26 / 04 / 2024

Site yönetim kurulu karar defteri!

Site yönetim kurulu karar defteri!

Konut sitesinde alınacak kararlar, gelir ve giderlerin kayıtları gibi siteyi ilgilendiren hususlar, site yönetim kurulu karar defterine kaydediliyor. Peki bu site yönetim kurulu defteri nasıl doldurulur?



Site yönetim kurulu karar defteri!

Konut sitesinde alınacak kararlar, gelir ve giderlerin kayıtları gibi site yönetimini ilgilendiren hususlar, site yönetim kurulu karar defterine kaydediliyor.


Bu bilgilerin tutulduğu site karar defteri için noterden tasdik alınması gerekiyor.


Ancak site karar defterine yalnız defter açılırken değil; aralarda ve defterin kapanışında da noter onayının alınması gerekiyor. Böylece alınan bu noter tasdiki ile, defterin kayıtları resmi ortamda da tutulmuş oluyor. 


Site karar defteri kapanış tasdiki..

Site karar defterinin bitmesi sonucunda, yeni bir deftere başlanmadan önce, defterin kapatıldığına bu deftere daha bir karar işlenmeyeceğine dair noterden tasdik alınıyor.


Site karar defteri nasıl doldurulur?

Tasdiklenen site karar defterine toplantıda alınan kararlardan önce, deftere toplantıya katılan kat maliklerinin isimleri yazılıyor. 


Toplantıya katılmayan fakat yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar saklanmak üzere teslim alınarak onlar da söz sahibi sayılıyor.


İsimlerin kaydedilmesinden sonra alt kısma madde madde alınan kararlar öncelikleri ile yazılıyor.



İlk site yönetimi nasıl kurulur?


Geri Dön