28 / 03 / 2024

Sinpaş, İstanbul’da kentsel dönüşüme 3 milyar lira yatıracak!

Sinpaş, İstanbul’da kentsel dönüşüme 3 milyar lira yatıracak!

KENTSEL dönüşüm kervanına Sinpaş da katıldı. Daha önce Frakfurt’ta dönüşüm yapacağını açıklayan şirket İstanbul’da da kentsel dönüşüm adreslerini belirledi.Sinpaş, İstanbul’da kentsel dönüşüme 3 milyar lira yatıracak.



SİNPAŞ Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sinpaş Yapı gözünü Anadolu yakasına dikti. Kentsel dönüşüm projeleri için bir ekip kuran ve 2.5 yıl araştırma yapan şirket ofislerini açtı, anlaşmalara başladı. İlk etapta Yenisahra, Üsküdar, Acıbadem ve Çamlıca ile ilgilendiklerini belirten Sinpaş Yapı iştiraki Servet GYO’nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “ Toplamda 3 milyar lira yatırımla bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kentsel dönüşüm için 4 bin kişiyle aktif görüşmelere başladık. İnşaatlar ise 2015 yılında başlar” dedi. 


İnşaata Ataşehir Yenisahra’dan başlayacaklarını belirten Çelik, 80 dönümlük bir alanda çalıştıklarını ve sözleşmeleri imzalamaya başladıklarını dile getirdi. Acıbadem’de 440 haneli bir siteyi yenileyeceklerini belirten Çelik, İstanbul’un pilot kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de bir ofis açtıklarını ve araştırma yaptıklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm yasasını eleştiren Çelik, mevcut koşullarda  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ’ın avantajlı konumda olduğunu söyledi. Dönüşümünde özel sektörün önünün açılması için ek düzenlemeler gerektiğini belirten Çelik, “Yaptığımız tüm çalışmalarda hak sahibi kaç emsal alıp bize nasıl bir daire verirsiniz diye soruyor. Biz hiçbir görüşmemizde size şu emsali alırız vaadinde bulunmuyoruz. Ama bunu yapan şirketler var. Oysa yeni bir düzenlemeyle kentsel dönüşüm alanlarında verilecek emsal belli olsa herkes eşit şartlarda olur ve görüşmeler bu denli uzamaz. Mevcut şartlarda söylenildiği gibi 15-20 yılda 6.5 milyon konutun yenilenmesi mümkün değil” dedi. Kentsel dönüşümün Bağdat 

Caddesi gibi rantın daha yüksek olduğu bölgelerde yoğunlaştığına dikkat çeken Çelik, “Aslında dönüşüm Sultanbeyli gibi ilçelerde olmalı” dedi.


Denizli’ye 3 bin konut yapacak


SİNPAŞ Yapı, Denizli’de 1 milyar lira ciro hedeflenen büyük bir karma proje de hayata geçiriyor. Projenin yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanda inşa edileceğini söyleyen Mahmut Çelik, proje kapsamında 3 bin konut inşa edeceklerini dile getirdi. Projede konutun yanında temalı çocuk parkı ve alışveriş caddesi de yer alacağını belirten Çelik, “Alışveriş merkezinin yönetim ve kiralamasını da Metro Properties yürütecek. Alışveriş merkezinin bünyesinde 

15 Temmuz’da Metro Cash & Carry Market’in açılışı yapılacak. Bu mağazaya 20 milyon lira yatırım yapıldı. Ayrıca proje bünyesinde haftanın belli günlerinde bir pazar kurularak köylülerin ürünlerini satması sağlanacak” dedi.


 


Satış öncesi 30 kat talep


DUMANKAYA İnşaat’ın Sancaktepe’de hayata geçireceği yeni projesinde, satışa çıkacak daire sayısının 30 katı ön talep toplandı. Proje için 7 binin üzerinde talep aldıklarını ve bu sayının giderek arttığını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, projeye günde ortalama 25 ön talep geldiğini ifade etti. Dumankaya, “Sancaktepe yapımı devam eden metronun 2015 yılı son çeyreğinde açılması ve 4 bin 100 yatak kapasiteli şehir hastanesinin inşaatının tamamlanması ile birlikte İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak” dedi. Dumankaya’nın 66 dönüm arazide inşa ettiği projede 800 daire yer alacak. 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutların yer alacağı proje 2016’da tamamlanacak.




Üstü AVM altı metro


GAZİOSMANPAŞA’da Venedik konsepti ile inşa edilen Viaport Venezia projesine direkt durağı olacak Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun inşaatı Viaport Venezia Satış Ofisi’nin bulunduğu noktada başladı. Durağın projedeki alışveriş merkezinin altından geçeceğini söyleyen Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, “2017 yılında Venedik’e metro ile gidilebilecek” dedi. Venedik konseptiyle inşa edilen Viaport Venezia projesinde yaklaşık 2 bin konut bulunuyor.


Hürriyet


Geri Dön