25 / 04 / 2024

Site yönetimlerine yönelik seminerler yapılmalı!

Site yönetimlerine yönelik seminerler yapılmalı!

Özay şžendir, bugünkü Star Gazetesi'nde   '   Site yönetimleri birleşin   ' başlıklı yazıyı kaleme aldı. şžendir, yazısında okurlarının site yönetimi ile ilgili şikayetlilerini değerlendirip ne yapılması gerektiğini okuyucusu ile paylaşıyor...  



İstanbul 'da site yöneticiliğini muhasebecilik ya da düzen intizam hastası olarak yorumlayanlara dair bir sürü şikayet alıyorum.

Aslında belirli bir sayının üzerindeki site yönetimlerinin gerek ilçe belediyeler gerek emniyet ile sıkı bir işbirliğine gitmesi ve en önemlisi halkı kazıklanmaktan kurtarması gerekiyor.

İşin bu kısmını biraz açayım: Önceki gün elime ilginç bir e-mail ulaştı.

Bir vatandaş evinin elektrik işlerini yapan tamircilerden yediği kazığı anlatıyor ve yan binadaki komşusunun aynı işi çok daha ucuz ve kaliteli yaptığından şikayet ediyordu.

Geçmişte de benzer şikayetler gelmişti.

Keşke o sitelerde vatandaşı kazıklayanlar için açılmış bir karar ve işini layığıyla yapanlar için açılmış bir referans listesi olsa.

Bu sayede zaman içerisinde işini kötü yapanlar ya değişmek zorunda kalırlar ya da artık o işi yapamaz hale gelirler.

Toplum denetimi denilen şey nedense bizim memlekete gelemedi.

Bu öneri hayata geçerse bunu suistimal edenler olur mu

Belki küçük bir oranda olur ama, bu işten faydalananların sayısı kat ve kat fazla olur.

Sadece bu değil, güvenlik için eleman ve önlem alırken emniyet, başta enerji verimliliği yasası gereği yapılacak işler olmak üzere çeşitli meseleler için ilçe belediyelerle mutlaka irtibat kurmak gerekir.

Bu yüzden site yönetimlerinin teker teker ya da toplu olarak bir seminer alması ya da bu konuda ilk adımın ilçe belediyeler tarafından atılmasında büyük fayda var...
Star/Özay şžendir


Geri Dön