25 / 04 / 2024

Şırnak yeniden inşa ediliyor!

Şırnak yeniden inşa ediliyor!

Çatışmaların sona gelindiği Şırnak'ta yıkılan binaların yerine yenileri inşa ediliyor. Şehirdeki 8 mahallede yeniden inşa edilmek için harekete geçildi.



Şırnak‘ta yaşanan çatışmalardan sonra bölge yeniden inşa edilecek. 8 mahallede yıkılan binaların yerine yenileri yükseliyor.


Dicle, Cumhuriyet, Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yeni, Aydınlıkevler ve Bahçelievler Mahalleleri'nde yıkılan yapılar yeniden yükselecek. 


İnşaat Mühendisi Uğur Oğrak, Şırnak’ta gerçekleşen yıkımlardan sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şırnak’ın yeniden yapılanmaya başladığını ifade etti.


Oğrak, “Ön görülen 11 etapta 7 bin 500 konut, 2 bin iş yeri bunların cami ve taziye evleri olacak. Bunların içerisinde 3 bin konutumuz, 3 tane cami, 2 tane taziye evi ve yaklaşık 250 - 300 dükkanımızın ihaleleri yapıldı ve etaplar başladı. Şuan Gazipaşa ve İsmetpaşa Mahallesi etabındayız. Bu etapların ikisinde yaklaşık bin 200 tane konutumuz var. 200 tane dükkanımız var. bin 400 kişilik bir cami ve taziye evimiz var. Göründüğü gibi konutlarımız hızla yükseliyor ve yüzde 10’lardayız. İnşallah sene sonuna doğru inşaatlarımızın kabaları bitecek. On veya on beş gün içerisinde Cumhuriyet Mahallesi, Yeni Mahalle ve Bahçelievler Mahallesi’nde 2 bin konutumuzun başlamasını planlıyoruz. Verilen destekler neticesinde sene sonuna kadar 5 bin konutumuzu fiilen başlatmış olacağız. Kalan 2 bin konutumuzun da yakında ihaleleri yapılacak ve imalata başlanacaktır. Dairelerimiz 2+1, 3 + 1, 4+1 şeklinde olacaktır. Esnafımıza yönelik dükkanlarımız var. Çevre düzenlemeleri, alt yapıları, oyun parkları, yeşil alanlar, oto parklar hepsi proje içerisinde mevcuttur. Bunlarla ilgili çalışmalarımız yüzde 10 seviyesinde gerçekleştirildi. Çalışmalarımızı daha da hızlandırıyoruz. Malum bölge şartları sıkıntılı olduğundan geç başladık. Beş etapta şuanda yaklaşık 800 - 900 tane elaman çalışıyor. Bu personel sayısı önümüzdeki günlerde 2 bin ile 3 bin personele çıkacaktır. Bu sayede işler daha çabuk işleyip ve bu işin içinden çıkacağız. Müşavirlik firmamız sıkı denetimini yapmakta ve  TOKİ  uzmanlarımız ile toplu konut idaresi daire başkanlarımız işin üzerindeler. Sayın Bakanımızla birlikte bizzat üzerinde durmaktalar. Sayın Bakanımıza yapılan çalışmaları fotoğrafları haftalık gönderiyoruz. Tek temennimiz biran önce konutları Şırnaklı vatandaşlarımıza teslim etmektir” şeklinde konuştu.



Türkiye Gazetesi


Geri Dön