19 / 04 / 2024

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.



Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.


BOTAŞ Genel Müdürlüğü binasında yapılan ve Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özyol'un komisyon başkanlığını yürüttüğü ihalede, katılan firmalar tarafından gönderilen teknik ve mali teklif zarfları açılarak incelendi.


İncelemede 5 firmanın idari şartnamede istenilen belgeleri sundukları belirlenirken, Metag İnşaat Ticaret AŞ'nin mali teklif yerine teşekkür mektubu ilettiği duyuruldu. 


Kuzey Irak sınırından Mardin'e uzanması planlanan 40 inç genişliğindeki 185 kilometrelik Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesine teklif veren diğer firmalar ve önerdikleri rakamlar ise şöyle:


- Megaron İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. - AHM Mühendislik Enerji İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı : 31 milyon 692 bin dolar,


- FERNAS İnşaat AŞ : 124 milyon dolar,


- HES Grup Enerji İnş. San. ve Tic. AŞ - Şahin Yılmaz Enerji İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. - EMRE RAY Enerji İnşaat San. ve Tic. AŞ İş ortaklığı : 29 milyon 886 bin dolar,


- VEMAK İnş. Taah. Mak. San. ve Tic. AŞ : 30 milyon 700 bin dolar.


İhale sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 


AA


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


BOTAŞ'IN tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.


BOTAŞ Genel Müdürlüğü binasında yapılan ve Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özyol'un komisyon başkanlığını yürüttüğü ihalede, katılan firmalar tarafından gönderilen teknik ve mali teklif zarfları açılarak incelendi. 40 inç genişliğindeki 185 kilometrelik Şırnak Doğalgaz Boru Hattı'nın Kuzey Irak sınırından Mardin'e uzanması planlanıyor.  


Akşam




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



BOTAŞ'ın Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi yapıldı. Verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi. İhalede, 5 firmanın idari şartnamede istenilen belgeleri sundukları belirlendi. Kuzey Irak sınırından Mardin'e uzanması planlanan 40 inç genişliğindeki 185 kilometrelik Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesinin sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak.



Takvim





Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Kuzey Irak sınırından Şırnak'a kadar doğalgaz boru hattı yapılması için BOTAŞ tarafından açılan ihaleye dört teklif verildi.


İhale, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı'nın 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Pig İstasyonu'ndaki bağlantı vanasından başlayarak yaklaşık 185.1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı yapımı işini kapsıyor. BOTAŞ'ta gerçekleştirilen ihalede en düşük teklifi 29.9 milyon dolar ile HES Grup Enerji-Şahin Yılmaz Enerji-Emre Ray Enerji iş ortaklığı verdi.


Alınan diğer teklifler ise şöyle:


-VEMAK İnşaat: 30.7 milyon dolar.


-Megaron İnşaat-AHM Mühendislik iş ortaklığı: 31.7 milyon dolar;


-FERNAS İnşaat: 124 milyon dolar.


Yetkililer, tekliflerin kısa süre içinde değerlendirilerek karar verileceğini bildirdi. İhale şartnamesine göre, hattın yapım süresi yer tesliminden itibaren 720 takvim günü olacak. Türkiye'nin Kasım ayının sonunda Suriye sınırında Rusya'ya ait bir savaş uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında artan gerilimin Rusya'nın ekonomik yaptırımlara başlamasına kadar uzanmasının ardından, Moskova'nın gaz arzında da kesintiye gidebileceği endişesiyle Türkiye enerji kaynaklarını çeşitlendirmenin yollarını arıyor.


İslam Devleti'nin Irak ve Suriye'de ilerlemesinin ardından Türkiye, uzun zamandır Irak'tan gaz almak için düşündüğü doğalgaz hattı yapımı projesini hayata geçiremedi. Türkiye halen Rusya, İran ve Azerbaycan'dan doğalgaz, Cezayir ve Nijerya'dan LNG alıyor.


Milliyet




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kuzey Irak sınırından Şırnak'a kadar doğalgaz boru hattı yapılması için BOTAŞ tarafından açılan ihaleye dört teklif verildi. İhale, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı'nın 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Pig lstasyonu'ndan başlayarak yaklaşık 185.1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı yapımı işini kapsıyor. Tekliflerin en kısa sürede değerlendirileceği belirtildi. BOTAŞ'ta gerçekleştirilen ihalede en düşük teklifi 29.9 milyon dolar ile HES Grup Enerji-Şahin Yılmaz Enerji-Emre Ray Enerji iş ortaklığı verdi. Alınan diğer teklifler ise şöyle: 


• VEMAK İnşaat: 30.7 milyon dolar. 


• Megaron İnşaat-AHM Mühendislik iş ortaklığı: 31.7 milyon dolar; 


• FERNAS İnşaat: 124 milyon dolar. 



Yurt Gazetesi



Geri Dön