27 / 04 / 2024

Sinpaş'tan Ankara’ya Marina!

Sinpaş'tan Ankara’ya Marina!

Sinpaş Yapı, Ankara’da içine marina inşa edeceği gayrimenkul projesinde satışlara başladı. 1.5 milyar lira ciro beklenen projede 2 bin 518 konut inşa edilmesi planlanıyor.



Konut projelerinde yeşil alan ve suya geniş yer ayıran Sinpaş Yapı,  Ankara  Çankaya Oran’da 120 bin metrekare alanda yeni bir konut projesine imza atacak. İstanbul’un yanı sıra Gaziantep ve Denizli’deki projelerinde gölet ve kumsal yapan şirket şimdi de Ankara’ya marina götürecek.


1.5 MİLYAR CİRO BEKLİYOR


1.5 milyar lira gelir beklenen Marina Ankara’da ilk etaptaki evler satışa çıktı. Marina Towers adı verilen etapta 912 daire yer alırken projede toplam 2 bin 518 konut inşa edilecek.15 bin metrekarelik gölet çerçevesinde tasarlanan proje hakkında bilgi veren Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut  Sefa Çelik, Marina Ankara’da marina, meydan, tropik ada, kayak ve snowboard alanı ile tenis kulübü yer alacağını söyledi. Çelik, 2.5 kilometre yürüyüş ve bisiklet yolu yer alacak projede çocuklara özel su kayakları olacağını belirtti. Tropik ada denilen bölgede dinlenme alanları yaratılırken, kafe ve restoranlarda da sosyalleşme imkanı yaratılacak. Profesyonel tenis kortu yapılacak Marina Ankara’da yılın her dönemi kayak yapılacak. Fiyatların 284 bin 300 lira ile 2 milyon 300 bin lira arasında değiştiği projede daire büyüklükleri 69 ile 444 metrekare arasında değişecek. Daire teslimleri  ise Mart 2018’de yapılacak. 

Yeni projelerinde ilk etabın evlerin yüzde 20’sini sattıklarını söyleyen Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, maliyetin yüzde 20’sini sosyal alanlara harcadıklarını söyledi. 20 yıldır inşa ettikleri konutlarda yeşil ve suya geniş yer verdiklerin hatırlatan Çelik,Marina Ankara’da yeşil alanlar için  2 yıl önce ağaç dikim çalışmalarına başladıklarını belirtti. Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açıkladığı Boğaz projesinin 2 kilometrelik bölümü Marina Ankara’dan geçecek. Gökçek, İmrahor Vadisi’nde 11 kilometrelik kanal çevresine villa ve dinlenme alanları yapacaklarını açıklamıştı.


Hülya Avşar kızıyla tanıttı


Ankara Çankaya’da konumlanan Marina Ankara’nın reklam yüzü sanatçı Hülya Avşar oldu. İlk kez bir gayrimenkul projesinin reklamında rol alan Hülya Avşar kızı Zehra Çilingiroğlu ile ekran karşısına çıktı. Marina Ankara’nın spora değer veren bir konut projesi olduğuna dikkat çeken Avşar, “Kızım ile oynama teklifi gelince önce red ettim ama sonra ikna oldum. Zehra da istekliydi. Zehra’nın payına düşen parayı ona direk vermedim ama onun için kullandım” dedi. Farklı sektörlerin reklamlarında rol aldığını hatırlatan Avşar, gayrimenkul şirketleri ile olan işbirliğinin daha kârlı olduğunu ifade etti. Gayrimenkule yatırım yaptığını belirten Avşar şunları söyledi: “Aslında şimdi gayrimenkule yatırım zamanı. Artık depreme dayanıklı, geniş sosyal alanlı projeler yapılıyor. Bu projeler çocukların gelişimine de katkı sağlıyor.”


Projeler Ankara’da yükseliyor


İstanbul’dan sonra konut piyasasının en hızlı geliştiği il olarak Ankara öne çıkıyor. Markalı konut projeleri geliştiren inşaat şirketleri Çankaya, Çukurambar, Çayyolu, İncek, Oran, Yenimahalle gibi bölgeleri tercih ediyor. Sinpaş, Akfen İnşaat, YDA Grup, Mesa Mesken, Türkerler Holding, Pasifik İnşaat, Doğukan İnşaat, Tepe İnşaat, Uzaltaş İnşaat, Fırat ve Dema İnşaat Ankara’da konut geliştiren şirketlerden bazıları.



Gülistan Alagöz / Hürriyet


Geri Dön