26 / 04 / 2024

Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İBB gündeminde!

Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İBB gündeminde!

İstanbul'da bulunan Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılarak alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiası üzerine açıklama yapan CHP'li Tonguç Çoban, konuyu İBB meclis gündemine getirdi.



CHP'li Tonguç Çoban, "CHP'nin tüm itirazlarına rağmen İstanbul'un en merkezi alanında her türlü imar ve şehircilik ilkesine aykırı biçimde 35'er katlı dört kuleden oluşan 530 bin metrekare alana inşaat yapılmasına nasıl izin veriyorsunuz?" diye sordu 


Şişli Belediyesi ve İBB meclis Üyesi Tonguç Çoban hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında sözlü okudu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ayrıcalıklı imar planı çıkartılan TAŞYAPI firmasının ortak mülkiyetinde bulunan ve şu anda üzerinde Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin binaları olan yerin durumunu İBB meclis gündemine getiren CHP'li Tonguç Çoban önergesinde şunlara dikkat çekti: "Söz konusu alanda toplam 531.306.26 metrekare inşaat yapılması planlanmaktadır. Bu inşaatta içinde 9 kat bodrum, zemin kat. 2 kat podyum ve yükseklikleri 32 ile 37 kat arasında değişen ve 1 çatı katı da bulunan 4 adet kule yapılacağı belirtilmektedir. Söz konusu ayrıcalıklı imar planlaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmıştır. İlk olarak 2013 yılı içinde yapılan plana Şişli Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası tarafından itiraz edilmiş ve dava açılmıştır. 


Davalar sonucu Mahkemeler yürütmeyi durdurma kararları vermiştir. Ancak yürütmesi durdurulan plan, hukuka aykırı bir biçimde küçük değişiklikler ile 16.09.2014 tarihinde yeniden onaylanmıştır" cümlelerine yer veren CHP'li Çoban AKP'li Topbaş'a şu soruları sordu: "İBB Başkanı Sayın KadirTopbaş'ın yerel seçimler sonrasında İstanbul'un planlarının Ankara'dan değil, İBB tarafından yapılması gerektiğine dair ifadeleri olmuştu. Şimdi İstanbul'un en merkezi alanında her türlü imar ve şehircilik ilkesine aykırı biçimde 35'er katlı dört kuleden oluşan 530 bin metrekare inşaat yapılmasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karar verilmesi hakkında ne düşünülmektedir? 


Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın Zeytinburnu'ndaki 16/9 Kuleleri hakkındaki eleştirileri kamuoyunda bilinmekteyken. Şişli'nin göbeğine aynı nitelikte 4 kule dikilmesi makul müdür? 

Eski Başbakan Sayın Davutoğlu İstanbul'da artık dikey değil, yatay binalar yapılması gerektiğini ifade etmişti. 


Ancak bu proje ile İstanbul'un bağrına yeni hançerler saplanması söz konusudur. Bu konuda İBB'nin bir yaklaşımı ve tepkisi olacak mıdır? Bu ayrıcalıklı imar projesi hakkında İBB'nin bir müdahalesi olacak mıdır? Dava açılması düşünülmekte midir? Yoksa ata sözünde denildiği gibi 'Atı alan Üsküdar'ı geçecek midir?' 


Tünaydın


Geri Dön