28 / 03 / 2024

Şişecam Bulgaristan'da 4 yeni fabrika kuruyor

Şişecam Bulgaristan'da 4 yeni fabrika kuruyor

Bulgaristan’da en büyük Türk yatırımlarından biri olan biri olan Şişecam;ın 2012 yılına kadar ülkede 4 yeni fabrika daha açacağı bildirildi



Merkez üretim tesisleri Tırgovişte (Yeni Pazar) kentinde bulunan Şişecam;ın İnsan Kaynakları Müdürü Krasimir Kınev yeni dört 4 üretim tesisinin aynı bölgede konuşlandırılacağını söyledi.

Kınev, otomotiv sektöründe kullanılan kuvvetlendirilmiş cam ile inşaat sektöründe kullanılan kaplamalı, enerji tasarrufu sağlayan cam üretimini yapacak 4 yeni fabrikada çalışacak işçilerin  bu yıl eğitime alınacaklarını bildirdi.  Yıl sonuna kadar düz cam üretimi yapan tesislerin kapasitelerinin de artırılacağını açıklayan Krasimir Kınev, yeni tesislerlerle birlikte Tırgovişte, Şumnu ve Razgrad bölgesinden toplam 200 kişiye daha istihdam yaratılacağını kaydetti.  Bulgaristan;daki yatırımlarının bedeli 300 milyon doları geçen Şişecam;ın Tırgovişte;de mevcut 4 işletmesinde toplam 1100 kişi çalışıyor.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Şişecam'dan 'komşu'ya 4 fabrika
 
 
Bulgaristan'da en büyük Türk yatırımlarından olan Şişecam, 2012 yılına kadar ülkede 4 yeni fabrika daha açacak. Merkez üretim tesisleri Tırgovişte (Yeni Pazar) kentinde bulunan şirketin İnsan Kaynakları Müdürü Krasimir Kınev, 4 yeni üretim tesisinin aynı bölgede konuşlandırılacağını söyledi. Kınev, otomotiv sektöründe kullanılan kuvvetlendirilmiş cam ile inşaat sektöründe kullanılan kaplamalı, enerji tasarrufu sağlayan cam üretimini yapacak 4 yeni fabrikada çalışacak işçilerin bu yıl eğitime alınacaklarını kaydetti.
Zaman
 


Geri Dön