27 / 04 / 2024

Site aidatları geçici süreyle sıfırlandı!

Site aidatları geçici süreyle sıfırlandı!

Konutta rekabet şimdi inşaat kalitesi ve mimariden, site yönetimi ile aidatlara taşındı. Rekabet neticesinde evin kirasına denk gelen aidatların metrekaresi 1 lira seviyesine indi. Ünlü konut projeleri arasında aidatı kuruşa indirenler de bulunuyor...



Profesyonel site yönetimi şirketleri güneş enerjisi gibi imkânlardan yararlanarak giderleri kısarken, site içindeki ticari alanları da kiralayıp lüks projelerde aidatları uygun fiyatlara düşürdü.

3 YIL AİDAT YOK

Sinpaş GYO, Bursa'nın ilk rezidans ve en büyük konut projesi olan Bursa Modern'de ev alanların ilk 2 yıl aidatlarını kendisi karşılıyor. Bayrampaşa'daki Yorum İstanbul'da ise 3 yıl aidat ödenmiyor. Kavi Yapının İstanbul Büyükçekmece'de inşa ettiği Home Art projesinde hiç aidat yok. Özyurtlar İnşaat da projelerinde aidatı emsallerine göre yüzde 50 ucuz tutuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, ev almak için projeleri inceleyen tüketicilerin kafasında iki sorudan birinin aidat olduğunu belirterek, "Birçok proje yüksek aidatları nedeniyle ikinci elde değer kazanmadığı gibi kiralaması da mümkün olmuyor" dedi. Eroğlu firması da projelerinde aidatların metrekarede 1,5 liranın üzerine çıkmayacağım taahhüt etti. Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer, "Müşteri masada önce aidatı soruyor. Bir projenin işletme projesini bugünden yapmanız gerekiyor" dedi.

MAHKEMELİK OLDULAR

Usulsüz alınan aidatlar ya da taahhüt edilenden fazla çıkartılan ortak gider faturaları mahkemelere de taşınıyor. 1 yıl önce Alkent 2000 sitesinde oturan Dursun Boran, aylık bin 100 liralık site aidatını ödememek için açtığı davayı kazandı. Mahkeme, mahalle statüsü olan yerleşim biriminde aidat toplanamayacağına hükmetti. Gazeteci Boran, konuyu TBMM'ye kadar taşıdı. Büyükçekmece İcra Hukuk Mahkemesi 20 Mayıs'ta davayı karara bağladı ve Boran'ı haklı buldu.

AİDATI KURUŞA İNDİREN DE VAR

Fulya-Selenium Twins 5.33 TL

Halkalı- Divan Residence 3.65 TL

Basakşehir-Misstanbul 0.90 TL

İzmir- Ege Çamlıkent 0.81 TL

F.senyurt-Makrom City 1.45 TL

Nissa Q2 Residence 2.94 TL

İstanbul Lounge 1.5 TL

Beylikdüzü- Ayışığı Halting Place 1.15 TL

Esenyurt-Garden City 0.95 TL

Beylikdüzü- Ewiva Gümüşcity 0.92 TL

Avrupa Konuttan TEM, Atakent 1-21 TL

Avrupa Konutları Ispartakule 1.30 TL I Ant Yapı Bomonti 4 dolar

L'ististinye2,5TL

Academia Apartments 1.31 TL

Not: Yukarıda 1 metrekare üzerinden alınan aidat miktarları belirtilmiştir.

BUGÜN


Geri Dön