20 / 04 / 2024

Sinpaş ve Paralel, Güneydoğu'da konut projelerine başlıyor

Sinpaş ve Paralel, Güneydoğu'da konut projelerine başlıyor

Eski adı Suyun Gözü olan Gaziantep'in potansiyelini gören Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul, Güneydoğu'nun ilk temalı konut projesine başlıyor



Sinpaş Yapı, Paralel Gayrimenkul ile Güneydoğu ekonomisinin merkezi Gaziantep'te 1.2 milyar dolarlık yatırımla bölgenin en büyük konut projesine imza atacak. Eylül ayında satışa çıkacak 3 bin 467 konutluk proje Güneydoğu'da GAP'tan sonra hayata geçen en büyük proje. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Naksan Holding'in sahibi olan Nakiboğlu ailesinden Taner Nakiboğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü Paralel Gayrimenkul ile Gaziantep'in ve bölgenin ilk temalı konut ve yaşam merkezi projesini hayata geçireceklerini söyledi. Çelik, projenin Şahinbey Beldesi sınırları içinde 1 milyon metrekarelik bir alanda inşa edileceğini, 3 bin 467 konutun yanı sıra sağlık, sosyal aktiviteve spor alanları ile alışveriş tesislerinden oluşacağını kaydetti. Ekim ayında inşaatına başlanacak projenin yönetimi, tasarımı, satış ve pazarlama faaliyetlerini Sinpaş Yapı, inşaat yapımını ise Paralel Gayrimenkul'ün üstleneceğini ifade eden Çelik ilk etabın 24 ayda tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Projenin yanında bölgenin ilk özel üniversitesi Zirve Üniversitesi yer alıyor. En küçük evlerin 3+1 olarak tasarlandığı projede evler 3.5+1, 4+1, 4.5+1, 5+1 seçeneklerinde olacak. Projenin ana konseptinin su olacağını ifade eden Çelik, "Suyunun güzelliği ve bolluğundan dolayı eski adı Ayıntap yani 'Suyun Gözü' olan Gaziantep'in bu özelliğini projeye yansıtacağız" diye konuştu.

Mütekabiliyet talebi engelliyor
Özellikle komşu ülkelerin çoğuyla vizelerin kalkmasından sonra, Ortadoğu'dan Gaziantep'e gelen yabancı sayısında artış olduğuna değinen Ahmet Çelik, "Özellikle Suriye, Lübnan, Ürdün gibi ülke vatandaşları Gaziantep projemize ilgi gösteriyor. Yabancıların Türkiye'de konut alımına engel getiren mütekabiliyet düzenlemesi kalkarsa, Araplar'a da satış yapabiliriz" dedi.
Sabah-Bülent Yoldaş


Konuyla ilgini basında çıkan diğer haberler

GAP'tan sonraki en büyük proje 
 
Sinpaş Gaziantep´te 1.2 milyar dolara GAP´tan sonraki en büyük projeye imza atıyor

SİNPAŞ Yapı, Gaziantep´in iki ünlü sanayi grubundan Naksan Holding ile işbirliğine giderek Güneydoğu´nun ilk temalı ve en büyük gayrimenkul projesine imza atacak. 1.2 milyar dolarlık maliyetiyle bölgede GAP´tan sonraki en büyük yatırım olacak projede Sinpaş konseptiyle göl manzaralı villa ve yalıların bulunduğu 3 bin 467 konut inşa edilecek.

Sinpaş Grubu şirketlerinden Sinpaş Yapı, Güneydoğu ekonomisinin nabzını tutan Gaziantep´te Güneydoğu´nun temalı en büyük gayrimenkul projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 1 milyon metrekare kurulum alanı ve 1 milyar 200 milyon dolarlık maliyete sahip olacak proje, aynı zamanda bölgede GAP´tan sonraki en büyük yatırım olacak. Gaziantep´in en büyük 2 sanayi şirketinden biri olarak anılan Naksan Holding ile proje ortaklığına giden Sinpaş, bu gruba ait olan arsada geliştirdiği proje ile Gaziantep´e göl manzaralı yalı konseptini de getirerek bir ilke imza atacak.

Gaziantep´te en büyük yatırım aracının gayrimenkul olduğunu ve ildeki lüks konuta olan ihtiyacı tespit ettiklerini söyleyen Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Temalı ve özel bir şirket tarafından yapılmış bu büyüklükte bir proje bölgede yok. GAP´tan sonra bölgedeki en büyük yatırıma imza atacağız" dedi.

Tanıtım Eylül´de

Yatırımın projelendirilmesi, satış ve pazarlamasının Sinpaş Yapı, inşaatın ise Nakiboğlu Ailesi şirketi olan Paralel Gayrimenkul tarafından gerçekleştirileceğini belirten Çelik, "Eylül ayında tanıtımı başlayacak olan proje, çok etaplı olarak satışa sunulacak. 3 bin 467 konutun yer alacağı projede sağlık, sosyal aktivite ve spor alanları ile alışveriş tesisleri de bulunacak. Projenin hemen yanında ise 10 bin kişiye eğitim vermesi planlanan, Gaziantep´in ilk özel üniversitesi Zirve Üniversitesi yer alacak" diye konuştu. Proje, Gaziantep´in gelenekleri ve tarihi dokusu ile Sinpaş´ın alışılagelen su konsepti ile harmanlanarak tasarlanıyor. Antep´in adının zaten suyun gözü anlamına gelen Latince Ayıntap´tan geldiğini söyleyen Ahmet Çelik, "Balkonlu ve cumbalı olarak düşünülen evler, Gaziantep´in geleneksel tarzını yansıtmak amacıyla çok geniş olarak planlanıyor. En küçük evlerin 3+1 olarak tasarlandığı projede evler 3.5+1, 4+1, 4.5+1, 5+1 seçeneklerinde olacak" dedi.

Sinpaş projelerinin mimarı Mehpare Evrenol´ün ilk olarak Sinpaş projelerinde başlattığı buçuklu ev konseptinin yine bu projede de varlığını sürdüreceğini belirten Ahmet Çelik, buçuklu bölümün evlerde ütü, çamaşır, depo odası olarak kullanıma olanak verdiğini hatırlattı. Projede Sinpaş Grubu´nun İstanbul´daki projelerinde görmeye alıştığımız gibi göl etrafında konumlandırılan villa ve yalı evleri de olacağını ifade eden Çelik şöyle devam etti:
"Sıra ev, ikiz villa, müstakil villa ve yalı tipi müstakil evler tasarlandı. 5 mimari ofisle konsept çalışmaları yapılan projede fiyatlar henüz belli değil ancak bölgede rekabet edebilir nitelikte olacak. Gaziantep´te evlerin genel olarak metrekare fiyatları ortalama 800 liradan başlıyor, 2 bin liraya kadar çıkıyor."

Servet Gayrimenkul´ü 2 yılda halka arz edeceğiz

SİNPAŞ Yapı´nın İstanbul ve Ankara´da pek çok gayrimenkul ve arsası bulunduğunu anlatan Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, şöyle devam etti: Sancaktepe´de Kelebekler Vadisi olarak gündeme getirdiğimiz ancak isim değişikliğine gittiğimiz projeye yakında başlıyoruz. İkitelli´de 180 bin metrekarelik kapalı alana sahip lojistik merkez projemiz var. Kağıthane´nin yanı sıra Deposite projemizin karşısına da 27 bin metrekarelik ticari gayrimenkul projemiz var, Topkapı´da da 26 bin metrekarelik ticari gayrimenkulü tamamladık. Eyüp´te yer alan Flat Ofis projemizin şu ana kadar yüzde 80´i kiralandı. Tüm bu ticari projeleri tek bir elde toplamak üzere kurduğumuz Servet Gayrimenkul´ü de 2 yıl içinde halka arz etmeyi planlıyoruz."

`Mütekabiliyet kalkarsa Araplar hedef kitlemiz olur´

Yabancıların Türkiye´de konut alımına kısıtlamalar getiren mütekabiliyet düzenlemesi kalkarsa, Gaziantep´teki projelerinden Araplar´a da satış yapabileceklerini söyleyen Ahmet Çelik, "Suriyeliler akın akın Gaziantep´teki alışveriş merkezlerine, üniversitelere geliyor. Eğer yasa kalkarsa onlar bizim için de müşteri hedef kitlesi olabilir. İleride başka şehirlerde de projeler gündeme gelebilir" dedi.

Gaziantepliler yalılar için kaporaları yatırmaya
başladı

Gaziantep´in Şahinbey Belediyesi sınırları içinde yer alan projenin inşaatına Ekim 2010´da başlanması ve satışların etaplar halinde yapılması planlanıyor. Satışa çıkacak ilk etap ise Ekim 2012´de tamamlanacak. Proje hakkında Sinpaş merkez ofisi tarafından bilgi verilmeye de başlanmış. Projenin Gaziantep´in tanınmış simaları tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Ahmet Çelik, bu kişilerin şimdiden villa ve yalı dairelerini seçip kaporalarını yatırdıklarını kaydetti. Açık kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, cafe-restoranlar, seyir terasları, anfitiyatro ve piknik alanlarının da yer alacağı projenin bir diğer özelliği de, Gaziantep´in ilk yelken ve golf kulüplerini de içerecek olması.

Naksan, 500 büyük şirket arasında

PROJENİN ortağı ve hayata geçirileceği arsanın da sahibi olan Gaziantepli Naksan Holding´in bünyesindeki şirketler arasında Royal Halı, Adulorya Enerji ve Madencilik bulunuyor.

Naksan Holding´in Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Gaziantep ´in ilk özel üniversitesi olan Zirvekent´in de kurucusu.

1995 yılından bu yana, Türkiye´nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer alan Naksan, 2006 yılında 136´ncı sıraya yükselirken, yine aynı yıl Anadolu´nun 25´inci büyük kuruluşu olmuş.
Nihal YUVACAN/VATAN


Geri Dön