29 / 03 / 2024

Şırnak'a 6 bin yeni konut yapılacak!

Şırnak'a 6 bin yeni konut yapılacak!

Esnafın sorunlarını dinleyen Şırnak Valisi Su:"Bir yıl içinde modern bir Şırnak inşa edilmiş olacak. 6 bin yeni konut yapacağız." dedi.



Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "Bir yıl içinde modern bir Şırnak inşa edilmiş olacak. 6 bin yeni konut yapacağız. Şırnak'ta geniş caddeler, ferah evler, alışveriş merkezleri, taziye evleri, evlerin altında iş yerleri, mescitler gençlik ve kadın merkezleri, çocuk parkları gibi kapsamlı projeler olacak. Biz biliyoruz ki Şırnaklılar en iyisine layıktır." dedi.


Vali Su, Atatürk Mahallesi'ndeki Sanat Sokağı'nda esnaf ziyaretinde bulundu.


Esnafın sorunlarını dinleyen Su, kentte hayata geçirilecek projelere ilişkin bilgi verdi.


Su, kentte altyapının, su ve kanalizasyon hattının yenilendiğini belirterek, bu kapsamda 37 milyon lira bütçe kullanıldığını bildirdi.


"Eski belediye 3 dönem boyunca maalesef çalışmamış. Su şebekesine asbestli borular döşenmiş ama biz hepsini sıfırdan yeniliyoruz." diyen Su, vali yardımcılarını belediyeye görevlendirerek bütün çalışmaların takipçisi olduklarını söyledi.


Su, kente 105 kilometrelik sıcak asfalt yapılacağını ve bunun ihalesinin tamamlandığını dile getirerek, hava şartlarının uygun olması halinde çalışmalara başlanacağını kaydetti.


- Terör mağduru vatandaşlara sağlanan yardım

Terör mağduru vatandaşa, yıkılan evinin metrekaresi kadar ev yapılacağına işaret eden Su, şöyle devam etti:


"Evi yıkılan vatandaşa kabul sözleşmesini imzaladığı an evi teslim edilene kadar her ay 605 lira kira veriyoruz. Basit usulde ve vergiye tabi esnafa 500 ile 3 bin lira arasında doğrudan destek sağladık. Esnafa toplam 1 milyon 65 lira ödedik. Vatandaşlara ilk etapta ihtiyaçları için 1,5 ay içinde tam 7 milyon nakdi yardım yaptık. Esnafın zararının tespiti için komisyon kurduk ve bu komisyonun çalışmaları devam ediyor. Vatandaşımıza geçen yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 153 milyon lira ödedik. Cizre, Silopi ve İdil’de daha önce başlamıştık ödeme yapmaya. Yaklaşık 146 milyon lira zarar, 24 milyon lira da eşya ödemesi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz."


Su, Uludere yol ayrımında 83 dönümlük yerde mesire alanı projesinin başladığını anımsatarak, yeni belediye ve otogar binası, kadın doğum hastanesi ve yeni adliye binası gibi birçok projenin de yapım aşamasına gelmek üzere olduğunu aktardı.


- "Şırnaklılar en iyisine layıktır"

"Bir yıl içinde modern bir Şırnak inşa edilmiş olacak. 6 bin yeni konut yapacağız. Şırnak'ta geniş caddeler, ferah evler, alışveriş merkezleri, taziye evleri, evlerin altında iş yerleri, mescitler gençlik ve kadın merkezleri, çocuk parkları gibi kapsamlı projeler olacak. Biz biliyoruz ki Şırnaklılar en iyisine layıktır." ifadelerini kullanan Su, bu çalışmaların hayırlı olmasını diledi.


Esnaf Adil Akbaş, devlete duydukları güvenin sonsuz olduğunu belirterek, "Şırnak için bir şeyler yaptığınıza gönülden inanıyoruz. Hep beraber inşallah başaracağız. Sizden beklentimiz çok yüksek. Terörden bir şey beklenilmez. Terörden felaketten başka ne beklenir? Halkta bunu bir şekilde devlete izah etti. Biz bunların arkasında değiliz. Biz istemiyoruz bunları. Devlet büyüktür, devlet bunların üstesinden geldi." diye konuştu.


Vali Su'nun "İşlerin nasıl olduğunu" sorması üzerine esnaf, "Huzur olunca kazancın da olduğunu" dile getirdi.


AA


Geri Dön