18 / 04 / 2024

Sinpaş Sancaktepe'ye 'Kelebek Vadisi' kuruyor

Sinpaş Sancaktepe'ye 'Kelebek Vadisi' kuruyor

Sinpaş Yapı, Sancaktepe'de 230 konutluk Kelebek Vadisi projesine başlıyor. Projede daire satışlarına kasım ayında başlanacak



Kısa bir süre süre önce Topkapı'da ofis projesi inşaatına start veren Sinpaş Yapı, Sancaktepe'de 230 dairelik yeni bir konut projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sinpaş, Kelebek Vadisi adını taşıyacak projede dairelerin satışlarında idari izinlerin alınmasının ardından kasım ayında başlanacak. Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, İstanbul'un yeni ilçelerinden biri olan Sancaktepe'de başlayacakları Kelebek Vadisi projesinin orta üst gelir grubuna yönelik bir proje olacağını belirterek, Sinpaş'ın daha önceki projelerinde olduğu gibi bu projeninde özel bir konseptle geliştirleceği bilgisini verdi. Çelik 30 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek projenin yatırım değerinin yaklaşık 30 milyon dolar olduğunu kaydetti. Sinpaş Yapı'nın proji Sinpaş GYO'ya önerdiğini dile getiren Çelik, Sinpaş GYO'nun projeyi hesaplı bulmadığı için kendilerinin yapmaya karar verdiklerini anlattı.

Kağıthane için planlar bekleniyor
Kısa bir süre önce Topkapı'daki Ülker Fabrikası'nın hemen yanında, Sinpaş Topkapı İş Merkezi projesine başladıklarını hatırlatan Çelik, projenin portföylerindeki Flatofis gibi alt katlarda perakende mağazalarının, üst katlarda ise ofislerin yer alacağını belirtti. Çelik 24 bin metrekate kiralanabilir alana sahip Topkapı'daki ticari gayrimenkul projeninin yaklaşık 20 milyon dolara mal olacağını kaydederek, projenin Nisan 2010'da tamamlanmasını planladıklarını söyledi. Kağıthane'de de Dap yapı ile Polisan'ın ortaklaşa proje geliştireceği eski Polisan Fabrikası arazisinin yanında kendi arsaları üzerine bir ticari gayrimenkul projesi yapacakları bilgisini veren Çelik, "Bu arazimiz üzerinde 12 adet küçük izbe yapı var bunlarla anlaşmaya vardık. Kiracı tahliye taahhütnameleri hazırlandı. Bu bölgenin imar planlarına, Anıtlar Kurulu'nun şerh koyması üzerine imar planları revize ediliyor. bu çalışmaların tamamlanmasıyla burada da yatırıma başlayacağız" dedi.

Topkapı projesi 2010'da bitecek
Topkapı'da Ülker Fabrikası'nın hemen yanında yükselen Sinpaş İş Merkezi projesi yaklaşık 20 milyondolarlık bir yatırımla hayata geçecek. İş merkezinin altında perakende mağazaları, üst katında ise ofisler yer alacak. Projede toplam kiralanabilir alan büyüklüğü 24 bin metrekare.

Flatofis Eyüp'te değişimi başlattı
Eyüp'te hayata geçirilen Flatofis projesi, çevresinde de değişime öncülük etti. Çevredeki yapılarda da yenileme ve restorasyon çalışmaları dikkat çekiyor. Proje aynı zamanda bölgedeki gayrimenkullerin fiyatlarının ve kiralarının artmasında da etkili olmuş.
Sabah Emlak


Geri Dön