25 / 04 / 2024

Sinpaş GYO 2.5 yılda 3 bin 769 konut sattı!

Sinpaş GYO 2.5 yılda 3 bin 769 konut sattı!

Gayrimenkul sektörünün öncü şirketi Sinpaş GYO, kuruluşundan bu yana süregelen faaliyetlerini değerlendirdi



Gayrimenkul sektörünün öncü şirketi Sinpaş GYO, kuruluşundan bu yana süregelen faaliyetlerini değerlendirdi. Krize rağmen iyi bir satış grafiği yakalayan Sinpaş GYO, 2.5 yılda 1 milyar 380 milyon TL ciro elde etti.

İstanbul'da Bosphorus City, Lagün ve Aqua City 2010, Bursa'da Bursa Modern projeleriyle yoluna devam eden gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşu Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2.5 yıllık şirket geçmişindeki rakamları, yeni proje hazırlıklarını ve sektöre yönelik tespitlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Swiss Otel Naz Restoran'da yapılan toplantıya Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer ev sahipliği yaptı.

Sinpaş GYO'nun 2.5 yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği basın toplantısında, firmanın pazarlama departmanın araştırması doğrultusunda sektöre yönelik tespitler sunuldu.

Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Sinpaş GYO'nun 2007 Haziran ayında halka arz edilmesinden itibaren 6 farklı konseptte proje ile 2.5 sene içerisinde 3769 konut sattıklarını ve 1 milyar 380 milyon TL ciro elde ettiklerini belirtti. 

4800 yeni konut planı...

Bu süre zarfında Kasım veya Aralık ayında lansmanı yapılacak İstanbul Sarayları projesiyle birlikte 8061 konutu satışa sunduklarını belirten Gacemer, yeni projelerden de bahsetti. Ankara'da Yeni Mahalle ve Dikmen, İstanbul'da Şişli Bomonti ve Ümraniye Çakmak'da hayata geçirecekleri yeni projelerle, toplam 570 bin metrekare alanda 4800 konut planladıklarını söyledi. 

2010 yılı beklentilerine de değinen Gacemer, pazarlama departmanlarının araştırmasına göre İstanbul'da yüzde 40'lara varan konut stoğu olduğuna dikkat çekerek konut arzının yüzde 75'inin belli lokasyonlarda sıkışmasından kaynaklanan sıkıntıyı dile getirdi. Gacemer, "Bu stoğun 3-5 yılda eritilebileceği konusunda şüphelerimiz var" diye konuştu. 

Krizin başından itibaren mevduat rakamlarının konut sektörüne etkilerini de anlatan Gacemer, "Krizin başında mevduat 249 milyar 500 bin Lira, 99 milyar 115 dolar iken, bugün TL mevduatı 280 milyar, dolar mevduatı ise 101 milyar dolar. TL ve döviz birikiminin Gayrimenkul sektörüne eğilim göstereceğini düşünüyoruz" dedi. 

Konut arzı  yüzde 20 azaldı...

Sektörde 2009 yılında konut arzının yüzde 20 azaldığını vurgulayan Gacemer, sözlerine şöyle devam etti; "Projeden fiyatların düşmediğini önümüzdeki süreçte de artacağını bekliyoruz. Çünkü konut arzı 2009 yılını baz aldığımızda yüzde 20 azaldığını görüyoruz. Buna rağmen marka projelerde fiyatlar halen gerektiği gibi artmadı. Sinpaş GYO olarak biz halen 2 yıl önceki fiyatlarımıza tam anlamıyla maliyetlerimizi yansıtmadık. Önümüzdeki süreçte bu gelişmeleri yeniden değerlendireceğiz."

Aqua City değerini yüzde 500 katladı...

Doğru lokasyonda yapılan marka projelerin her zaman değerini katlayacağına dikkat çeken Gacemer, "Aqua City Projemizde 99 yılında projeden 1200 konut sattık ve 115 milyon dolar gelir elde ettik. Bu rakama arsa, inşaat ve kar dahil, bu projesinin arsasını satın almaya hazırız" dedi. Gacemer, doğru yerde, doğru firmaların doğru projelerinin değerini artıracağını vurgulayarak, "Aqua City yüzde 500, İstanbul Palas yüzde 300, Central Life yüzde 200, Aqua Manors yüzde 200 değerini katladı. Aynı dönemde enflasyon yüzde 45, döviz yüzde 37 arttı" şeklinde konuştu.  

Müşteri beklentisinin ötesinde satış sonrası hizmet...

Seba Gacemer, konut sektöründe sürdürülebilir başarının önemine de değinerek, "Müşteri teslim tarihinde güvenliği kapısında, bahçıvanı  bahçesinde buluyor mu? Bütün bunlar Sinpaş'ın hizmet ihtiyacını önceden görüp, 10-15 yıl önce hayata geçirdiği satış sonrası hizmetler. Gerek teknik danışmanlık, 2. el satış kiralama danışmanlığı gibi hizmetlerimiz ve müşterinin bir telefonuyla harekete geçen mimar ve mühendislerimiz standart satış sonrası hizmet beklentisinin ötesine geçiyor. Bunun sonucunda eski müşterinin referansı en büyük gücümüz haline geldi ve yeni projelerimizin yüzde 10'a yakınını eski müşterilerimize satıyoruz" dedi.

"Kentsel Dönüşüm için her türlü girişime hazırız"

Toplantıda kentsel dönüşümün zorunluluğuna da değinen Gacemer, İstanbul'un kentsel dönüşüme son derece ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Sinpaş olarak bu konuda her türlü girişime hazır olduklarını söyledi.

35. yıl etkinlikeri kapsamında Clinton geliyor

Son olarak konut sektörünün lideri olarak 35.yıl etkinlikleri kapsamında Bill CLINTON ve Gerhard SCHRÖDER  gibi dünya liderlerini Bosphorus Conference'ta bir araya getireceklerini belirten Gacemer, konferansın temasının `'Sürdürülebilir Başarı için Liderlik'' olduğunu, dünya liderlerinin yanı sıra Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik ve Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu'nun da konferansa konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sinpaş GYO, 2010'da İstanbul ve Ankara'da 4 bin 800 konut yapacak

Son 2.5 yılda 3 bin 769 konut satarak 1 milyar 380 milyon lira ciro yapan Sinpaş GYO, 2010'da İstanbul ve Ankara'da 5 bine yakın konut inşa edecek.

Sinpaş GYO Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, dün düzenlediği basın sohbet toplantısında halka arzdan buyana 6 konsept projeye imza attıklarını, bu projelerde 3 bin 769 adet konut sattıklarını belitti. Gacamer, bu satışlardan 1 milyar 380 milyon YL hasılat elde ettiklerini kaydetti. Ellerindeki stoklar ve Bosphorus City Saraylar etabı ile birlikte yapılan, projlendirilen ve pazarlama aşamasında olan konut sayısının 8 bin 61 olduğunu açıklayan Gacemer, 2010'da Ankara'da Yenimahalle ile Dikmen, İstanbul'da ise Bomonti ve Ateşehir'de olmak üzere 4 bin 800 konut üretmeyi planladıklarını söyledi. Gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gacemer, krizden önce TL mevdutının 280 milyar düzeyine, döviz mevduatının 101 milyar düzeyine çıktığını belirtti. Gacemer, "Dolar ve TL mevduatlarını topladığınız zaman ortaya 450 milyar TL gibi bir rakam çıkıyor. Biz bu paranın yüzde 20'sinin yani 90 milyar TL'sinin sektöre girmesi halinde enteresan şeyler olacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu

2009'da konut arzı yüzde 20 azaldı
2009'DA konut sektöründeki arzın yüzde 20 dolaylarında azaldığının altını çizen Gacemer, arzın azalmasıyla birlikte konutların ihtiyaç duydukları oranlarda istedikleri zamları alacaklarını kaydetti. Konutta güvenilir markaların bile 2-2.5 yıldır önemli zamlar yapmadıklarının altını çizen Gacemer, çok düşük oranlarda zamlar yapıldığını, bu zamların da maliyetlerin karşılığı olmayan küçük miktarlar olduğunu dile getirdi.

35'inci yıl etkinlikleri için Clinton geliyor
SİNPAŞ Grubu'nun 35'inci yıl etkinlikleri kapsamında Bill Clinton ve Gerhard Schröder'i Bosphorus Conference'ta bir araya getireceklerini belirten Gacemer 2 Kasım'da Conrad Otelde gerçekleşecek konferansa dünya Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik ve Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu'nun da konuşmacı olarak katılacağı bilgisini verdi.

'Müşterinin parasına değer katıyoruz'
SİNPAŞ GYO'nun, parasını değerlendirmek isteyenlerin şirketi olduğunu söyleyen Gecamer, "Son 5 yılda Aqua City yüzde 500, İstanbul Palace yüzde 300, Central Life yüzde 200, Aqua Monors yüzde 200 değer kazandı. Bu dönemde enflasyon yüzde 45, döviz ise yüzde 37 arttı. Hiçbir yatırım aracı projelerimiz kadar kazandırmadı" dedi.
Sabah

'Doğru firmadan, doğru konut alan her zaman kazançlı çıkar'

Son 10 yılda hiçbir yatırım aracının doğru yerden alınan konut kadar sahibine kazanç sağlamadığını söyleyen Sinpaş GYO Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, 'Bizden konut alanlar yüzde 200 ile 500 kazandı' dedi

Aqua City, İstanbul Palace, Central Life'ında aralarında bulunduğu birçok başarılı projeye imza atan Sinpaş GYO'nun Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, "Konut alırken, doğru firma, doğru proje, doğru lokasyon son derece önemli. Bugüne kadar bizim projerimizden konut alanlar yüzde 200 ile 500 arasında kazanç sağladı. Örneğin 1999'da Aqua City'i satışa sunduk. Bugün oranın değeri yüzde 500 arttı. Hiçbir yatırım aracı doğru yerden alınan konut kadar kazandırmadı" dedi. 
Kazanmak isteyen tüketicilere markalı konut almayı tavsiye eden Gacemer, "Başımı sokacak bir evim olsun' diyenler için devlet zaten ev yapıyor. Ama `Onca yıl çalıştım güzel bir evim olsun. Ben içinde otururken de değer kazansın' diyorsanız markalı konut almanız lazım. Bizim projelerimiz daha şantiye halindeyken kazandırmaya başlar. O nedenle piyasadaki ucuz konutlara biraz dikkat edin. Bugün 80 liraya aldığınız evin fiyatı 1.5 yıl sonra da 80 lira olarak kalabilir" açıklamasında bulundu.

`Fiyatlar yükselecek'
İstanbul'da orta ve orta üstü gelir grubuna hitap eden 67 bin 800 konut olduğunu, bunun da 24 bin 100 adedinin stokta bulunduğunu hatırlatan Seba Gacemer, sözlerine şöyle devam etti:
"Altı ay içinde planlanan 10 bin 500 konut var. Yıllık konut ihtiyacı İstanbul'da 100 bin, Türkiye genelindeyse 500 bin adet. Ancak krizden sonra konut arzı yüzde 20 azaldı. Bu da fiyatlara zam geleceğini gösteriyor. Biz dahil piyasadaki pek çok büyük firma da iki yıl boyunca gerçek bir zam yapmadı. Devrimci fiyatlar uygulandı. Ya da fiyat açılımlarına gittik. Fakat şimdiden sonra gerçek zamlar gündeme gelecek. O yüzden konut almak isteyenler için uygun bir dönemdeyiz."

Para beklemede
Krizde parasını TL ve dolar mevduatına yatıran muhafazakâr yatırımcıların üçüncü bir yatırım alanı olarak kendilerine en yakın gayrimenkulu gördüklerini belirten Seba Gacemer, "Bu iki alandaki toplam mevduat krizde 400-450 milyar liraya ulaştı. Bunun sadece yüzde 20'si, 90 milyar TL'si konut sektörüne yönlendirilse, sektörde çok enteresan, ciddi fırsatlar yaratabiliriz" diye konuştu.
Sinpaş GYO Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gecamer, krizden sonra TL mevduatların 249 milyar 500 bin liradan 280 milyar TL'ye, dolar mevduatların da 99 milyar 115 dolardan 101 milyar dolara yükseldiğini, 179 milyar 375 bin lira olan tahvil ve Hazine bonosunun ise 215 milyar TL'ye ulaştığını sözlerine ekledi.

`72 ay vade iyidir'
Tüketicilerin krizde 120 ay yerine en fazla 60 veya 72 ay vadelere yönlenmeleri tavsiyesinde bulunan Seba Gacemer, "Şu anda 60 ayda aylık yüzde 0.98, 72 ayda ise 0.91 faiz oranı uyguluyoruz ve tüketicilere daha çok 72 ayı öneriyoruz. Vadenin 120 aya uzaması havanda su dövmek gibi, azıcık bir fark için bu yükü sırtlamamak gerekir" diye konuştu.

Yatırıma devam
Sektörde 30 yıldan fazladır hizmet veren Sinpaş, 2.5 yıl önce Sinpaş GYO'yu kurdu. Sinpaş GYO olarak şu ana kadar altı projede 3769 konuta imza atıp 1 milyar 380 milyon TL ciroya ulaştıklarını söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, 20 gün içinde Halkalı'daki Bosphorus City projelerinde Çırağan Sarayı ile Dolmabahçe Sarayı'nı yeniden yorumlayacakları 1200 konutluk İstanbul Sarayları adındaki yeni bölümü satışa çıkaracaklarını söyledi.
Böylece 2.5 yılda inşa ettikleri konut sayısının 8 bin 61'e çıkacağını belirten Gacemer, "2010 yılı için ise  Ankara  Yeni Mahalle, Çankaya Dikmen, Şişli Bomonti ve Ataşehir Ümraniye Çakmak'ta olmak üzere toplam 4 bin 800 konut üretmeyi planlıyoruz" dedi. Seba Gacemer, 2 Kasım'da Bill Clinton ve Schröder'in de katılacağı Sürdürülebilir Barış İçin Liderlik semineri düzenleyeceklerini hatırlattı.
Satfiye YUVA KİREÇCİ/Radikal

'Krizde gayrimenkul mevduattan % 20 pay alırsa ciddi fırsatlar yaratırız'

Krİzde parasını TL ve dolar mevduatına yatıran muhafazakar yatırımcıların 3'üncü yatırım alanı olarak kendilerine gayrimenkulu yakın gördüklerini söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gecamer, "Bu iki alandaki toplam mevduat krizde 400-450 milyar liraya ulaştı. Bunun sadece yüzde 20'si, 90 milyar TL'si konut sektörüne yönlendirilse, sektörde çok ciddi fırsatlar yaratabiliriz" dedi.

Tüketicilerin krizde 120 ay yerine en fazla 60 veya 72 ay vadelere yönlenmeleri tavsiyesinde bulunan Gecamer, "Şu anda 60 ayda aylık yüzde 0.98, 72 ayda ise 0.91 faiz oranı uyguluyoruz. Vadenin 120 aya uzaması havanda su dövmek gibi, azıcık bir fark için bu yükü sırtlamamak gerekir" diye konuştu. Gecamer, şöyle devam etti: "Krizden sonra konut arzı yüzde 20 azaldı. Bu da fiyatlara zam geleceğini gösteriyor."

Yeni projeler var

2.5 yıldır faaliyet gösteren Sinpaş GYO olarak 6 projede 3 bin 769 konuta imza atıp 1 milyar 380 milyon TL ciroya ulaştıklarını söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gecamer, 20 gün içinde Halkalı'daki Bosphorus City projelerinde Çırağan Sarayı ile Dolmabahçe Sarayı'nı yeniden yorumlayacakları bin 200 konutluk İstanbul Sarayları adındaki yeni bölümü satışa çıkaracaklarını söyledi. Böylece 2.5 yılda inşa ettikleri konut sayısının 8 bin 61'e çıkacağını belirten Gecamer, "2010 yılı için ise Ankara Yeni Mahalle, Çankaya Dikmen, Şişli Bomonti ve Ataşehir Ümraniye Çakmak'ta olmak üzere toplam 4 bin 800 konut üretmeyi planlıyoruz" dedi.
Vatan

Sinpaş'tan ev alan yüzde 500 kazandı

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Sinpaş Aqua City projesindeki evlerin 10 yılda yüzde 500 değerlendiğini söyledi

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Sinpaş'ın konutlarını alanlardan tüm yatırım araçlarından daha fazla kazandı. Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, düzenlenen sohbet toplantısında marka projelerin her zaman değerini katlayacağına söyledi. Gacemer "Aqua City projemizde 1999'da bin 200 konut sattık ve 115 milyon dolar gelir elde ettik. Bu rakama arsa, inşaat ve kâr dahil" dedi. Gacemer, doğru yerde, doğru firmaların doğru projelerin değerini artıracağını vurgulayarak "Aqua City yüzde 500, İstanbul Palas yüzde 300, Central Life yüzde 200, Aqua Manors yüzde 200 değerlendi. Aynı dönemde enflasyon yüzde 45, döviz yüzde 37 arttı" diye konuştu. GYO'nun, 2.5 yılda 1 milyar 380 milyon lira ciro elde ettiğini vurgulayan Gacemer, bu sürede gelecek ay lansmanı yapılacak olan İstanbul Sarayları projesiyle 8 bin 61 konutu satışa sunduklarını belirtti.

STOK 3-5 YILDA ERİTİLEBİLİR

Gacemer, Ankara'da Yeni Mahalle ve Dikmen, İstanbul'da Şişli Bomonti ve Ümraniye Çakmak'ta hayata geçirecekleri yeni projelerle, toplam 4 bin 800 konut planladıklarını söyledi. 2010 yılı beklentilerine de değinen Gacemer, İstanbul'da yüzde 40'lara varan konut stoku olduğuna dikkat çekerek "Bu stokun 3-5 yılda eritilebileceği konusunda şüphelerimiz var" dedi.

Konut arzı % 20 azaldı

Sektörde 2009 yılında konut arzının yüzde 20 azaldığını vurgulayan Gacemer, şunları söyledi: "Projeden fiyatların düşmediğini önümüzdeki süreçte de artacağını bekliyoruz. Çünkü konut arzının 2009'u baz aldığımızda yüzde 20 azaldığını görüyoruz. Buna rağmen marka projelerde fiyatlar halen gerektiği gibi artmadı. Sinpaş GYO olarak biz halen 2 yıl önceki fiyatlarımıza tam anlamıyla maliyetlerimizi yansıtmadık. Önümüzdeki süreçte bu gelişmeleri yeniden değerlendireceğiz."

Eski müşteriler alıyor

Gacemer, konut sektöründe sürdürülebilir başarının önemine değinerek, "Müşteri teslim tarihinde güvenliği kapısında, bahçıvanı bahçesinde buluyor mu? Gerek teknik danışmanlık, 2. el satış kiralama danışmanlığı gibi hizmetlerimiz ve müşterinin bir telefonuyla harekete geçen mimar ve mühendislerimiz standart satış sonrası hizmet beklentisinin ötesine geçiyor. Eski müşterinin referansı en büyük gücümüz haline geldi ve yeni projelerimizin yüzde 10'a yakınını eski müşterilerimize satıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüme evet

Kentsel dönüşümün zorunluluğuna da değinen Seba Gacemer, İstanbul'un kentsel dönüşüme son derece ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Sinpaş olarak bu konuda her türlü girişime hazır olduklarını söyledi. Okmeydanı, Çağlayan, Şişli gibi bir taraftan şehrin tam göbeğinde olan ancak diğer taraftan da bina kalitesi ve altyapısı ile tam anlamıyla bir varoş niteliği taşıyan bu bölgelerde yeniden yapılanmanın gerektiğini söyledi. Gacemer "Bununla ilgili olarak kamuda kim yetkili ise görüşmeye ve proje üretmeye hazırız" dedi.
Star


Geri Dön