ekim 2010’da başlanacağını belirten Nakıboğlu, “Toplam 3 bin 467 konutlu projenin ilk etabında göletle 600 konut olacak, konutlar 2012’in sonunda teslim edilecek. Başvuralar devam ediyor, çok güzel gidiyor” dedi.

‘Lüks konut potansiyeli büyük’
Projedeki toplam 3 bin 467 konutun beş etapta tamamlanacağını belirten Nakıboğlu, “Projenin toplam yatırım değeri 1.2 milyar dolar. Bu, üniversite, hastane tüm yatırımları içeriyor. Bölge yeni bir cazibe noktası haline gelecek. Bu tür yatırımlarla hem sosyal-kültürel hem maddi açıdan bu bölgenin zenginleşmesiyle, terör ve diğer her türlü sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Onun için Güneydoğu Anadolu’ya yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Bölgede en çok tercih edilen yatırım aracının gayrimenkul olduğunu, ayrıca lüks konut sektörü için büyük potansiyel ve talep bulunduğunu belirten Nakıboğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Konut sektörü Gaziantep’te canlı. Krizin etkisiyle ertelenmiş bir talep var, Ramazan Bayramı’ndan sonra çok hareketlilik bekliyoruz. Türkiye’de ekonomi çok iyi gidiyor. Üç ay bir durgunluk oldu ama şimdi bütün tüketimde bir canlanma var. Krizden çıkış başladı.”
Radikal


Geri Dön