19 / 04 / 2024

Sit alanları için yeni yasal düzenleme 14 Ekim'e kadar yasalaşacak!

Sit alanları için yeni yasal düzenleme 14 Ekim'e kadar yasalaşacak!

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen SİT alanlarında inşaat yapana büyük cezalar öngören maddenin yerine yasal boşluğun doldurulması için Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni yasal düzenleme, 14 Ekim tarihine kadar yasalaşacak...



Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen SİT alanlarında inşaat yapana büyük cezalar öngören maddenin yerine yasal boşluğun doldurulması için Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni yasal düzenleme, 14 Ekim tarihine kadar yasalaşarak yürürlüğe girecek.

YASAL BOŞLUK UYARISI

Yüksek Mahkeme'nin 11 Nisan 2012'de aldığı iptal karan, 13 Ekim 2012'de Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Anayasa Mahkemesi kararında Hükümetin bu belirsizlilde ilgili bir düzenleme yapması istenmiş, bunun için de Hükümete, iptal karanının yürürlüğe girmesi için 1 yıllık süre verilmişti. SİT alanlari ile ilgili cezai işlemlerin yeniden düzenleneceğini yasa ile alanların imara açılmasının söz konusu olmayacağı bildirildi.
TURİZM BAKANLIĞI ÇALIŞIYOR
Bu süreçte ortaya çıkan yasal boşluğun, bu alanlara "inşaat yapılmasına izin verileceği" yönündeki iddia ve endişelere son verecek düzenlemenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.

Yeni Şafak

Geri Dön