29 / 03 / 2024

Sinpaş, İstanbul Sarayları'nı satışa çıkarıyor!

Sinpaş, İstanbul Sarayları'nı satışa çıkarıyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 2010 yılında 4 projeyi satışa çıkarmaya hazırlanıyor



Sinpaş GYO, bugüne kadar satışını gerçekleştirdiği projelerle 400 milyon TL'lik hacime ulaşmıştı. Şirketin 2010 yılında satışa çıkaracağı ilk proje ise Küçükçekmece'deki İstanbul Sarayları olacak. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 240 bin metrekare arsa üzerinde iki etaptan oluşan proje için önümüzdeki günlerde talep toplamaya başlayacaklarını belirterek,  "450 konutluk ilk etabı mart ayında satışa çıkacağız. İstanbul'un saraylarını ve kasırlarını oturulabilir hale ettireceğiz. 50-60 civarında müstakil köşk de olacak. Projede metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlayacak. 1+1'lerden başlayarak çok farklı metrekare ve odalı alternatifler bulunacak." dedi. Aynı alanda 700 konutluk ikinci proje için çok farklı bir tema üzerinde çalıştıklarını kaydeden Çelik, ayrıntı vermeden "Bu projenin teması çok farklı olacak" demekle yetindi.
Şirketin diğer projesi de Bomonti'de Taşyapı'dan kat karşılığı aldıkları arsa üzerine yükselecek. Çelik, bu arsaya  550 konutluk gökdelen inşa edeceklerini belirterek, "Bölgenin en yüksek binası olacak. 60 metreye kadar çıkabiliriz. Projenin adı üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.
Diğer projeler ise Ankara'da. Sinpaş GYO; 2010'un ikinci yarısında Ankara'da iki projeye başlayacak. Çelik, "İncek Alacaatlı'da country ve klasik tipte 550 konut yapacağız. Çankaya Dikmen Vadisi'nde yapacağımız projeyle'de Ankara'nın en yüksek
binasını  inşa edeceğiz" dedi.

`Evinden memnun olmayan geri verir'
Sinpaş GYO Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacamer ise `Para katlama sanatı' isimli kampanyalarına dikkat çekti. Kampanyanın büyük bir ilgi göreceğinden emin olduklarını belirten Gacamer, 2010 yılı boyunca geçerli olacak bu kampanyaya göre, Sinpaş'tan ev alan tüm müşterilerin anaparasının Sinpaş tarafından korunacağını, yatırımdan memnun olmayanların ev tesliminden sonraki 1 yıllık süre içinde parasını geri alabileceğini belirtti.
Sisteme göre, ev alanlara garanti belgesi veriliyor. 3 ay içinde evler istenirse kiraya veriliyor, istenirse  para 1 yıl içinde geri ödeniyor. Eğer, 1 yıldan sonra ev satılmak isteniyorsa,  bu, 2'nci el olarak satılmaya çalışılıyor. Bu durumda yüzde 3 hizmet bedeli alınıyor.
Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön