26 / 04 / 2024

Sinpaş, Kâğıthane'deki proje için plan bekliyor!

Sinpaş, Kâğıthane'deki proje için plan bekliyor!

Ahmet Çelik, Topkapı'daki Ülker Fabrikası'nın yanında, Sinpaş Topkapı İş Merkezi projesine başladıklarını hatırlattı



Çelik, projenin portföylerindeki Flatofis gibi alt katlarda perakende mağazalarının, üst katlarda ise ofislerin yer alacağını belirtti. Çelik 24 bin metrekate kiralanabilir alana sahip Topkapı'daki projeninin yaklaşık 20 milyon dolara mal olacağını kaydederek, Nisan 2010'da tamamlanmasını planladıklarını söyledi. Kâğıthane'de de Dap yapı ile Polisan'ın ortaklaşa proje geliştireceği eski Polisan Fabrikası yanında kendi arsalarına ticari gayrimenkul projesi yapacakları bilgisini veren Çelik, "Bu arazi üzerinde 12 adet izbe yapı var, bunlarla anlaşmaya vardık. Kiracı tahliye taahhütnameleri hazırlandı. Anıtlar Kurulu'nun bölgenin imar planlarına şerh koyması üzerine planlar revize ediliyor. Bu çalışmallar bitince burada da yatırıma başlayacağız" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sinpaş ticari projeleri Servet GYO'ya devrediyor
Sinpaş Yapı, bünyesinde bulunan tüm ticari gayrimenkulleri mayıs ayında kurduğu Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) devredecek

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, toplam değeri 280 milyon dolar olan 18 adet ticari gayrimenkul projesini Servet GYO'ya devredeceklerini söyledi. Flatofis Latife Restoran'da önceki akşam düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Çelik, ticari gayrimenkul portföylerinde alışveriş merkezleri, ofis binaları, iş ve endüstri merkezleri, depolar ve lojistik merkezleri bulunduğunu söyledi. Çelik, daha önce de konut projelerini Sinpaş GYO'ya devrettiklerini hatırlattı. Yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Çelik, "Önümüzdeki günlerde Sancaktepe'de 230 konutluk bir projeye başlayacağız. Özel bir konsept oluşturarak 30 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız" açıklamasını yaptı.

Kâğıthane bölgesinde de 20 milyon dolar yatırım maliyetine sahip bir ticari gayrimenkul projeleri bulunduğunu kaydeden Çelik, imar durumuyla ilgili gerekli izinleri beklediklerini, ardından çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Çelik, şöyle devam etti: "İkitelli'de yine 230 bin metrekarelik bir ticari gayrimenkul projesine önümüzdeki yıl başlayacağız. 80 milyon dolarlık bir lojistik merkez oluşturmayı düşünüyoruz."
 
Flatofis'in % 75'i kiralandı
Flatofis Genel Müdürü Mehmet Özdemir ise ofislerin yüzde 75'inin kiralandığını, ancak kiracıların hepsinin taşınmadığını, kasım ayı itibariyle yüzde 75 doluluk oranına ulaşabileceklerini dile getirdi. Son 1 sene içinde taşınmak isteyen birçok yabancı kaynaklı firmanın maliyetlerini kısma yoluna gittiğini aktaran Özdemir, "Örneğin bir firma ile 7 ay önce sözleşme imzaladık. Taşınma maliyetlerini 2010 yılına aktarmak istiyorlardı. Ancak maliyetleri açısından olumlu sinyaller alınca erken davrandılar" diye konuştu.
Referans

Sinpaş Yapı 148 milyon dolara 4 proje yapacak
Sinpaş GYO, İstanbul'da konut, ticari gayrimenkul ve lojistik merkezinden oluşan 148 milyon dolarlık 4 projeye imza atacak

Sinpaş Yapı'nın İstanbul'daki yatırımları hakkında bilgi veren Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, Topkapı ve Kağıthane'de ticari gayrimenkul, Sancaktepe'de konut ve İkitelli'de lojistik merkezi projeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

148 milyon dolarlık projeler
Ahmet Çelik, yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “İstanbul Topkapı'da 24 metrekare kiralanabilir alanı olacak ticari bir gayrimenkul projesine başladık. Buranın yapısı Flatofis'e benzeyecek. Alt katı perakende, üst katlar ofis olacak 18 milyon dolarlık projeyi 2010 Nisan-Mayıs ayında tamamlamayı düşünüyoruz. Sancaktepe'de başlayacak olan 230 konutluk Kelebek Vadisi projesi 30 bin metrekarelik inşaat alanından oluşacak. Projenin ruhsatını aldıktan sonra Kasım ayı içerisinde lansmanını yapacağız. Bu projenin yatırımı tutarı 30 milyon dolar olacak. Ayrıca Kağıthane'de 20 milyon dolarlık ticari gayrimenkul projesi ve İkitelli'de de 230 bin metrekarelik 75-80 milyon dolarlık lojistik merkezi yapacağız. Bunların yanında Kurtköy'de büyük bir arsamız var. Yine Ankara'da iki arsamız var. Uzun vadede bunları da  değerlendireceğiz. ”
Ticari gayrimenkullerini mayıs ayında kurulan Servet GYO çatısı altında toplayacaklarını kaydeden Ahmet Çelik, “Deposite Alışveriş merkezini Servet GYO'ya devrettik ” dedi.

Metrobüs, 180 bin dolar servis giderini bitirdi
SİNPAŞ Yapı'nın Eyüp'te hayata geçirdiği Flaftofis hakkında bilgi veren Sinpaş Yapı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özdemir ise, “Şu anda yüzde 75 'i kiralanan Falafofis'in kasımdan itibaren yüzde 70-75 doluluk oranlarına yaklaşacak. Projenin ilgi görmesinde metrobüs hattı faydalı oldu. Samsung metrobüs hattı sayesinde Söğütlü Çeşme, D100 yolu üzerindeki servisini kaldırdı. Böylece 180 bin dolar servis maliyetinden tasarruf ettiler. Bu rakamda Falatofis 3-3.5 ay kirasız oturmaya denk geliyor” dedi.
Hürriyet

Krediler düşüyor diye zam yaparlarsa inşaatçılar kaybeder 

Banka konut kredisi maliyetlerinin düşmesiyle konut satışlarının artması bekleniyor. Bu aşamada şirketlerin daire fiyatlarını artırmasının, müşterilerin taleplerinden vazgeçmesine sebep olmasından korkuluyor. 
 
Hareketlenmeyi başlamadan kesintiye uğratacak zammı düşünen inşaat şirketlerine sektörün içinden bir uyarı geldi. Kredi faizlerinin çok düştüğünü ve bunun konut satışlarını tetikleyeceğini söyleyen Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Eğer bu aşamada zam yaparlarsa inşaatçılar kendileri kaybeder." dedi. Şirketlerin fiyatı artırmaları halinde müşteriyi kaçıracağını belirten Çelik, "Konut müşterisi normal müşteriye, gıda müşterisine benzemiyor. Zaten çok seçici davranıyor. Şirketler müşteriyi kaçıracak şekilde zam yaparlarsa inşaat sektörü kendisi kaybeder." diye konuştu. Çelik, konutta satış fiyatlarını tek başına satıcının belirlemediğini, alıcıyla satıcının buluştuğu ortak noktanın gerçekçi fiyat olarak ortaya çıktığını kaydetti.

İnşaat sektöründe bir projeyi hayata geçirmenin 5-7 sene sürdüğünü belirten Ahmet Çelik, "Bir inşaata başlayıp bitirene kadar hep bir ekonomik kriz görüyoruz. Kriz var diye inşaatçı mola veremez, işlerimiz devam ediyor." diye konuştu. 35 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Sinpaş Yapı'nın konutlarını 2 yıl önce Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesinde toplayıp Borsa'ya açarken, şimdi de ticari projelerini birleştirme kararı aldı. Ahmet Çelik, grup bünyesinde yer alan ve toplam değeri 280 milyon doları bulan 18 ayrı ticari merkezi Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devrederek, tek çatı altında toplayacaklarını kaydetti. Ahmet Çelik'in açıklamasına göre şirketin İstanbul Topkapı'da inşası devam eden ve 20 milyon dolara mal olacak 24 bin metrekarelik ofis alanı ve ticari merkezlerinin yapımı 2010 yılı Mayıs ayında bitecek. 2009 yılı Kasım ayında ise Sinpaş Yapı, İstanbul Samandıra'ya bağlı Sancaktepe'de 230 konutluk Kelebekler Vadisi projesini açıklayacak. 30 bin metrekare inşaat alanına sahip Kelebekler Vadisi, 30 milyon dolara mal olacak. Şirket, İstanbul'daki ikinci lojistik merkezini İkitelli'de 22 bin metrekare alanda kuracak ve maliyeti 80 milyon dolar olacak. İstanbul Kâğıthane'de ise 22 bin metrekare alanda 18 milyon dolarlık ofis projesi için idari izin sürecinin tamamlanması bekleniyor. Çelik; Sancaktepe, İkitelli ve Kâğıthane projelerinin, başladıktan sonra 2 yıl içinde bitirilip sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

METROBÜS GELDİ, SAMSUNG EYÜP'E TAŞINIYOR

Sinpaş Yapı'nın Belarus'ta konut projesi için bu ülkedeki izin süreçlerinin devam ettiğini belirten Çelik, ilk etapta 230 bin metrekare alanda 2 bin konut inşa edeceklerini kaydetti. Krize rağmen ticari yatırıma uygun arsa fiyatlarında çok fazla düşme olmadığını kaydeden Ahmet Çelik, büyük şehirlerde araziye olan talebin hiç bitmediğini ve fiyatların aynı düzeyde kaldığını ifade etti. Şirketin İstanbul Kurtköy ve Ankara'da iki yerde büyük arazileri olduğunu belirten Çelik, yatırım fırsatı doğduğunda buralarda inşaat yapacağını açıkladı.

Sinpaş Yapı bünyesinde yer alan Eyüp Flatofis'in yüzde 75'lik bölümü kiralandı. İstanbul'da Söğütlüçeşme ile Avcılar arasında metrobüs hattının faaliyete geçmesinden sonra ofisleri kiralayabildiklerini belirten Flatofis Müdürü Mehmet Özdemir, Samsung'un genel müdürlüğünü Zincirlikuyu'dan kendi ofislerine taşıyacağını açıkladı. Samsung, E-5 Karayolu üzerindeki servis çalışanlarının metrobüsü kullanmasını sağlayarak, personel servis aracından yılda 180 bin dolar tasarruf edecek. Bu da şirkete 3 aylık kira bedeli kadar tasarruf sağlıyor. Flatofis'te 2 bin 400 metrekare alan kiralayan Samsung, 120 olan çalışan sayısını da 3 yıl içinde 250'ye çıkarmayı planlıyor. Zincirlikuyu ve Levent'teki gökdelenlerde yer alan ofislerin metrekare bazında kira bedellerinin 17 ile 35 dolar arasında değiştiğini belirten Özdemir, Flatofis'te bu rakamın 18-23 lira olduğunu söyledi. Flatofis'e metrobüsten sonra merkez ofisini taşıma kararı alan güvenlik şirketi Pronet'in genel merkezdeki çalışan sayısı 700 kişi. Vodafone ve HP'ye çağrı merkezi hizmeti veren, Microsoft'a da verecek olan Metis de taşınmak üzere Flatofis'ten yer kiraladı. İstanbul'daki Şafak Hastaneleri'ni satın alan Yunanlı Maya Grup da genel merkez olarak Flatofis'i kullanacak. Mehmet Özdemir, "Özellikle metrobüsten önce Maslak'tan buraya firma çekebilmek için zorlanıyorduk, ama metrobüsten sonra rahat müşteri bulmaya başladık." dedi. Flatofis'in çatı katındaki Latife Restoran'ı ise basketbolcu İbrahim Kutluay işletiyor. ZAMAN
 
İbrahim BALTA/Zaman

Sinpaş, 280 milyon dolarlık 18 ayrı projesini Servet GYO'ya devrediyor
  
SİNPAŞ Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, 280 milyon dolar değerindeki 18 adet ticari gayrimenkul projesini Servet GYO'ya devredeceklerini açıkladı

Yeni projeleri hakkında bilgi veren Çelik, kasım ayında tanıtımını yapacakları Sancaktepe'de 230 konutluk konut projesi ile 30 milyon dolarlık projeleri olduğunu belirtti. Kağıthane'de 20 milyon dolar yatırım maliyetine sahip ticari gayrimenkul projeleri olduğunu da dile getiren Çelik, şöyle konuştu: 'Buranın da imar durumuyla ilgili gerekli izinleri bekliyoruz. İzinler alındıktan sonra başlayacağız. İkitelli'de yine 230 bin metrekarelik bir ticari gayrimenkul projesine önümüzdeki yıl başlayacağız. İkitelli'deki bu projemiz de 75-80 milyon dolarlık bir lojistik merkezi olacak. Topkapı'da başladığımız ticari gayrimenkul projesini de yine önümüzdeki yılın nisan-mayıs aylarında bitirmeyi düşünüyoruz. Alt kısmında perakende mağazaları, üst kısmında ise ofisler olacak. Bunların yanında Kurtköy'de büyük bir arsamız var. Yine Ankara'da iki arsamız var. Uzun vadede bunları da değerlendireceğiz.''

Portföylerinde yer alan alışveriş merkezleri, ofis binaları, iş ve endüstri merkezleri, depolar ve lojistik merkezleri gibi tüm ticari ve sınai gayrimenkulleri de tek çatı altında toplamak üzere Servet GYO'yu kurduklarına da değinen Çelik, 'Konut projelerimizi Sinpaş GYO'ya devrettik. Şimdi de toplam değeri 280 milyon dolar olan 18 adet ticari gayrimenkul projesini Servet GYO'ya devredeceğiz'' dedi.

Faiz yarım puan daha indi, 7.25'le en dip seviyede
MERKEZ Bankası (TCMB) gecelik borç verme faizini beklendiği üzere 50 baz puan (% 0.50) indirerek yüzde 7.25'e çekti. Bu indirim sonrası faizler tarihi dip seviyesine gerilemiş oldu. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz indirimlerinin ekonomideki iyi gidişatın devam etmesi halinde süreceği sinyali de verdi. Kurul'un eylül ayı faiz kararı ve açıklamaları şöyle: 
lFaiz indirimlerinin büyüklüğü ve ne kadar süreceği iktisadi faaliyetteki toparlanmanın hızına bağlı olacak. 
l Ayrıca risk priminde gözlenebilecek ilave iyileşmeye bağlı olarak indirimlerin daha uzun sürmesi söz konusu  olabilecektir.
Akşam

FLATOFİS kiracılarını metrobüsle taşıyoruz

Flatofis'te iftar veren Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, krize rağmen yatırımlarının devam ettiğini söyledi. Çelik, “Önümüzdeki yıldan itibaren yeni projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Flatofis Genel Müdürü Mehmet Özdemir, ofislerindeki doluluk oranının yüzde 75 olduğunu ancak kiracıların henüz hepsinin taşınmadığını söyledi. Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik'in, Flatofis'te düzenlediği iftarda konuşan Özdemir, Maslak'tan buraya firmaları çekebilmek için zorlandıklarını, ancak metrobüsten sonra rahatladıklarını söyledi. Flatofis'in ulaşım açısından iyi bir konumda olduğunu dile getiren Özdemir, “Özellikle yurt dışı firmalarının kriz döneminde maliyetlerini kısma politikası izledi. Bu sebeple doluluk oranımız şu an için düşük. Şimdi yavaş yavaş taşınmaya başlıyorlar. 1 Ekim itibariyle Samsung'un genel müdürlüğü burada olacak. Yine 1 Kasımda Pronet'in genel müdürlüğü buraya taşınıyor. Yine bunların yanında Metis Çağrı Merkezi ve Maya Sağlık Hizmetleri'nin genel müdürlükleri de burada olacak” şeklinde konuştu. Yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik ise, kasım ayında lansmanını yapacakları Sancaktepe'de 230 konutluk bir konut projeleri olduğunu söyledi. Çelik, bu projenin 30 milyon dolarlık yatırım maliyeti olduğunu ve 30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olacağını bildirdi. “Kağıthane'de 20 milyon dolarlık, İkitelli'de 75-80 milyon dolarlık projelere de önümüzdeki yıl başlayacağız” dedi.
Uğur KÜÇÜK/Türkiye

Sinpaş GYO, 2010'da Gaziantep'te!


Geri Dön