20 / 04 / 2024

Sirkeci'deki Meserret Otel'i butik otel olacak!

Sirkeci'deki Meserret Otel'i butik otel olacak!

İstanbul'un ilk otellerinden olan Sirkeci'deki Meserret Oteli Topal, Ailesi'nin yatırımıyla yeniden doğuyor. Yakın zamanda restorasyonu başlayacak otelin, 25 odalı, A plus müşteriye hitap edecek bir butik otel olması planlanıyor...



İstanbul'un ilk otellerinden olan Sirkeci'deki Meserret Oteli Topal, Ailesi'nin yatırımıyla yeniden doğuyor. Topall Mücevher'in sahibi Topal Ailesi, otelin yıllarca faaliyet yürüttüğü binayı 39 yıllığına kiraladı. Yakın zamanda restorasyonu başlayacak otelin, 25 odalı, A plus müşteriye hitap edecek bir butik otel olması planlanıyor

Yakup Cemil'in 1916'da arkadaşlarıyla darbe planlarını vaptığı otel olarak hatırlar, kimi çok partili döneme geçişin sembolü olarak. Sedat Simavi'nin Hürriyet Gazetesi'ni kurma kararını 30 odası bulunan ve bugünkü residance mantığıyla çalışan bu otelde verdiği bile söylenir.

Ancak bir gerçek var ki Sirkeci'de Ebusuud Caddesi'nin  Ankara  Caddesi'yle birleştiği köşede bulunan Meserret Oteli'nin ve altındaki pastanesinin o dönemdeki en sıkı müdavimleri genellikle gazeteciler ve siyasilerdi.

Dönemin gazetecileri bu otele ve alandaki pastaneye gitmeden günü bitirmez, haberleri genellikle burada toplar ve siyasilerle beyin fırtınalarını burada gerçekleştirilmiş. 1945 yılında Tan Matbaası'nın bombalanmasının ardından kapanan otelin bulunduğu bina, bugünlerde iş merkezi olarak kullanılıyor. Ancak yakın zamanda bina yeniden otel haline gelecek.

Aile 50 yıldır kuyumcu
Bu binayı otel haline getirecek yatırımcı ise Topall Mücevher'in de sahibi olan Topal Ailesi. 39 yıllığına binayı kiralayan Aile, Meserret otelini 25 odalı, A plus müşterilere hizmet verecek bir butik otel olarak yeniden turizme kazandırmak için harekete geçti.Topal Ailesi, kuyumculuk geçmişiyle bilinen bir aile. 50 yıl önce Rizeli Mehmet ve Ahmet Topal'ın İstanbul'a gelerek kurduğu "Özen Kuyumculuk" üçüncü kuşağın başa gelmesiyle beraber markalaşma çalışmalarına hız verdi.

Dünya markası olmayı hedefleyen genç üçüncü kuşağın, kaliteli, özgün tasarımlı ve marka olmuş ürünlere geçiş yapma kararıyla çalışmalar başlıyor. Önce marka belirleniyor ve ailenin soy ismi olan Topal bir daha eklenerek 2004 yılında marka olarak Topall'da karar kılınıyor. İlk mağazasını Türkiye'nin en lüks markalarının yer tutabildiği İstinyepark Alışveriş Merkezi'nde açan şirket, Temmuz ayından bu yana Londra Harrods'ta da satılıyor. Londra ve İstanbul'daki Harvey Nichols'larda da satış yapan markanın Kapalıçarşı'da 2, Nuriosmaniye'de ise bir mağazası bulunuyor.

Markayı araştırıyorlar
Üçüncü kuşağın son dönemde merak saldığı iş alanlarından biri de turizm. Sirkeci'de eskiden Meseret Oteli'nin bulunduğu binayı 39 yıllığına kiralayan aile nostaljik yapıyı koruyarak bu binayı 25 odalı bir butik otel haline getirmek için kolları sıvadı. Henüz proje aşamasında olduklarını söyleyen Topall Mücvherat Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Tuncer Topal, otelin açılış zamanıyla ilgili bilgi veremeyeceğini söylüyor.

Binanın içinde hala kiracıların olması, otel izni ve bir takım bürokratik işlemlerin ne kadar süreceğini kestire-mediklerini ifade den Topal, en geç 1-1.5 yıl içinde oteli açmak istediklerinin de altını çiziyor. Şu anda Meserret markasının kullanılabilir olup olmadığını araştırdıklarını söyleyen Topal otelin A Plus müşterilere hitap edeceğini de üzerinde duruyor. Topal bu oteli hayata geçirmek için ne kadarlık bir bütçe ayırdıklarını söylemekten kaçınıyor. Ancak Restorasyon, proje, dekorasyon gibi giderlerle birlikte bu otelin yapımının 50 milyon doları bulabileceği söyleniyor

Ekonomist


Geri Dön