20 / 04 / 2024

Site duyurusunu kim yapar?

Site duyurusunu kim yapar?

Genel kurul toplantıları dışındaki zamanlarda da site yönetimi bazı hatırlatmalar yapabiliyor. Site duyuruları site ilan panosuna asılıyor. Bu duyurular anagayrimenkul ve aidat ödemeleri ile ilgili olabiliyor. Peki, site duyurusunu kim yapar?



Site duyurusunu kim yapar?

Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer alan hükümlere göre site yönetiminin ve kat maliklerinin yılda en az bir kere toplanması zorunlu tutuluyor. Site yönetimi toplantılarına tüm kat maliklerinin katılması gerekiyor.  Site yönetimi toplantısında  gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve istekler dile getiriliyor.


Site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Kat maliklerinin toplantıya katılması için site yönetiminin toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. 


Toplantıya katılmayacak olan kat maliki 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri toplantısında kendilerini temsil ettirebiliyorlar. Ancak toplantı zamanları dışında da site yönetimi site ilan panosuna bazı duyurular asabiliyor. Bu duyurular, anagayrimenkul hakkında ya da aidat ödemeleri hakkında yapılabiliyor. Aşağıda site duyurusu örneği yer alıyor;



Site duyurusu örneği.. 


Aidat borcu olan kat maliklerine duyuru..


............ Site Yönetimi


Tel: 


Sayın ......................... tarihi itibarı ile toplam .................... TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır.


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına karar verilmiştir.


Sayın işbu yazının tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ,00TL aidat borcunuzu ödemenizi rica ederiz.


DÜZENLEYEN

......... Site Yönetimi


MUHATAP:


Kayıt No:


ÖDENMEMİŞ AİDAT BORÇLARINIZ:


AÇIKLAMA:


Apartman toplantı duyurusu nasıl yapılır?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com 


Geri Dön