25 / 04 / 2024

Site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Site yönetimi; apartman yöneticilerinin oluşturduğu kurul tarafından seçiliyor ve kat malikleri tarafından oylanan yönetim kurumu olarak biliniyor. Peki, site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?



Site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Kat malikleri kurulu her yıl ocak ayının ilk onbeş günü yapacağı toplantıda, kendi aralarından ve ya dışarıdan profesyonel bu işi yapan profesyonel site yöneticisi olarak bir kişi seçiliyor yönetici seçiminde bir önceki yönetici isterse tekrar yönetici olabiliyor. 


Kat malikleri yönetici seçiminde anlaşamazlarsa sulh mahkemesine başvurabilir eğer mahkeme kararı ile seçilen bir yönetici olur ise atanan bir yönetici 6 aydan önce değiştirilemiyor. 


Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici olarak kabul ediliyor.  Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?


Site kiracılarının, oy kullanmaları için kat malikleri tarafından vekalet verilmiş olması gerekiyor. Kat maliki kiracısına vekaletname verdiği sürece, kiracı, oy kullanabiliyor ve yönetime seçilebiliyor. 


Site yönetiminin görevleri nelerdir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön