20 / 04 / 2024

Sivas Alibaba Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hamlesi!

Sivas Alibaba Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hamlesi!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Alibaba Mahallesi'nde gezi ve incelemelerde bulunarak mahallenin geleceği için kentsel dönüşüm planı hazırlanması gerektiğini ifade etti. Alibaba Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor...



Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Alibaba Mahallesi'nde gezi ve incelemelerde bulunarak mahallenin geleceği için kentsel dönüşüm planı hazırlanması gerektiğini ifade etti.



Mahalle muhtarı Duran Koç ile gecekondu önleme bölgesi ve mahalledeki belediye çalışmalarını inceleyen Başkan Aydın, geçen dönem yapılan imar revizyon planına göre birçok vatandaşın mevcut tapulu evinin yol olarak gösterildiğini kaydetti.


Aydın, imar ile mevcut durumun örtüşmediğini kaydederek, 25-30 metre kot farkı bulunan ve fiziki olarak yapılması imkansız alanların yol olarak gösterildiğini, bazı ruhsatlı binaların yerlerinin de yine planda yol sayıldığını söyledi.

Mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda Alibaba'ya kentsel dönüşüm projesi uygulayabileceklerinin müjdesini veren Başkan Aydın, merkeze yakın olması nedeniyle cazip avantajları bulunan mahallenin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini vurguladı.


Geçen dönem yapılan imar revizyon planında birçok eksiklik ve hata olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Duran Koç ise, mahallenin gelişip güzelleşmesi adına kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduklarını ve bu manada her türlü desteği vereceklerini söyledi.



Milliyet 




Geri Dön