28 / 03 / 2024

Site yönetimlerinden kadına şiddete hayır yürüyüşü!

Site yönetimlerinden kadına şiddete hayır yürüyüşü!

İBB İştiraki Boğaziçi Yönetim A.Ş site yönetimlerinde görev yapan bayan çalışanlarıyla birlikte Başakşehir’ de “ Kadına şiddete hayır ” adı altında farkındalık yürüyüşü düzenledi.



Ellerinde “kadınlar geleceğimizdir” “kadına şiddete hayır”  dövizleriyle  yürümeye başlayan topluluğa Emlak Yönetim çalışanları ve sokakta ki vatandaşlar da destek verirken erkek çalışanlar tarafından bayanlara karanfil dağıtıldı

Yürüyüşüne ara veren grup yaptıkları basın açıklamasında; 

“Kadının sosyal kültürel ve iş hayatında mevcut statüsünün yükseltilmesi, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda, toplumsal ahlaki ve manevi değerler gözetilerek toplumda ortak bir bilinç oluşturmak ve “kadına şiddete hayır” demek için buradayız. 

Bir kadının bir annenin şiddete uğraması toplumun vicdanını yaralıyor.  1 milyon insana hizmet veriyoruz, hizmet verdiğimiz konutlarda nadir de olsa maalesef kadına şiddete şahit olmak bizleri derinden yaralıyor.

Kadına şiddet maalesef tek boyutlu değil.  

Fiziksel şiddette: Kadınlar dayak yiyor, her türlü darp, yüze kezzap atmaya kadar cinsel şiddette; kadınlar tecavüze uğruyor ekonomi şiddette; kadının çalışıp kazandığı kazanca el konuyor psikolojik şiddette ise; kadın aşağılanıyor ve özgürlüğü kısıtlanıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bu şiddete son verilmesini talep ediyor kadınların toplumda hakkettikleri noktaya gelmesini temenni ediyoruz”

şeklinde konuştu.



Geri Dön