25 / 04 / 2024

Sitelerde aidatlar el yakıyor!

Sitelerde aidatlar el yakıyor!

Ev almak ya da kiralamak isteyenler artık siteleri tercih ediyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını söyledi.



Ev almak ya da kiralamak isteyenler artık siteleri tercih ediyor. Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen sitelerin bazılarında bir kira değerine ulaşan aidatlar, İstanbul’da metrekare başına aidat fiyatı diğer illere göre daha yüksek. İstanbul’da artık en düşük aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını söyledi.


Beşiktaş En Yüksek Aidat Ortalamasına Sahip

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “maksimum aidat rakamlarında İstanbul Avrupa yakası metrekaresi 13,16 TL değer ile ilk sırada. Bunu 9,44 TL fiyatla Ankara, 7,54 ile Anadolu yakası ve 4,01 TL ile  İzmir  takip ediyor” dedi. Hakan Erilkun, İstanbul Güngören’nin metrekaresi 1,02 TL ile en düşük değere sahipken, Beşiktaş’ın  5,6 TL ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçeler olduğunu söyledi. Erilkun, 5,6 TL metrekare fiyatına göre Beşiktaş'ta 100 metrekarelik bir evin aidatı 560 TL olduğuna dikkat çekti.


Sitelerde aidatlar el yakıyor!


İstanbul’da En Düşük Aidat 300 TL

Aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da artık en düşük aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirtti. Hakan Erilkun şöyle devam etti: “Bu bedellere ısınma masrafları dahil bile değil. Dünyada konut fiyatı en çok artan ülkeyiz. Bir de aidat probleminin oluşması sektör açısından problem oluşturabilir. Bu sebeple bunun kontrol edilmesi, devletin müdahil olarak, önlem alması gerekiyor.”




Geri Dön