28 / 03 / 2024

Şişli'deki asansör kazasında hem Torunlar GYO hem de asansör firması kusurlu!

Şişli'deki asansör kazasında hem Torunlar GYO hem de asansör firması kusurlu!

MECİDIYEKÖY'deki Torun Center inşaatında 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili bilirkişi ön raporu savcılığa ulaştı. Raporda, asansörün nihai sınır kesicisi ve mekanik durdurucu sistemin bulunmadığı belirtildi...



MECİDIYEKÖY'deki Torun Center inşaatında 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili bilirkişi ön raporu savcılığa ulaştı. Raporda, asansörün nihai sınır kesicisi ve mekanik durdurucu sistemin bulunmadığı belirtildi. Bilirkişi heyetine göre, olayın sorumluları asansör firması Geda Majör firması yetkilileri ve teknik personeli üe asü işveren konumundaki Torunlar GYO-Torun YapıTorunlar Gıda proje ortaklığının idari ve teknik elemanları. 


İKİ GÜN İNCELEME YAPILDI 


Makine, inşaat, elektrik-elektronik mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik heyet, 7 ve 8 Eylül'de inşaata giderek iki gün boyunca inceleme yaptı. 7 Eylül'deki asansör kabininde yukarıdaki malzemelerin düşme ihtimaline karşı inceleme yapüamadığını belirten bilirkişi, ertesi gün düşme ihtimali olan malzemenin kaldırıldığım ve asansör kabininde inceleme yapıldığım belirtti. Bilirkişi raporunda, "Sınır kesici sistemin kaza anında işlevini yerine getirmediği sabit. Kabinin masttaki kılavuz ray ile bağlantısının kesildiği, devamında kabinin kapı istikametinde öne yattığı, bu hareket nedeniyle kabinin 31 ve 32. katlar arasındaki taban döşeme betonuna çarptığı, kramayer üzerinde çalışan iki adet pinyon dişlinin de maştan kurtulduğu" aktarıldı. 



Hürriyet 


Geri Dön