29 / 03 / 2024

Şırnak'ta terör mağdurlarına kurayla ev!

Şırnak'ta terör mağdurlarına kurayla ev!

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerden temizlenen Silopi ilçesinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için inşası tamamlanan konutların sahipleri kura ile belirlendi.



Şırnak'ta güvenlik güçlerice gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla PKK'lı teröristlerden temizlenen Silopi ilçesinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için inşası tamamlanan konutların sahipleri kura ile belirlendi. Basın mensuplarının edindiği bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, çukur kazan, barikat kuran, evlere, yollara, çukur ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan, yaşamı hiçe sayan saldırılar gerçekleştiren teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonların tamamlandığı bölgelerde terör mağdurlarını yeni konutlarına kavuşturmak için başlatılan çalışma sürüyor. 


OTEL HAYATINA SON 


Müşterek operasyonlarla teröristlerden temizlenen il ve ilçelerde terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle evlerini terk ederek devletin yardımıyla kiraladıkları evlere yerleşen, devlet tarafından otellerde misafir edilen ailelerin en kısa sürede konutlarına kavuşması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKl'nin yürüttüğü çalışmalar ile Silopi'de 236 konutun yapımı tamamlandı. Bir otelde konutların sahiplerinin belirlenmesi için törenle kura çekimi yapıldı. Kura ile belirlenen evlerin hak sahiplerine törenle teslim edileceği belirtildi. Kura çekimine katılan Abdullah Algur, yaptığı açıklamada, olaylar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. 


DEVLETE TEŞEKKÜR 


Devletin vatandaşlara yıkılan evlerinin yerine yeni ev verdiğini dile getiren Algur, "Bu olaylar nedeniyle evlerimiz yıkıldı kül oldu. Bize sahip çıkan devlete çok teşekkür ediyoruz." dedi. Algur, kura çekimine katıldıklarını ifade ederek, herkesin nasibine göre kurasını çektiğini, herkese yeni evlerinin hayırlı olmasını diledi. Osman Alkış, 236 konut için kura çekiminin yapıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde inşa edilen konutlardan vatandaş olarak memnun olduklarını ifade ederek, kura çekiminin adaletli yapılmasından dolayı da yetkililere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.


Günboyu 


Geri Dön