27 / 04 / 2024

Site yönetimleri hırsızlık olaylarından sorumlu!

Site yönetimleri hırsızlık olaylarından sorumlu!

Mahkeme, bir evin soyulmasında kusurlu bulduğu site yönetimini ve güvenlik şirketini emsal bir kararla tazminata mahkûm etti



Avukat Aziz Genç ile doktor eşi, hırsızlık olaylarına karşı güvenli olduğu gerekçesiyle Başakşehir 2. Etap Sitesi'nde bir daire satın alıp oturmaya başladı. Ancak 29 Ekim 2005'te sitenin bütün güvenlik görevlilerini atlatan hırsızlar, eşi ve 9 aylık bebeğiyle gece uyuyan genç avukatın evine girdi. Yatak odasına dahi girmeye kalkışan eli bıçaklı hırsızlar, avukat Genç'in uyanması üzerine çaldıklarıyla kaçtı. Günün her saatinde en az 15 güvenlik görevlisi ile korunan sitedeki olaya anlam veremeyen Genç, zararının giderilmesi için site yönetimi ve güvenliği sağlayan Pars Koruma ve Güvenlik Hizmetleri şirketi hakkında Küçükçekmece 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde maddi manevi toplam 13 bin 500 liralık tazminat davası açtı.

PENCEREDEN KAÇTILAR
İfadesinde eşi ve çocuğuyla güvenli bir ortamda yaşamak için Başakşehir'de koruması olan 2. Etap konutlarını seçtiklerini söyleyen avukat Aziz Genç, psikolojik yıkım yaşadıklarını savundu. Hâkime site yönetiminin ve güvenlik şirketinin bundan sorumlu olduğunu söyledi.

YASAL FAİZİYLE ÖDEME
Yaklaşık 5 yıl süren davanın ardından 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, davacı Aziz Genç'i haklı buldu. Hâkim, güvenlik zafiyetine dikkat çekerek site yönetimi ve güvenlik şirketinin bin 802 lira tutarındaki paranın yasal faiziyle Genç Ailesi'ne ödenmesine karar verdi.
Osman ASİLTÜRK/Sabah


Geri Dön