19 / 04 / 2024

Sinpaş Yapı, Güney Park çalışmalarını hızlandırdı!

Sinpaş Yapı, Güney Park çalışmalarını hızlandırdı!

Sinpaş Yapı, Türkiye'nin en büyük lüks konut projesi olarak nitelediği Güney Park çalışmalarını hızlandırdı. Başkente yeni bir soluk getirecek projede 6 bin konut yapılacak  



Sinpaş Yapı,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, Mühye köyünde uygulanacak Güney Park Projesi ile ilgili kentsel tasarım ve planlama sürecinin devam ettiğim, belediyenin ruhsat onay tarihinden itibaren 3 yıl içinde konutların inşasının tamamlanacağını açıkladı. Şirketin açıklamasında Türkiye'nin en büyük lüks konut projesi olacak Güney Park ile ilgili kentsel tasarım ve planlama sürecinin devam ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:


Benzersiz konsept
"Sinpaş Yapı, projenin tasarım çalışmalarını ulusal ve uluslararası, önde gelen mimari tasarım ofisleriyle sürdürüyor. Diğer tüm projelerinde olduğu gibi bu proje için de tasarım sürecini, daha önce benzerine rastlanmamış güçlü bir konsept geliştirmek için en verimli şekilde kullanacak olan Sinpaş Yapı, başkente yeni bir soluk getirecek." Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyünde hayata geçirilen projenin ekonomik değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar olacak.
Proje ekonomik büyüklüğünden dolayı yatarım paketlerine bölünerek çok sayıda firmaya ihale edildi. Proje kapsamında bin villa, 500 teras ev ve 22 ile 32 katlı bloklardan oluşan 4500 çok katiı ev olmak üzere 6 bin konut yapılacak.
 
Sinpaş Yapı geçtiğimiz aylarda Gaziantep'te de bir lüks projeye start vermişti. Paralel Yapı iş birliği ile gerçekleştirilen Antepia projesi, 1.2 milyar dolar yatırım değeri ile GAP'tan sonraki en büyük yatırım olarak nitelendiriliyor. 3 bin 470 konutluk Antepia Projesi'nde dünyanın en büyük biyolojik göleti yer alıyor.
Bugün


Geri Dön