19 / 04 / 2024

Sinpaş Queen Bomonti: Bomonti Time projesinin adı değişti!

Sinpaş Queen Bomonti: Bomonti Time projesinin adı değişti!

Firma: Sinpaş GYO

Proje: Bomonti projesi

Sinpaş GYO, İstanbul 'un rezidans bölgesi olarak öne çıkan Bomonti 'de 900 konutluk Sinpaş Queen Bomonti projesine Eylül ayında başlıyor.



Tasarımlarının sır gibi saklandığı, İstanbul silueti içerisinde sembol olarak öne çıkacağı belirtilen Sinpaş Queen Bomonti projesinin zirve noktası taç şeklinde olacak Son yıllarda birbiri ardına kulelerin yükseldiği İstanbul'un Bomonti bölgesindeki projelerin yanına yeni bir rezidans daha katılıyor. Bölgedeki 15 dönümlük arazide iki yıl önce hayata geçireceği Time Residence projesinde diğer ortak Taşyapı'nın payını aldıktan sonra değişikliğe giden Sinpaş GYO, eylül ayında satışa çıkaracağı projesi hakkında ilk ipuçlarını verdi. Adı Sinpaş Queen (Kraliçe) Bomonti olarak belirlenen ve Tago Mimarlık tarafından tasarlanan projede yaklaşık 900 konut bulunacak. Projede bölgedeki mevcut yükseklik sınırını geçmeyeceklerini anlatan  Sinpaş GYO  Genel Müdürü Seba Gacemer, "Siluete de olumlu katkımız olacak" dedi. 



'BÖLGE BİNALARI OLUMLU DEĞİL' 

Bomonti'de Anthill ile Hilton Oteli arasında başlayacakları projenin İstanbul silueti içerisinde bir sembol olacağını ifade eden Gacemer, "Bomonti'deki yapılara bakıldığında şu anda şehrin siluetine olumlu etki edecek yapılar konulmuyor. İstanbul'da yükselecekse böyle başyapıt bir proje olmalı dedik ve çalışmalara başladık, ön satışlarına başladığımız projenin eylül aymda resmi satışlarına başlayacağız. Projede yaklaşık 800 konut bulunacak" dedi. 


Yaptıkları gözlemlerde insanların şehir merkezinde oturacak site bulamadıklarını anlatan Seba Gacemer, "Site standartlarını bulmak için şehrin kıyılarına gidiyorlar. Biz bu projelerin imkânlarını bir araya koyarsak bir çekim gücü oluşturacağımızı düşündük. Ailelerin yaşam ihtiyacını içeren evler hayata geçireceğiz" diye konuştu. îlk defa rezidans yaşamında aileyi ön plana çıkaracaklarını anlatan Gacemer, "Kirası kadar aidatı olduğu için günümüz rezidanslarından uzak duran kitle var. Ünite sayısını artırıp konut sayısını müşteri talebine göre belirleyeceğiz" dedi. 



EMLAK KONUT'U İLK DEFA GEÇTİ 

Mart ayında Emlak Konut GYO'nun 15 aktif projede 480 birim, kendilerinin ise 9 projede 415 birim satış yaptıklarını anatan Gacemer şöyle devam etti: "îlk defa makas bu kadar kapandı. Sinpaş Yapı ile birlikte mart ayı sonu itibarıyla 700 adet birimde 360 milyon liralık satış gerçekleştirdik. Geçen yıl bu rakam 416 adet satışla 200 milyon lira civarında bulunuyordu." 



SEÇİM BİTER SATIŞLAR ARTAR 

Seba Gacemer, haziran ayında seçimlerin gerçekleşmesinin ardından yılın ikinci yarısında konut satışlarının çok daha hareketli geçeceğini söyledi. Gacemer, kullanılan konut kredilerinin hacminin arttığına dikkat çekerek, "Bu rakam 119 milyar liraya kadar çıktı. Bunlar inşaat sektörüne yönelik olarak 'durdu' görüşlerine en güzel cevabı veriyor" dedi. Gacemer, dövizdeki artış nedeniyle maliyet artışlarının yeni konut projelerine zam olarak yansıyacağını söyledi. 


Habertürk - Ünsal Ereke


projeye sor



Geri Dön