19 / 04 / 2024

Site yönetim planı nasıl değiştirilir?

 Site yönetim planı nasıl değiştirilir?

Yönetim planı yöneticiler tarafından hazırlanan hukuki bir nitelik taşıyan bağlayıcı bir karar planıdır.Peki site yönetim planı değiştirilebilir mi?Site yönetim planı nasıl değiştirilir?



Site yönetim planı nasıl değiştirilir?

Yönetim planı sitedeki yönetimi, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususlara göre düzenmesi olarak tanımlanabilir. 


Bu plan, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olup; Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanununa ve genel hükümlere göre karara bağlanıyor.Site yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu gerekiyor. 


Yönetim planı ve  yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onlara bağlı olan ve yönetici ve denetçileri bağlıyor. 


Yönetim planının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün  hanesinde gösteriliyor ve bu değişiklikler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanıyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında Yönetim planı değişikliği  şu şekilde sıralanıyor:


Yönetim planı ve değiştirilmesi

Madde 70 –  

Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenlenir. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. 


Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır.


Geçici yönetimle ilgili yönetim planı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebilir.



Site aidat yönetmeliği!



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com




Geri Dön