19 / 04 / 2024

Site yönetiminden nasıl istifa edilir?

Site yönetiminden nasıl istifa edilir?

Site yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Yöneticinin hakları arasında "istifa" da yer alıyor. Peki, site yönetiminden nasıl istifa edilir?



Site yönetiminden nasıl istifa edilir?

Site yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Kat malikleri kurulu, ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulu kararlarının iptaline ilişkin davalar, kat maliklerini temsilen yöneticiye, toplu yapılarda ise ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulunca seçilen yöneticiye husumet yöneltilmesi suretiyle açılabiliyor. 


Yönetici, açılan davayı bütün kat maliklerine ve ada veya toplu yapı temsilciler kuruluna duyuruyor. Kurul kararının iptali halinde bu konudaki yargılama giderleri ortak giderlerden karşılanıyor. 


Peki, site yönetimi istifa eder mi? Site yöneticisi nasıl istifa eder?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, site yöneticisinin hakları arasında site yönetiminden istifa etmek de yer alıyor. Site yönetiminden istifa etmek için bir dilekçe yazılıyor.


Site yönetiminden istifa dilekçesi..


Sayı      :

Konu      :

Tarih     :


YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi      :


YÖNETİCİNİN

Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :


Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na


………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .


Saygılarımla



YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

......................


KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası,

...................


Site yönetim bütçesi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön