24 / 04 / 2024

Site yönetiminde kiracıların hukuki durumu nedir?

Site yönetiminde kiracıların hukuki durumu nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, site yönetiminde kiracının fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, site yönetiminde kiracıların hukuki durumu nedir?



Site yönetiminde kiracıların hukuki durumu nedir?

Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülüyor ve karara bağlanıyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.  Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici oluyor.


Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, site yönetiminde kiracının fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, site yönetiminde kiracıların hukuki durumu nedir?


Site yönetiminde kiracıların durumu!

Site yönetimi toplantılarına, apartman yönetici toplantılarına sadece kat malikleri katılabiliyor, oy verebiliyor. Apartmanda, sitede kiracı olarak bulunan kişiler ise ev sahiplerinin yönetime verdikleri vekalet ile oy kullanabilme hakkına sahip olabiliyorlar. 


Site yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön