29 / 03 / 2024

Sinpaş GYO da MIPIM 2009'da

Sinpaş GYO da MIPIM 2009'da

Sinpaş GYO, Fransa' nın festivaller şehri Cannes' da düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olarak anılan "mipim 2009" a katılıyor.



Sinpaş GYO sektörün profesyonellerini buluşturan bir platform özelliği taşıyan bu fuarda, "İstanbul'un İkinci Boğazı" olarak tasarlanan Bosphorus City projesinin ve Bursa' da geliştirdiği "Göz kamaştırıcı su medeniyeti, Ottoman's" projesinin satışa yeni sunulacak etaplarını tanıtacak.


Türkiye'nin borsaya kote en büyük konut geliştirme şirketi olan Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Sinpaş GYO), Türkiye'nin temalı ilk projesi olan Bosphorus City ve Bursa'da gerçekleştirdiği Ottoman'S projesi ile 10-13 Mart 2009 tarihlerinde MIPIM' e katılıyor.


Sinpaş GYO, 1974 yılında "ev" değil "yuva" inşa etme vizyonu ile yola çıkan Sinpaş Grubu' nun girdiği yeniden yapılanma süreci neticesinde 2006 sonunda, grubun 35 yıllık bilgi ve deneyimi ile nitelikli konut projeleri geliştirmek üzere kuruldu. Haziran 2007' de hisselerin %49' u halka arz oldu ve kısa sürede İMKB' de işlem gören, konutta en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı haline geldi. Sinpaş GYO, her projesi için özgün bir konsept tasarlıyor. Hedef kitlesi orta üst ve üst gelir grubu olan Sinpaş GYO, şehrin yapısını bozmadan, kaliteli ve yenilikçi yaşam alanları kuruyor; kentlerin sağlıklı gelişmesini sağlıyor. Türkiye' nin yatırıma en elverişli bölgelerinde yaşam kalitesini yükseltmek amacı ile geliştirdiği ve her biri markalaşan prestijli projeleri ile Sinpaş, grubun arazi ve konut geliştirme çalışmalarını profesyonel bir yönetim anlayışı ile tek bir çatı altında yürütüyor.


Sinpaş GYO bir taraftan kaliteli yaşam alanları ve kazançlı yatırım olanakları sunarken, diğer taraftan yatırım yaptığı bölgelerin kalkınmasına katkı sağlıyor. İstanbul' daki Rumeli Konakları, Avangarden, Lagün, Bosphorus City, Aqua City 2010 ile Bursa' daki Ottoman'S projelerini kısa zamanda portföyüne katan Sinpaş GYO' nun bugün itibarı ile 5' i halen geliştirme aşamasında olan 14 farklı konut projesi bulunuyor. Halihazırda 1,6 milyon metrekare arsaya sahip olan kuruluş, önümüzdeki birkaç yıl içinde bu arsalar üzerinde 13,000 adet konut üretilmesini planlıyor. Sinpaş GYO'nun Türkiye' nin çeşitli bölgelerinde geliştirme süreçleri devam eden arazileri de bulunuyor.


Bugüne kadar İstanbul, Bursa ve Ankara' da konut geliştirilmesine odaklanan Sinpaş GYO, bu şehirler haricinde Ege kıyılarının önde gelen turizm bölgelerinde de yabancılara yönelik lüks yaşam kompleksleri için yatırımlara başlıyor. Yabancıların Türkiye'de konut alımında izlemesi gereken yasal ve bürokratik süreçleri açık ve anlaşılır hale getiren Sinpaş GYO, yabancı yatırımcılara Türkiye' nin lider gayrimenkul firması ve güvenilir bir iş ortağı ile Türkiye' ye güvenle yatırım yapma olanağı sağlıyor. Sinpaş GYO, gayrimenkul sektöründeki tecrübesi, portföyündeki çeşitlilik, kurumsal ve sağlam finansal yapısıyla yatırımlarına hızla devam ediyor.


Bosphorus City, the Second Bosphorus of Istanbul...

Bosphorus City, İstanbul' un ikinci boğazı...

Sinpaş GYO, Türkiye' nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City ile dünyaca ünlü İstanbul Boğazı' nın güzelliklerini modern ve geleneksel mimari ile yorumlayarak, İstanbul' un bir diğer semti olan Küçükçekmece-Halkalı' ya taşıyor.


26 bin metrekare büyüklüğündeki projede, 720 metre uzunluğunda İstanbul Boğazı, ünlü Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Ortaköy Meydanı, Beylerbeyi, Kanlıca ve Yeniköy gibi birçok Boğaz semti ve meydanı ile boğaz manzarasına hakim lüks konutlar yer alıyor. Boğaza sıfır yalılar, köşkler, yalı apartmanları ve residence kulelerin yer aldığı, yaklaşık 1/3' ü yeşil alandan oluşan projede, kafeler-restoranlar, dans salonları, açık-kapalı yüzme havuzları, spor kompleksleri, mini golf sahası, masaj odaları, sağlık kulübü gibi birçok sosyal ve sportif öge bulunuyor.

Bosphorus City projesinin ulaşım ilişkileri ve lokasyon açısından sahip olduğu değer, alanın kent ölçeğinde ele alınmasını gerekli kılmaktaydı. Bu nedenle Sinpaş GYO, yerel yönetimin, Wergemeinschaft Freiraum kent plancılarının ve Albert Speers&Partners Gmbh' nın katılımı ile hazırlanan detaylı çalışma çerçevesinde bölgenin tüm donatı alanlarını birlikte düşünerek, kent ölçeğinde bir planlama yaklaşımı geliştirdi.


Dünyada benzeri olmayan İstanbul Boğazı' nın mimari değerlerinden de esinlenerek, modern ve geleneksel mimariyi biraraya getiren Bosphorus City' de farklı mimaride 63 konut tipi bulunuyor. 68 ile 615 metrekare aralığında değişen konutların bulunduğu projede Yalılar, Saraybahçe Evleri, Yeditepe Kuleleri ve Yalı Apartmanları yer alıyor.



Ottoman'S, a charming water civilisation

Ottoman'S, göz kamaştıran su medeniyeti


Tarihi M.Ö. 3. yüzyıla dayanan ve 1326 yılından itibaren 600 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu' na başkentlik yapmış olan Bursa' da Osmanlı' nın geleneksel yapısıyla, günümüzün modernizmi bir arada yorumlanıyor. Sinpaş GYO, Ottoman's projesi ile şehri bir kez daha medeniyetlerin buluşma noktası haline getiriyor. İnşaatı devam eden ve bugünlerde 2. etap satışlarına başlanmış olan konut projesi ile Bursa' da yeni bir yaşam kültürünün adımları atılıyor.


Yaklaşık 232,000 metrekare alan üzerine inşa edilecek Ottoman'S, yerleşimi, modern altyapısı, yapay göletlerle taçlanmış peyzajı, üstün nitelikli konutları, açık/kapalı otoparklarıyla Bursa' nın yeni çekim merkezi oluyor.


Otoman'S projesindeki en önemli unsur, farklı ailelerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilen bir kent mozaiği vizyonuna uygun olması. Bahçe, havuz ve göl manzarasına hakim konumdaki yalı köşkleriyle, gökyüzüne uzanan residence'ları ve geleneksel apartman hayatının modernize edildiği park konaklarıyla 62 metrekareden 598 metrekareye kadar 61 farklı alternatif yaşam biçimi sunuyor. Ottoman'S geleceğin Bursa' sı olmayı hedefliyor.


Konut sahiplerinin ortak paylaşımlarını artıracak olan Büyük Kulüp, sosyal ve sportif birimleri ile Ottoman'S 'taki sosyal hayatın çekim merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Bowling salonlarından restoranlara, sinema salonundan pozitif enerji merkezine kadar her türlü ayrıntının tasarlandığı bu kulüpte yaşamın keyfi fazlasıyla hissedilecek. Sosyal yaşamı daha da zenginleştirmek için tasarlanan ve Bursa' nın Trilye sahilinde hayata geçecek olan "Trilye Beach Club" ile de konut sahipleri hafta sonlarını her türlü su ve doğa sporunu yaparak ve deniz kenarında doğa ile iç içe yaşayarak geçirebilecekler. Ottoman'S' ın seçkin sahipleri, doğa yürüyüşleri sayesinde yeşille doyasıya bütünleşecek, sörf yaparak denizin tadını çıkaracak, zeytinlikler içerisinde cafe ve restoranların olduğu bu eşsiz kulüpte dinlenerek, yaşama dokunma fırsatını yakalayacaklar.


26,000 metrekare göl alanı bulunan proje Bursa' lılara suyla zenginleştirilmiş dinamik bir yaşam olanağı sunuyor. Bursa Ottoman'S ile birlikte insanların kendi evlerinin bulunduğu ortamda su kenarlarında yeşillikler arasında komşuları ile gezintiler yapabilecekleri, meydanlarda toplanıp etkinlikler izleyebilecekleri, sandallar ile adalar arasında gezinti turları yapabilecekleri ve çocuklarını gözleri arkalarında kalmadan parkta bırakabilecekleri seçkin bir kent kazanıyor.






Geri Dön