19 / 04 / 2024

Sivas Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşaatı tamamlandı!

Sivas Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşaatı tamamlandı!

Asef Çoban´ın arzusu, ailesi tarafından yerine getirilerek okul binasının yarım kalan kısmı tamamlandı



Sivas´ın Gürün ilçesindeki Anadolu Öğretmen Lisesi binasının yapımına destek olmak üzere geçen yıl ilçeye gelirken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Şölen Çikolata´nın patronlarından Asef Çoban´ın arzusu, ailesi tarafından yerine getirilerek okul binasının yarım kalan kısmı tamamlandı.
        
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede hayırseverlerin destekleriyle 2009 yılı başında yapımına başlanan Anadolu Öğretmen Lisesi binası, Şölen Çikolata tarafından sağlanan destekle tamamlanarak eğitime hazır hale getirildi. Geçen yıl eğitime başlayan ancak binası tamamlanmadığı için öğrencileri Anadolu Lisesinin binasında eğitim gören Anadolu Öğretmen Lisesi, bu yıl kendi binasında eğitim verecek.
        
Binanın yapımına destek sağlamak üzere geçen yıl ilçeye gelirken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Şölen Çikolata´nın patronlarından Asef Çoban´ın da isminin verildiği Anadolu Öğretmen Lisesi, 24 Eylül´de eğitime açılacak.
        
Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı ile birlikte lise binasında incelemelerde bulunan Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyi Asef Çoban´ın arzusunu yerine getirdiklerini ve isminin çok sevdiği Gürün´de lise binasında sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.
        
O dönemde Gürün Kültür Vakfı Başkanı olan ağabeyi Asef Çoban´ın ilçede yapımına başlanılan okula destek sağlamak amacıyla düzenlenen bir toplantıya gelirken geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatan İsmail Çoban, "Ağabeyim Gürün´ü çok seviyordu ve sürekli baba ocağına bir şeyler yapmak için çabalıyordu. Yine böyle bir amaç için Gürün´e gelirken 2 arkadaşıyla birlikte son nefesini verdi. Onun bu okulun yapımını ne kadar çok istediğini biliyorduk ve arzusunu yerine getirdik. Eğitime yapılan desteğin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Memleketimizde böylesine bir katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
        
Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı da hayırseverler, sivil toplum kuruluşları ve kamu çalışanlarının destekleriyle yapıma başlanılan Anadolu Öğretmen Lisesinin 24 Eylül´de açılışının yapılacağını belirterek, şunları söyledi:
        
"Bizden önce görev yapan Kaymakamımız Davut Gül´ün girişim ve destekleriyle başlayan okul yapımı, hayırsever iş adamları, ilçedeki memurlar ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle belli bir seviyeye kadar getirilmişti. Üzücü kazanın ardından okulun yapımını çok isteyen sayın Asef Çoban´ın ismi buraya verilmiş. Aile de inşaatı tamamlama sözünü vererek kaba kısmı ile teslim alarak binayı eğitime hazır hale getirdi. İlk yapılan girişimle 500 bin lira toparlanmış ve inşaat o meblağla yapılmıştı, kalan kısmı Çoban ailesi kendi imkanlarıyla tamamladı. Okulun maliyetinin 1 milyon lirayı geçtiğini tahmin ediyoruz."
        
4 katlı okul binasının 2 bin 200 metre kare kapalı alana sahip olduğunu, içerisinde 16 derslik, 2 laboratuvar, idari kısımlar, spor salonu, konferans salonu, kütüphane ve sosyal donatılar bulunduğunu anlatan Kalaylı, okul binasının mimarisinin ve dış cephe görünümünün de çevredeki eski Gürün konaklarına uyumlu bir projeyle şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.
        
Geçen yıl ilk öğrencilerini alan okula bu yıl da 60 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Kalaylı, kız ve erkek öğrenciler için yurt sorunu bulunmadığını ve bu yıl 120 öğrenciyle eğitimini sürdürecek okulun 428-449 puan aralığında tercih edildiğini ve yoğun ilgi gördüğünü bildirdi.
        
Kalaylı, Çoban ailesi başta olmak üzere okulun yapımında desteklerini esirgemeyen diğer hayırseverlere de teşekkür etti.
        
Şefik Öztürk´ün kullandığı 34 CBN 35 plakalı otomobil, 23 Nisan 2009´da Gürün-Kayseri kara yolunun 45. kilometresi Pınarbaşı sınırındaki Maraşlı Bakımevi yakınlarında devrilmiş, kazada iş adamı Asef Çoban, Karadoruklular Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şefik Öztürk ve iş adamı Levent Gökpınar hayatını kaybetmişti. Aynı kazada, iş adamı Erol Gürün de yaralanmıştı.
AA

Geri Dön